Elássák a csatabárdot

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2006.06.29. 00:33
Címkék
Ismét béke köszönthet a hazai kerékpársportra. Mint arról már korábban hírt adtunk, lemondott tisztségéről Eisenkrammer Károly a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) elnöke, helyét pedig Dietrich Tamás, az eddigi alelnök, a BMX-esek elnökhelyettese veszi át. Az ellenségeskedés megszűnni látszik, s ha minden igaz, a jövőben az érdekelt felek egy irányba tekernek majd.
Eisenkrammer Károly sokat tud a szakmáról, de ez ma már kevés
Eisenkrammer Károly sokat tud a szakmáról, de ez ma már kevés
Eisenkrammer Károly sokat tud a szakmáról, de ez ma már kevés
Eisenkrammer Károly sokat tud a szakmáról, de ez ma már kevés
Eisenkrammer Károly sokat tud a szakmáról, de ez ma már kevés
Eisenkrammer Károly sokat tud a szakmáról, de ez ma már kevés
Eisenkrammer Károlyt 2005 februárjában választották meg elnökké, s regnálása alatt többször is voltak viták, torzsalkodások, mostanra azonban sikerült egy asztalhoz ültetni valamenynyi szakág – országúti, BMX, mountainbike – képviselőit, akik megegyeztek abban, hogy elássák a csatabárdot, és együtt próbálnak meg mindent megtenni a kerékpársport fejlődésért.

„A szövetség élete fordulóponthoz érkezett – mondta a leköszönő elnök. – Olyan szakembereket kell bevonnunk a munkába, akik pénzügyi, szervezetépítési és marketingismeretekkel (is) bírnak, ez a tudás ugyanis ma már egy hatásosan működő sportszervezet működtetésénél is elengedhetetlen. Én sportszakmai szempontból felkészültnek érzem magamat, de ez önmagában kevés. Ezért döntöttem úgy, hogy átadom a helyemet egy olyan embernek, aki valódi menedzserként vezetheti a szövetséget. Ez a személy most átmeneti időre Dietrich Tamás lesz, az ősszel pedig rendkívüli közgyűlésen dőlhet el, hogy hosszú távon ki lesz az elnök.”

Eisenkrammer Károly szerint természetesek a viták egy olyan szövetség életében, ahol milliós adósságok halmozódtak fel. A volt elnök szerint át kell tekinteni a szövetség struktúráját, sokkal működőképesebb szervezetet kell létrehozni, olyan felállás szükséges, amelyben tisztázottak a felelősségi és jogi viszonyok. Reményeik szerint, ha a szövetségről az a kép alakul ki, hogy náluk rendben mennek a dolgok, nincs széthúzás, megjelennek majd a támogatók is. Ebben lehet nagy szerepe Dietrich Tamásnak.

„Az elnököt helyettesítő alelnökként végzem a munkámat a július végi közgyűlésig – mondta Dietrich, aki még nincs tisztában (?!) azzal, mit ír a legfőbb dokumentum: „Ha az alapszabály nem teszi kötelezővé, az ősszel választunk új elnököt, ha pedig mégis dönteni kell, akkor csak három-négy hónapra lesz új vezetője a sportágnak. A személyi kérdéseknél azonban fontosabb a pénzügyi és a szervezeti konszolidáció.”

Marad a két magyar Tour

Nagy vitát váltott ki, hogy Eisenkrammer Károly cége, a Vuelta Kft. és Sutkó Mihály – aki Török Ottó szakági elnökkel egyezett meg a rendezésről – egyaránt szervezi a saját Tour de Hongrie-ját. Megegyezés nem született, így két verseny lesz. Előbb július 26. és 29. között a Sutkó-féle DCG Tour de Hongrie-Magyar Kerékpáros Körverseny, augusztus első hetében pedig az Eisenkrammer-féle hatnapos viadal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik