A soproniak első erőpróbája

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.07.01. 02:18
Címkék
Csapataink közül elsőként az FC Sopron kezdi meg szereplését a nemzetközi porondon. Az Intertotó-kupában érdekelt gárda a török Kayserispor ellen játszik szombat 19 órától.
Sopron városának labdarúgócsapata egyszer már az Intertotó Kupában és az UEFA-kupában is lehetőséget kapott, hogy megméresse magát hazánk határain kívül is. A korábbi szereplések nem mondhatóak sikeresnek, így a visszatérő és újból kinevezett edzőnek, Selymes Tibornak nem lehet más célja, mint feledtetni a múltbéli kisiklásokat és eredményre vezetni a soproni gárdát – nemzetközi viszonylatban is. A gond csupán az, hogy elődeivel együtt neki is azzal a problémával kell megküzdenie, hogy a nyári felkészülés kezdetekor esedékes találkozókra még csak körvonalazódni látszik a csapat. Sifter Tamás és Csontos Zoltán három, míg Sira István két évvel hosszabbította meg a szerződését. Ion Ibric további egy évre írt alá, míg a fiatal támadó, Cristian Cigan három esztendőre, ők minden bizonnyal játszanak a Kayserispor elleni, szombati UEFA-Intertotó-kupa-mérkőzésen. Két román játékos, Alin Cotan és Alex Costisor nem hosszabbította meg a kontraktusát, míg László Andrást szabadlistára tették.

Csikós Sándorral egy-, két román labdarúgóval, Sergiu Homeijel és Sebastian Ianckal három-három, a bolgár Georgij Korudievvel négyéves szerződést kötöttek, és ők már játszhatnak is.

„Úgy gondolom, az eddig előre eltervezett munkát tisztességgel elvégeztük – mondta Selymes Tibor. – Török ellenfelünkről több felvételt is láttam már, ráadásul a gárda egyik labdarúgójával, a ghánai belső védővel, Samuel Johnsonnal annak idején még együtt szerepeltem az Anderlecht csapatában. Nem jobbak, mint mi, de persze majd a pályán dől el minden.”

A Kayserispor csapatában megfordult a soproniak korábbi játékosa, Pető Zoltán is, aki elmondta, hogy rendkívül erős együttesről van szó, nehéz oda- és visszavágóra számíthatnak. Itt van például Gökhan Ünal, aki az elmúlt évadban gólkirály lett: a 24 éves támadó huszonöt találatával nyerte el a címet.

UEFA-INTERTOTÓ-KUPA
FC Sopron–Kayserispor (török)
Sopron, Városi Stadion, 19 óra. (Tv: Sport2)
Játékvezető: Igor Zaharov (orosz)
Asszisztensek: Oleg Antoskin, Lev Antonov (mindketten oroszok)
FC Sopron: 1 Rabóczki – 6 Sira, 26 Bagoly, 3 Radu, 5 Ibric – 17 Csontos, 7 Horváth A., 10 Korudiev, 18 Ivancsics – 27 Demjén, 8 Feczesin
Kayserispor: 27 Ivankov – 2 Orhan Sahin, 25 Aydin Toscali, 15 Johnson, 81 Fatih Ceylan – 66 Mehmet Topuz, 8 Ragip Basdag, 6 Kavianpur, 3 Bülent Bölükbasi – 11 Hanifi Akagündüz, 9 Gökhan Ünal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik