Vanczák Vilmos: Belgium

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2006.07.19. 00:58
Címkék
Külföldre szerződhet az Újpest egyik legértékesebb jétékosa, Vanczák Vilmos. A 14-szeres válogatott védő a belga élvonalban szereplő Sint-Truiden együtteséhez utazott, szerdán a Maastricht elleni edzőmérkőzésen pályára is lép, majd hazautazik.
Persze ha minden jól alakul, akkor nem sokkal később vissza is tér Hajnal Tamás előző csapatához. A Sint-Truiden az előző bajnokságot a 15. helyen zárta (két ponton múlt a bennmaradás), így érthető, hogy szeretnék megerősíteni a keretet. A klubnál nincsenek anyagi problémák, hiszen a tulajdonos Belgium hatodik leggazdagabb embere, Roland Düsatle. Az Újpest télen találkozott a Sint-Truiden gárdájával, s akkor a Hajnallal felálló belgák győztek 2–1-re. A liláknak mindenképpen jól jönne az átigazolás, hiszen Vanczáknak élő szerződése van a klubbal, így az üzlet jelentős bevételt eredményezhetne.

„Egyelőre konkrétumokról nem beszélhetünk, csak ismerkedésről van szó, a mostani látogatás még nem feltétlenül jelenti, hogy a Sint-Truiden játékosa leszek – mondta a futballista. – Szerződésem több tényezőn is múlik majd, a legfontosabb, hogy a két klub meg tud-e egyezni egymással.”
Kovács Péter, a lila-fehérek tulajdonosa elmondta, hogy megfelelő ajánlat esetén elengedik Vanczákot. A pótlására alkalmasnak tartják Vaskó Tamást, és a védőért befolyó összegből még erősítés is elképzelhető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik