Menne is, de maradna is

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.08.05. 00:24
Címkék
Újpesten továbbra sem látogathatja az első csapat edzéseit Rajczi Péter. A támadó külföldön folytatná a pályafutását, ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy végül a liláknál marad. A gólkirály képtelen dönteni…
Sűrű heteket él át az Újpest. Miután a lila-fehérek az előző bajnokságban az utolsó fordulóban elbukták a bajnoki címet, s végül csak ezüstérmet szereztek, menesztették Mészöly Géza vezetőedzőt. Nem sokkal később Bicskei Bertalan vette át a csapat irányítását, de a mesteredző a Vaduz elleni UEFA-kupa-kudarc után (a Szusza Ferenc Stadionban 4–0-ra kapott ki az Újpest, s később kiesett a sorozatból) lemondott. Őt követte a kispadon a korábbi belga pályaedző, Valére Billen. Noha a Diósgyőr ellen vereséggel (1–0) kezdett a kispadon, hamar bebizonyította: karakteres szakember.

Csütörtökön a vezetőkkel együtt úgy döntött, ameddig Rajczi Péter nem dönti el, hol folytatja pályafutását, eltiltják az edzésektől.

Az előző bajnokság gólkirálya (22 gólig jutott a 2005–2006-os idényben) így pénteken már egyedül tréningezett, és a Győr elleni bajnokin biztosan nem léphet pályára. Ez annyiban nehezíti a helyzetét, hogy az információink szerint a Dinamo Kijevtől érkező megfigyelő így nem láthatja. Rajczi Péter legutóbb a dán Bröndbynél volt próbajátékon, de döntés még nincs az ügyében. Mint ahogy a jelek szerint Újpesten is patthelyzet alakult ki, ugyanis a vezetők Valère Billen vezetőedzővel közösen megunták a játékos hezitálását, s ezért határoztak úgy, hogy a megoldásig ne látogassa az első csapat edzéseit.

Rajczi Péter töri a fejét, megpróbálkozzon-e a légiósélettel, Újpesten viszont azt szeretnék, ha végre döntene
Rajczi Péter töri a fejét, megpróbálkozzon-e a légiósélettel, Újpesten viszont azt szeretnék, ha végre döntene
Meggyesi Bálint
Rajczi Péter töri a fejét, megpróbálkozzon-e a légiósélettel, Újpesten viszont azt szeretnék, ha végre döntene
Azt tudni kell, hogy Rajczi Péternek elvileg 2007 júniusáig érvényes szerződése van az Újpest FC-vel, ebben a megállapodásban azonban szerepel egy kitétel, hogy amennyiben ez év augusztus 31-ig külföldi ajánlatot kap, távozhat a Megyeri útról. Rajczi Péter ezt a lehetőséget akarja meglovagolni – teljesen érhető módon –, ám a vezetők álláspontja is érthető, hiszen a szakmai stáb nem igazán számolhat olyan játékossal, aki bizonytalan a jövőjét illetően.

Valère Billen mindenesetre már korábban kifejtette a klub honlapján, megértik, ha Rajczi Péter a légióséletet akarja választani, ezért nem gördítenek akadályt a távozása elé, viszont azt is hozzátette, hogy ő elsősorban csapatban, és nem egyéniségekben gondolkodik, és nem szereti, ha valaki a saját érdekeit a csapat és a klub érdekei elé helyezi.

Nem változtatott a Rajczi Péter-ügyben kialakított álláspontján az Újpest FC vezetősége sem. Dányi Szilárd ügyvezető igazgató lapunknak pénteken azt mondta: határozottak a kérdésben, és a támadót továbbra sem engedik a csapattal készülni.

„Rajczi Péter jó futballista, természetesen szükségünk van rá, de nem mindenáron – mondta Dányi Szilárd. – Egészen addig, amíg nem dönti el, mit akar, nem számítunk rá. A jövő hétig ez a kérdés megoldódik, a támadónak addig külön kell készülnie. Megjegyzem, nem arról van szó, hogy az edzéslátogatás korlátozásával nyomást akarnánk gyakorolni a játékosra, még csak nem is büntetni akarjuk. Ellenben a csapattal olyan labdarúgóknak kell készülniük, akiknek reális esélyük van arra, hogy a következő bajnokin pályára lépnek. Rajczi Péter nem tudja eldönteni, mit is akar. Márpedig mi egy bizonytalan játékosra nem számíthatunk, akkor sem, ha ő az előző szezonban gólkirály volt. Ha Péter végül Újpesten akar maradni, és ezt jelzi nekem, akkor leülünk, és átbeszéljük a hogyan továbbot.” ---- V ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik