„Természetesen igent mondtam”

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2006.07.31. 00:33
Címkék
Az idei átigazolási időszak egyik legnagyobb horderejű megállapodása születhet meg napokon belül – már ami a magyar futballt illeti. Mint arról korábban beszámoltunk, Priskin Tamást a Premier League újonca, a Watford tesztelte. Miután a 19 éves támadó két mérkőzésen három góllal, valamint ugyanennyi gólpaszszal tette le a névjegyét, az angol együttes szeretné szerződtetni.
Ha minden jól megy, Priskin Tamás Gyôrbôl Watfordba költözhet
Ha minden jól megy, Priskin Tamás Gyôrbôl Watfordba költözhet
Mirkó Iistván
Ha minden jól megy, Priskin Tamás Gyôrbôl Watfordba költözhet
Ha minden jól megy, Priskin Tamás Gyôrbôl Watfordba költözhet
Ha minden jól megy, Priskin Tamás Gyôrbôl Watfordba költözhet
Mirkó Iistván
Ha minden jól megy, Priskin Tamás Gyôrbôl Watfordba költözhet
– Csupa remek hír érkezik mostanság önről Angliából. A keddi edzőmérkőzés után, amelyen egy gólt és egy gólpasszt „vállalt”, szombaton mindkét kategóriában duplázott. A klub honlapja szerint csodálatos második félidőt produkált. Ilyen jó formában van?
– Nem panaszkodhatom, jól megy a játék, a szombati mérkőzésen is minden összejött. Bár az első félidőben nem játszottunk jól – a szünetben kettő nullára vezetett az ellenfél –, a második játékrészben összeszedte magát a csapat, és biztosan nyertünk. Én a kezdőben kaptam lehetőséget, és a nyolcvanadik percig a pályán voltam, akkor cserélt le Aidy Boothroyd vezetőedző.

– A két gólt és a két asszisztot nem is említette.
– Mert azt kérdezte, jól megy-e a játék.

– Akkor nézzük a Priskin-találatokat!
– A szünet után néhány perccel szöglet után közelről fejeltem a kapuba, míg a hajrában az egyik csereként beálló társam remek passzát lőttem az ellenfél hálójába a tizenhatoson belülről.

– Legutóbb említette, hogy a vezetőedző nem volt túlságosan bőbeszédű kedden, egy „Szép volt, Tamás!” mondattal elintézte a meccset. Most, a dupla után legalább megveregette a vállát?
– Igen, ezúttal kicsivel többet beszéltünk a lefújás után. Gratulált, azt mondta, kiválóan játszottam, tetszett neki a teljesítményem. Aztán megkérdezte, hogy lenne-e kedvem a Watfordban játszani.

Újra élvonal

A sorozatban alsóbb ligákban szereplő, 1881-ben alapított Watford FC először 1982 tavaszán jutott fel az élvonalba. A klub fénykora ezután következett, az 1982–1983-as szezonban második helyen zártak, így az UEFA-kupában is megmutathatták magukat. 1984 tavaszán újabb nagy eredményt könyvelhettek el a „darazsak”, döntőt játszottak az FA-kupában.

Legutóbb az 1999–2000-es szezonban szerepeltek a Premiershipben, azóta a másodosztályban játszottak, mígnem májusban 3–0-ra megverték a Leedset a rájátszás fináléjában.
– És ön?
– Természetesen igent mondtam.

– Akkor ezek szerint már csak a formaságok vannak hátra. Hogy áll a szerződése?
– Még nem láttam semmilyen papírt, így azt sem tudom, mennyi időre szerződtetnének az angolok. Mivel a jelenlegi megállapodásom kétezer-kilencig a Győrhöz köt, először a két klubnak kell megegyeznie a vételáramról, aztán pedig a Watfordnak velem a feltételekről. Remélem, hogy a héten minden lezajlik, és augusztus elejétől tényleg az angol klub játékosának vallhatom magam.

– Hogyan telnek addig a napjai?
– Az előzetes tervekkel ellentétben nem tértem haza a szombati találkozó után, hanem a Watford első csapatának szűk keretével a dániai edzőtáborba mentem. Itt hétfő este újabb mérkőzés vár ránk, az élvonalbeli AC Horsens együttesével mérkőzünk meg.

– Harmadik találkozó: három gól, három gólpassz?
– Úgy legyen! ---- S ---- P
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik