„Itt a portás is különb elnök lenne”

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.08.17. 01:21
Címkék
Újabb elnökségi tag mondott le a Ferencvárosnál betöltött posztjáról. Kruj Iván levélben tájékoztatta távozásáról Ináncsy Miklóst, az FTC elnökét.
Már Kruj Iván sem bírta tovább
Már Kruj Iván sem bírta tovább
Már Kruj Iván sem bírta tovább
Már Kruj Iván sem bírta tovább
Már Kruj Iván sem bírta tovább
Már Kruj Iván sem bírta tovább
A jelek most már egyre inkább arra utalnak, hogy a Ferencváros elnöki székéhez tűzön-vízen át ragaszkodó Ináncsy Miklóst kollégái, régi barátai el akarják távolítani posztjáról. Szerdán ugyanis Kruj Iván, a birkózószakosztály vezetője is lemondott az FTC-nél betöltött elnökségi tagságáról, így Kökény Beatrix, valamint Sipos Jenő után ő a harmadik, aki ehhez a lépéshez folyamodott. Mi több, kedden Maglódi Lajos is kilátásba helyezte lemondását, márpedig ha ez így megy tovább, előbb-utóbb döntésképtelenné válhat az elnökség, ami merőben új helyzetet teremthet a Ferencvárosnál.

Korábban sokszor beszámoltunk már arról, hogy a súlyos pénzügyi gondok miatt az NB II-es bajnokságba visszasorolt Fradi teljes vezérkarának távozását követelik a szurkolók, de ennél is sokatmondóbb, hogy Ináncsy Miklós és az elnökség az Üllői úti székházon belül is elvesztette korábbi támogatóit, miközben távozott társadalmi elnöki posztjáról Albert Flórián, a klub korábbi aranylabdása is. Lipcsei Péter csapatkapitány pedig többször kijelentette: a kialakult helyzet felelőseit a klub irodáiban kell keresni.

A Ferencvárosnál rögzített alapszabály kimondja: ha a tizenkét tagú elnökség létszáma a felére vagy az alá csökken, a megmaradt tagoknak új küldöttgyűlés összehívását kell kezdeményezniük. A küldöttközgyűlésen a távozók helyére új elnökségi tagokat jelölnek, ám addig a testület elnöke, ez esetben Ináncsy Miklós ügyvezető elnökként képviselhetné tovább a klubot és csupán konzultációs joggal lenne felruházva. Döntési jogkörrel nem rendelkezne, ami azt jelentené, a helyzet rendezéséig megbénulhat az amúgy is bizonytalan sorsú Ferencváros.

A szerdán elnökségi posztjáról lemondó Kruj Iván mindenesetre élesen fogalmazott, amikor döntésének hátteréről kérdeztük.
„Nagyon nehezen szántam rá magam erre a lépésre, de muszáj volt megtennem – mondta Kruj Iván, aki a továbbiakban kizárólag a birkózószakosztályt érintő feladatát látja el. – Sajnos a közvélemény egy kalap alá vette az elnökséget, kollektív bűnösként állított be mindannyiunkat, de tévesen. Az elnökség képtelen volt együttműködve dolgozni. Furulyás János idejében kezdődtek az igazi problémák, amikor egész egyszerűen nem avattak be minket a tárgyalások menetébe, a szerződéseket a hátunk mögött kötötték meg, a véleményünk egyáltalán nem számított. Mindent eltitkoltak előlünk, de mi mégis abban bíztunk, előbb-utóbb lesz valamilyen pozitív elmozdulás. Jött Ináncsy Miklós, aki talán megpróbált segíteni, de minden kísérlete kudarcba fulladt. Ilyen esetben pedig fel kell állni az elnöki székből, és nem két kézzel kapaszkodni annak a karfájába! Ezt ki kell végre mondani, mert ez így nem mehet tovább. Itt a portás is különb elnök lenne, mint Ináncsy Miklós...”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- Szolnokon emberemlékezet óta nem szerepelt tétmeccsen a Ferencváros. Legutóbb a hetvenes évek közepe táján játszottak Felszabadulási Kupa-döntőt a zöld-fehérek a Tiszaligetben, ám akkor sem a Szolnok megyei csapattal, hanem az Újpesttel mérték össze erejüket. Most szombaton viszont bajnoki összecsapásra érkezik a Fradi: a Szolnoki MÁV Mondi NB II-es találkozón fogadja a zöld-fehéreket. Bár a meccs megrendezése sem lesz egyszerű feladat, azért a Szolnok vezetőedzőjének, Kis Károlynak is megvan a maga gondja-baja. Úgy kell felkészítenie együttesét, hogy méltó riválisa legyen a Ferencvárosnak.

„A motivációval nem lehet problémánk, hiszen a Fradi ellen megtiszteltetés bajnoki mérkőzést játszani – mondta a csütörtöki tréning előtt a szakvezető. – Bár rutinosabb játékosaink, Bardi Gábor, Kalina Tibor és Remili Mohamed már szerepelt a zöld-fehérek ellen, a keret zöme először néz farkasszemet velük. Gellei Imre remekül összarakta a csapatát, nem véletlen, hogy a tavaly ősszel a kiesés rémétől fenyegetett gárda az irányításával a hatodik helyre verekedte fel magát. Megpróbálunk méltó ellenfelei lenni a Keleti csoport nagy esélyesének, de ehhez a maximumot kell nyújtanunk. Hiba lenne, ha most valami egészen mást akarnánk játszani, mint eddig, azaz marad a szokásos felállásunk, taktikánk. Szerencsére Bardi Gábor is felépült már, sem sérülés, sem eltiltás nem nehezíti a munkánkat.” ---- A Ferencváros 12 tagú elnökségéből hivatalosan már hárman távoztak, Maglódi Lajos pedig a közeljövőben int búcsút az Üllői úti klubépületnek. A sort hétfőn Kökény Beatrix kezdte, majd egy nappal később Sipos Jenő is bejelentette lemondását. Maglódi Lajos megvárja, hogyan zárul a szlovák Ivan Kmotríkkal folyó tárgyalás, ám az eredménytől függetlenül ő is távozik. Az újabb, és lehetséges hogy nem az utolsó búcsúzó Kruj Iván.

Az elnök:
dr. Ináncsy Miklós

Akik távoztak:
Kökény Beatrix, a kézilabda-szakosztály részéről megválasztott elnökségi tag
Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője
Kruj Iván, a birkózószakosztály igazgatója

Aki távozik:
Maglódi Lajos, a kézilabda-szakosztály ügyvezetője

Akik kitartanak:
Albert Flórián tiszteletbeli elnök
Wiesner Tamás, a vízilabda-szakosztály elnöke
Szabó István, a jégkorongszakosztály részéről megválasztott elnökségi tag
Debreczeni István, a tekeszakosztály elnöke
Bathó Márta, a női tornaszakosztály vezetője
Fodor Szabolcs, az úszószakosztály igazgatója
Fejős Mihály, az atlétikai szakosztály elnöke
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik