Idény eleji formában küzdöttek a csapatok

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.07.30. 00:28
Címkék
Foghíjas lelátók a düsseldorfi LTU Arénában – mégsem lehet azt mondani, hogy érdektelenség övezné a tizedik német Ligakupa küzdelmeit, sőt: szombaton máris két mérkőzés jutott azoknak a lelkes német drukkereknek, akik a trópusi hőségben a strand helyett a labdarúgást választották kikapcsolódásul.
Dárdai Pál aktivitása is kevés volt
Dárdai Pál aktivitása is kevés volt
Dárdai Pál aktivitása is kevés volt
Dárdai Pál aktivitása is kevés volt
Dárdai Pál aktivitása is kevés volt
Dárdai Pál aktivitása is kevés volt
A délutáni összecsapáson a Hamburg és a Hertha játszott az elődöntőbe jutásért. Sejteni lehetett, hogy nem lesz a berliniek kezdőcsapatában a brazil Marcelinho, de hogy a játékmester már szombaton alá is írt három évre a török elsőosztályú Trabzonspor együtteséhez, az több mint érdekes, szerdán ugyanis még arról beszélt a játékos, hogy ki akarja tölteni 2007-ig szóló szerződését a Herthánál. A futballista iránt érdeklődött a brazil Palmeiras és FC Santos csapata, valamint az orosz CSZKA Moszkva is, ám a ő inkább a Trabzont választotta – a berliniek markát pedig 2,5 millió euró (700 millió forint) ütötte Marcelinho döntésével.

Mindenki jól járt, de lehet, hosszú távon megsínyli majd a játékos hiányát a Hertha BSC, amely egygólos vereséget szenvedett a Hamburgtól, és újból beigazolódott a labdarúgás örök törvényszerűsége, miszerint a játékot gólra és nem helyzetekre játsszák.

A Hertha csapatában ezúttal is kezdőként lépett pályára a 44-szeres magyar válogatott középpályás, Dárdai Pál, aki végigjátszotta a mérkőzést. Többször távoli lövéssel is próbálkozott a támadásokhoz gyakran felérő játékos, ám a célzással még bajok voltak. „Nem érdemeltünk vereséget, de a kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat. Döntetlenszagú mérkőzés volt, sajnos egy gól döntött. – értékelte a találkozót a futballista, majd így folytatta: – Annak ellenére, hogy a felkészülésünk közepén tartunk, nem játszottunk rosszul, bár a fáradtság érezhető volt játékunkon. Nincsen semmi baj, készülünk tovább a bajnokságra és az UEFA-kupára.”

A koraesti mérkőzésen a Ligakupa címvédője, a Schalke a Bayer Leverkusennel csapott össze. A délutáni derbinél mozgalmasabb és gólokban gazdagabb találkozót vártunk – fél órán keresztül mindhiába. Az első félidő hajrájában aztán összekapták magukat a csapatok, és a gelsenkircheni Rodriguez öngólját a védőtárs Bordon egy remekül eltalált szabadrúgással feledtette, egalizálva az eredményt. A fordulás után már nem találtak be a csapatok, így a szabályok szerint következhettek a büntetőrúgások. A tizenegyespárbaj maratonira sikerült, még a két kapus is a vállalkozott lövésre, igaz: mindketten hibáztak, végül Marko Babic hibájával a Schalke jutott tovább.

Kedden a Hamburg a Werder Bremen csapatával, míg szerdán a Schalke a bajnok és kupagyőztes Bayern Münchennel játszik a döntőbe jutásért, az este fél kilenckor kezdődő találkozókat élőben közvetíti a Sport1 televízió.

Német Ligakupa, negyeddöntők
Hamburger SV–Hertha BSC 1–0 (0–0)
Düsseldorf, 30 000 néző. Vezette: Vink (holland)
Gól: Kompany (52.)

Schalke 04–Bayer Leverkusen 1–1 (1–1) Tizenegyesrúgásokkal: 10–9
Düsseldorf, 25 000 néző. Vezette: Hamer (luxemburgi)
Gól: Rodriguez (öngól, 29.), Bordon (37.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik