Gulyás Róbert nem repül

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.08.24. 00:34
Címkék
Csütörtökön és pénteken Finnországban játszik a magyar férfiválogatott. Meszlényi Róbert együttesének ez az utolsó alkalma arra, hogy felmérje, hol tart a felkészülés során, a jövő csütörtökön ugyanis Kazanyban már Európa-bajnoki selejtezőt játszik Oroszország ellen.
Szerda este szállt fel a magyar férfiválogatott a Helsinkibe tartó repülőgépre. „Fontos lesz ez a két találkozó, mert a csapat a Pannon-kupán játszott először komplett összetételben, és teljesen más a játék, ha Gulyás Róbertre is számíthatunk. Vele Finnországban még inkább összecsiszolódhatnak a társai” – mondta hétfő este Meszlényi Róbert szövetségi kapitány.

Gulyás Róbert egy fárasztó, ám sikeres bajnoki idény után augusztus 14-én csatlakozott a kerethez. Minden edzés óriási jelentőségű tehát, amikor a 213 centis, 140 kilós, Európa-szerte rettegett óriás áll a palánk alatt. Az Ülkerrel török bajnoki címet szerzett játékos mégsem tartott a csapattal Finnországba.
„A kedd reggeli edzésen egy rossz mozdulat következtében megsérült a derekam – bosszankodott Gulyás Róbert. – Azóta nem esik jól sem az ülés, sem az állás, sem más testhelyzet. Szerda reggel megvizsgáltak a Sportkórházban, azt mondták, nem tenne jót az utazás, muszáj pihentetni a derekamat.”

„Lényeges lett volna, hogy játszszon, de az orvosok nem javasolták a repülőutat. Mit tehetnék. Sokkal fontosabb, hogy a selejtezőkön számíthassunk Robira” – értékelte röviden a kialakult helyzetet Meszlényi Róbert.
Az előadás mindenképpen fontosabb a főpróbánál. Az egészséges Gulyás Róberttel sokkal több az esélye az oroszok, a csehek és a belgák elleni tétmeccseket két hét alatt letudó válogatottnak.
Nem csak a férfi, hanem az ugyancsak a jövő évi kontinenstorna kvalifikációjára készülő női válogatott is tesztmérkőzéseket játszik. Csütörtöktől szombatig Kassán az ukrán, a horvát és a szlovák együttesek ellen tart felmérőt Sterbenz Tamás szövetségi kapitány.

Szavazás

Hányadik helyen végez férfiegyüttesünk a pótselejtezőben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik