A szélső bravúros visszatérése

Bajzát Rafael, Szabó GáborBajzát Rafael, Szabó Gábor
Vágólapra másolva!
2006.04.16. 02:00
Címkék
Hatalmas csatában, a ráadásban nyert az Eger a Vasas ellen, így 4–4-re áll a két csapat párharca.
Kis Gábor (fehér sapkában) tarthatatlan volt, három gólt vállalt a kilencbôl
Kis Gábor (fehér sapkában) tarthatatlan volt, három gólt vállalt a kilencbôl
Mirkó István
Kis Gábor (fehér sapkában) tarthatatlan volt, három gólt vállalt a kilencbôl
Kis Gábor (fehér sapkában) tarthatatlan volt, három gólt vállalt a kilencbôl
Kis Gábor (fehér sapkában) tarthatatlan volt, három gólt vállalt a kilencbôl
Mirkó István
Kis Gábor (fehér sapkában) tarthatatlan volt, három gólt vállalt a kilencbôl

„Majd a mérkőzés után elárulom, miért szerepel a jegyzőkönyvben Császár György neve” – mondta sejtelmesen Gerendás György, az Eger edzője tíz perccel a kezdés előtt. Csak azt tudatta, hogy Császár (aki több mint egy hónapja szenvedett kézsérülést a Kassa elleni edzőmeccsen) mindössze húszszázalékos állapotban lehet, ezért különösen kíváncsiak voltunk, miért számított rá a tréner. Azt viszont a saját szemünkkel is láttuk, hogy a legutóbbi Eger–Vasas csatákhoz képest csökkent a nézőszám...

A jelenlévők jó ideig a kapufák tesztelését, forgácsolását követhették figyelemmel, Nyéki Balázs kétszer, Varga Dénes egyszer kopogtatott, sőt Steinmetz Ádám is így tett a negyedik percben, de esetében a lécről a képzeletbeli gólvonalon túlra vágódott a labda. A húszszázalékos Császár bekötött kézzel is igazolta beállításának jogosságát (1–1), de Steinmetz Ádám mozdonyként vontatta el, illetve forgatta be a védőket: két remekbe szabott akciógóllal jelentkezett, előbb Bálint Gergőt, majd Gór-Nagy Miklóst téve lóvá. Gór-Nagy nemes bosszút állt: 2–3-ra alakította az állást az első negyedben.

Az első nyolc perc történéseit követve megállapíthattuk, régen volt ennyire felpörögve Gerendás György, amin nem is csodálkoztunk, hiszen újabb Vasas-siker esetén 6–2-re ugrott volna meg a piros-kék gárda a nyolc pont megszerzéséig tartó csatában. Gerendás például látványosan leteremtette a medencéből kikászálódó Karol Bacót, de a partról is folyamatosan űzte-hajtotta övéit. Rájuk is fért, hiszen az Eger csak a meccs 15. percében késztette első alkalommal védésre Nagy Viktort, ráadásul nem tudott előnyt kovácsolni abból, hogy Steinmetz Ádám gyakran maradt le a visszaúszásoknál. A félidő előtt két másodperccel csaknem elszakadt a cérna a hevesieknél, akik leginkább a sorsot kárhoztathatták, mégis a bírókon töltötték ki a dühüket. Történt, hogy Steinmetz Barnabás szabálytalankodott Kis Gáborral szemben, aki éppen felvette a labdát a szabaddobás elvégzéséhez, ám ebben a pillanatban Németh Attila sípolt, és kiállította Zentai Tamást. Kis közben végigvitte a mozdulatot, és be is talált a jobb alsó sarokba, csakhogy a gólt a közbesípolás miatt nem adták meg a játékvezetők. Óriási pechjük volt a házigazdáknak. Az viszont a támadójátékuk kritikája, hogy a Vasashoz hasonlóan ők is érintetlenül hagyták a kaput ebben a negyedben.

A szoros emberfogással a Vasast megbénító és kifárasztó Eger belehúzott a harmadik negyedben: Császár bal csuklója újra megvillant a jobb oldalon, Gór-Nagy középről értékesítette a fórt, és az egy pillanatra levegőt kapó Kis Gábor is tovább gyengítette a Vasas pozícióját. A piros-kékek 15 és fél percen át megkímélték a hazai kaput, sorozatban öt előnyt pazaroltak el, mire Varga Dénes megszerezte együttese negyedik gólját. Kis Gábornak erre is volt válasza – kétgólos előnnyel várhatta az utolsó felvonást a Brendon.

Kiderült, mégsem fáradt el annyira a Vasas, igaz, az egriek három védekezési bakival segítették két gólhoz Vindisch Ferencet, illetve eggyel Steinmetz Ádámot (7–7). Közbeékelődött Császár újabb bombája, amellyel végleg megcáfolta edzője állítását, már ami a gyenge felkészültségi állapotát illette. Jött a hosszabbítás.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfi pólóbajnokságot?

A ráadás első felében két Vasas-kapufa, két Jászberényi-védés, illetve két rossz egri lövés kívánkozott a statisztikába. A második etapban egy rossz indítást követően Hegedűs szerzett gyönyörű gólt villanása után, Varga Dénes elhibázott ötméteressel rontotta a Vasas esélyeit, Kis Gábor viszont még képes volt egy akciógólra, és már nem maradt javítási lehetőségük a vendégeknek. Az Eger egyenlített az összesítésben.

S hogy miért tért vissza éppen most Császár György? Nem, nem tudta Gerendás, hogy három gólt tartogat a tarsolyában, a valós ok az, hogy Kiss Csaba 39 fok feletti lázzal feküdt még pénteken az ágyban, szükség volt az erősítésre a jobb szárnyon!

Mestermérleg
Gerendás György, az Eger edzője: - Csodálatosan küzdött a csapatom. A fiúk megmutatták, milyen a hozzáállásuk a vízilabdához. Azt még nem tudhatom, fordulópontot jelent-e a mai sikerünk a párharcban. Azt szeretném, ha a további meccseken is ezt az elszántságot láthatnám viszont.
Földi László, a Vasas edzője: - Fantasztikusat nyújtottunk, de nem volt szerencsénk, sok kapufát lőttünk. Mi is megérdemeltük volna a győzelmet ezen az estén, ám csak az egyik csapat nyerhetett. A végén koncentráltabb volt az Eger, ez döntött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik