A legjobbkor vágtak vissza

RODICS DÁNIEL jelenti CsíkszeredábólRODICS DÁNIEL jelenti Csíkszeredából
Vágólapra másolva!
2006.09.10. 02:00
Címkék
Az UTE 4–2-re nyert a házigazda Sport Club Csíkszereda ellen a Csíki Sör-kupa nemzetközi felkészülési torna második fordulójában. A mérkőzés egyben Magyar Kupa-negyeddöntő is volt, tehát az újpestiek készülhetnek az Alba Volán-FeVita elleni miskolci elődöntőre.
Az újpestieket nem lehetett visszatartani: remek hangulatú meccsen jutottak a döntôbe
Az újpestieket nem lehetett visszatartani: remek hangulatú meccsen jutottak a döntôbe
Az újpestieket nem lehetett visszatartani: remek hangulatú meccsen jutottak a döntôbe
Az újpestieket nem lehetett visszatartani: remek hangulatú meccsen jutottak a döntôbe
Az újpestieket nem lehetett visszatartani: remek hangulatú meccsen jutottak a döntôbe
Az újpestieket nem lehetett visszatartani: remek hangulatú meccsen jutottak a döntôbe

Péntek este ismét zsúfolásig megtelt az Ötkutya étterem! Hogy miért olyan nagy szó ez? Nos azért, mert a vendéglő benépesülése azt jelenti, hogy a szomszédban, a csíkszeredai jégkorongsport központjában, a legendás Vákár Lajos Műjégpályán jelentős esemény zajlik.
Ahogy minden találkozó, a hagyományos Csíki Sör-kupa meccsei is évről évre lázba hozzák a helybélieket, ezúttal a Sport Club Csíkszereda–Újpesti TE Magyar Kupa-negyeddöntő került az érdeklődés középpontjába.

„Itt minden a jégkorongütés körül forog – írta a Nemzeti Sport 1932. február 10-i számában. – Nem is hittem volna, hogy a józan, reálisan gondolkozó székely tömeget, amely alapjában véve konzervatív, ilyen modern eszközzel, mint a sport, meg lehet fogni és fel lehet rázni.”
Az idézett mondatok szóról szóra igazak napjainkban is! Ami Magyarországon elképzelhetetlen, ezen a csodálatos környéken teljesen átlagos, hétköznapi valóság: mindenki egy meccsről beszél. A meccsről! Minél többet fogyasztott valaki a helyi specialitásnak számító áfonyapálinkából, az Afinatából, annál optimistábban látta a hazai kedvencek esélyeit. Abban mindenki egyetértett, hogy az első forduló eredményeiből (Újpest–Progym 10–4, Sport Club–ISK-HC 7–2) nem lehet következtetni a kupacsata résztvevőinek formájára, hiszen a pénteki ellenfelek nem állították nehéz feladat elé a csapatokat.

Az újpesti játékosok persze nem vettek részt a kedélyes cseverészésben, többségük korán nyugovóra tért, rápihent a mérkőzésre. Voltak álmatlanok is, akik némi csínytevéssel ütötték el az időt: bevetették az ősrégi tábori módszert, a szomszédos szobák kilincseit összekenték fogkrémmel!
Szegény Jozef Voskár kimaradt a fogkrémkommandóból… Az Újpest 34 éves szlovák légiósa a Progym elleni meccs első szünetében lábfájásra panaszkodott, és cserét kért. A csíkiak orvosa, dr. Balló Béla este a következő diagnózist állította fel: „A játékos lábában megsérült a véna. Vérrög alakult ki, amire a gyógymód egyszerű: véralvadásgátló injekció.”

A kötéssel és a vízszintes pózzal nem volt semmi baj, viszont a szuriról Voskár hallani sem akart. Végül nem volt apelláta, Balló doktor fájdalommentesen megszúrta a szlovákot, aki ennek ellenére úgy kiabált, hogy az ablakok is beleremegtek. De így legalább megússza a műtétet.

Hátborzongató hangulat fogadta a két gárdát a mérkőzés kezdetén, a szurkolók hangja betöltötte a csarnokot. Sándor Szilárd góljával a Sport Club került előnybe, de szigorított védelmi alakzatán az UTE, elöl pedig Horváth András és Peterdi Imre volt eredményes, így a vendégek vezettek az első szünetben. A pályát körülvevő plexirendszer egyik eleme nem bírta a feszültséget, és felrobbant, a pályamunkások megszenvedtek, amíg rendbe hozták a műanyag válaszfalat.

A folytatásban magabiztosan tartotta előnyét az Újpest, a csíkiak nem tudták megismételni egy héttel ezelőtt, a budapesti DHL-kupán nyújtott remek teljesítményüket, gyakran elügyetlenkedték támadásaikat. Mindkét gárda játékán látszott, messze még a csúcsforma, ez persze az újpestieket nem zavarja, hiszen számukra a lényeg az, hogy bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Magyar Kupa negyeddöntő, egyben Csíki Sör-kupa, 2. forduló
SPORT CLUB CSÍKSZEREDA - ÚJPESTI TE 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)

Csíkszereda, 2500 néző. V: Popescu, Lascar, Gergely (románok)
SPORT CLUB: Kucera – Adorján, Szőcs Sz., Hozó, Moldován, Valkó, Strapko, Misal, Ilavsky 1, Filip, Szőcs E., Kósa, Sándor 1, Kavulic, Elekes, ifj. Antal I., Péter Sz., Zsók, Tankó, Péter R. Edző: Gál Sándor, Hodos László
ÚJPEST: Kleniar – GALLO, HORVÁTH A. 2, Dubek, LADÁNYI (2), GERGELY, Mokry, Rencz, Papp, PETERDI 2, Sprencz, Hetler, Borbás, Marcinek, Orsó, Szajbert K., Szajbert P., Fekecs. Edző: Eduard Giblák, Ancsin János
Kiállítás: 20 perc, illetve 20 perc + 10 perc fegyelmi (Horváth A., Ladányi, Gergely)
Gól – büntetőből: 1/0, illetve –

Mestermérleg
Gál Sándor:
– Tudtuk, hogy nem az az UTE jön hozzánk, amellyel Budapesten játszottunk. Ellenfelünk előttünk jár a felkészülésben, sajnos a mai meccsen az egyéni hibák döntöttek. Nem játszottunk rosszul, de a kiemelkedő egyéni teljesítmények ezúttal nagyon hiányoztak.
Ancsin János: – Nagyon fontos, hajtós győzelem, igazi kupameccs volt! Irány a miskolci elődöntő!

A forduló másik mérkőzésén: ISK-HC Csíkszereda (romániai)–Progym Gyergyószentmiklós (romániai) 6–2 (2–1, 3–1, 1–0)

A Magyar Kupa miskolci elődöntőjébe (szeptember 23., szombat) jutott: az Újpesti TE. A Csíki Sör-kupa állása két forduló után: 1. Újpesti TE 4 pont, 2. Sport Club Csíkszereda 2 (9–6), 3. ITK-HC Csíkszereda 2 (8–9), 4. Progym Gyergyószentmiklós 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik