Nagyon motiváltan futballozik

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.02.22. 02:25
Címkék
A téli átigazolási szezon egyik legnagyobb meglepetése volt Feczesin Róbert klubcseréje. A kétszeres válogatott támadó annak ellenére kötelezte el magát – eredetileg a nyártól – az FC Sopronhoz, hogy néhány nappal korábban szóban tett ígéretet az Újpestnek: marad a Megyeri úton. A kényes ügyből kisebb botrány kerekedett, amelyet Vízer László Máriusz, a Sopron többségi tulajdonosa úgy oldott meg, hogy kivásárolta Feczesin Róbertet, aki így a tavasszal a bajnoki cím helyett azért küzdhet, hogy a Sopron elérhesse a célját.
A Sopron kulcsembere lehet a fiatal csatártehetság
A Sopron kulcsembere lehet a fiatal csatártehetság
A Sopron kulcsembere lehet a fiatal csatártehetság
A Sopron kulcsembere lehet a fiatal csatártehetság
A Sopron kulcsembere lehet a fiatal csatártehetság
A Sopron kulcsembere lehet a fiatal csatártehetság
– Hogy érzi magát a hűség városában?
– Köszönöm, megvagyok – felelte Feczesin Róbert. – Körülöttem minden rendben van, a csapattársak hamar befogadtak, amiben nyilván benne van az is, hogy a felkészülés időszakában jó formában futballoztam.

– És hogy érezte magát Olaszországban?
– Furcsán. Az ismert események azokban a napokban megzavarták a játékosok gondolkozását. Szinte kétnaponta érkezett új edző a csapathoz, ami nem éppen ideális megoldás, főleg a felkészülés kellős közepén. Ám ezen már túl vagyunk, a vezetők megoldották az ügyet, tisztázták a helyzetet, most már csakis a tavaszi szezonra kell koncentrálnunk.

– Egyáltalán, volt valami haszna a külföldi edzőtáborozásnak?
– Hogyne lett volna! Mi, a játékosok, a körülményektől függetlenül becsülettel tettük a dolgunkat. Edzettünk rendesen, és készen állnuk a rajtra.

– Nyolc gólt szerzett a edzőmérkőzéseken. Átmenthető ez a forma a bajnokságra?
– Remélem, igen. Rendkívül motiváltan futballoztam az elmúlt hetekben, és ez nem változik ezután sem. Várom, hogy végre tétmeccsen is betaláljak az ellenfél kapujába.

– Ezt elsőként a Honvéd ellen teheti meg. Mit vár a találkozótól?
– Nem tudom, mire számíthatunk Kispesten. A Honvéd erejével nem vagyok különösebben tisztában, de ez nem is a feladatom. Szeretnénk győztesen levonulni a pályáról.

– Olasz edzők magyar csapatai találkoznak a Bozsik-stadionban. Nagy taktikai csata lesz…
– Éppen ezt akartam mondani. A meccs pikantériája, hogy Aldo Dolcetti irányítja a Honvédot, Dario Bonetti pedig a Sopront. Ez nagy meccs lesz!

– Ha már szóba hozta a Sopron edzőjét. Milyen szakember Dario Bonetti?
– Erre még nem tudok felelni. Eddig csupán háromszor találkoztam vele, úgyhogy nehezen tudnék véleményt formálni róla, de bízom benne, hogy jó edző.

– Mivel a Sopron már nem nyerhet bajnokságot az idén, nyugodtan latolgathat: ki lesz a befutó?
– Nem tudom. Három együttes is jó eséllyel pályázik a bajnoki címre.

– Na, de azért csak szurkol valamelyiknek?
– Persze. Az Újpest az előző klubom, néhány volt csapattársammal még ma is tartom a kapcsolatot, és tudni kell: nem volt nekem semmi bajom a lila-fehérekkel, egyszerűen csak többet akartam játszani. Kívánom, hogy nyerjék meg a bajnokságot!

FECZESIN KÉPESSÉGEI NAGYÍTÓ ALATT

Fejelőkészség
A legnagyobb erősségei közé sorolható a fejjátéka, az oldalról beadott labdára igen veszélyesen csap le. A Sopron taktikájában is fontos elem lehet ez a képessége, hiszen egyedüli ékként számítanak rá.

Helyzetkihasználás
Az őszi utolsó mérkőzéseken, még az Újpest színeiben bizonyította, hogy kevés lehetőségét nagy százalékban használja ki. Ő az a csatár, akit akkor sem szabad őrizetlenül hagyni, ha nem játszik jól, mert bármikor veszélyt teremthet.ű

Cselezőkészség
Ebben a tekintetben még mindenképpen fejlődnie kell, nem igazán technikás labdarúgó. Ugyanakkor a lendületével és az erejével sok esetben kompenzálja ezt a hiányosságát.

Fizikum
Lendületes, erős testfelépítésű labdarúgó, aki, ha beindul, nagyon gyors. Magasságát, súlyát jól használja ki a párharcokban, nem könnyű ellene párharcot nyerni.

Rúgótechnika
Nem a távoli bombáiról híres, viszont a tizenhatoson belül igencsak veszélyes a kapura. Ha a helyzet úgy kívánja, azért el tudja lőni a labdát valamelyik sarokba.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- Ma 13 órakor tart sajtótájékoztatót az FC Sopron, amely immár hivatalosan is bemutatja a csapat új edzőjét, az olasz Dario Bonettit, valamint az együttes új játékosait. Információnk szerint kora délután újabb nagy bejelentés is várható. Nos, a Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a sajtótájékoztatón bemutatnak két új játékost – mindkettő Olaszországabenjárására Magyarországra igazoló duó egyik tagja információink szerint Luigi Sartor, akinek – „Beppéhez” hasonlóan – bizony jelentős múltja van a Serie A-ban.

A 31. születésnapját január végén ünneplő védő 14 éve mutatkozott be az olasz élvonalban: 1992. december 6-án a Juventus mezét viselte a Fiorentina elleni, 2–0-ra elveszített bajnokin. Ezt a fellépést további 167 követte – összesen hat klubban. A legtovább – négy idényen át – a Parma szerelésében pompázott Sartor, a Vicenzában három, a Romában kettő, míg az Interben, a Reggianában és az Anconában egy-egy évet töltött el. A gólkirályságra egyszer sem pályáz-hatott eséllyel, de a 168 meccs alatt azért összejött három találat. Azt nem tehetjük hozzá, hogy mindenütt alapembernek számított a bekk, ám amiatt sem panaszkodhatott, hogy keveset játszatták. Illetve: a 2005–2006-os szezonban hiába kapta meg a Roma 24-es dresszét, tétmeccsen még egyszer sem ölthette magára. Talán ezért is fogadja el a Sopron hívását… ---- Csakúgy, mint a Sopronnak, a Honvédnak is olasz vezetőedzője van, márpedig ez unikum a magyar bajnokságban: az is ritkaságszámba ment eddig, ha magyar bajnokin két külföldi tréner vezényelte a csapatokat, de olyan, hogy mindkét kispadon olasz edző ül, még nem volt. Igaz, nagy barátkozás nem lesz a mesterek között, hiszen személyesen nem ismerik egymást.

„Sajnos csupán a televízióból, az újságokból ismerem Dario Bonettit, de tudom róla, hogy nagyon jó futballista volt, és szerintem edzőként is megállja a helyét” – mondta Aldo Dolcetti, a kispestiek trénere, aki Dario Bonetti testvérével, Ivanóval már többször találkozott.

Hogy a két olasz párharcából ki kerül ki győztesen, az megjósolhatatlan, ám kissé meglepően Aldo Dolcetti az ellenfelet tartja jobbnak.
„A Sopron tabellán elfoglalt helye nem mutatja a valóságot, hiszen a csapat sokkal erősebb, mint ahogy az őszi szezonban teljesített – dicsérte a riválist a kispesti tréner. – Így hiába a hazai pálya, nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek. Mégis bízom a srácokban, és mivel szeretnénk visszaszerezni azt a bizalmat, amit az ősz utolsó, gyengén sikerült meccsein elveszítettünk, természetesen győzni akarunk.” ---- Az FC Sopron többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz pénzüntetést szabott ki a csapat két játékosára, Bagoly Gáborra és Horváth Andrásra.

A csapatkapitánynak azért kell fizetnie, mert az olaszországi edzésen csúnyán megrúgta egyik román csapattársát, Horváth András pedig engedély nélkül távozott az edzőtáborból. Bagoly Gábortól 80 ezer forintot, Horváth Andrástól pedig 200 ezer forintot vonnak le a tavaszi prémiumukból. A két játékos elfogadta a tulajdonos döntését. ---- Selymes Tibornak decemberben lejárt a szerződése a klubbal, s a felkészülés alatt csak szóbeli megállapodása volt, tehát a korábbi román válogatott játékossal nem kell szerződést bontani. A sportigazgatóból edző lett, de a szakvezetői posztról két nap múlva távozó Nagy Tamással azonban tárgyalásban áll a klub, a szakember – ha igaz – rövidesen közös megegyezéssel bont szerződést az FC Sopronnal. ---- Zalaegerszeg–DVSC (Tv: Duna Tv)
Péntek, 19.00. Játékvezető: Arany Tamás
ZALAEGERSZEG. Az időjárás, illetve a pályagondok okoznak nehézséget: Szentes Lázár vezetőedző és stábja rendületlenül keres egy használható füves pályát a környéken – eddig hiába. Marad a műfű…
DEBRECEN. A debreceni önkormányzat egy több száz négyzetméteres helyiséget ajánlott fel kedvezményes bérleti díjjal a drukkerek számára, várhatóan májustól indulhat be ott a klubszerű élet.

Újpest–Diósgyőr (Tv: Sport Klub)
Szombat, 15.00. Játékvezető: Hanacsek Attila
ÚJPEST. Szerdától nem a Megyeri úton edz a lila-fehér együttes. Az Újpest pályái egyelőre nicsenek jó állapotban, a műfüvön pedig nem célszerű hangolódni a bajnoki rajtra, így a csapat a Tungsram-pályán készül a rajtig.
DIÓSGYŐR. Három ifjúsági korú játékossal, Faggyas Milánnal, Horváth Ádámmal és Menyhért Gergővel kötött szerződést a DVTK. A fiatal játékosok mostantól az első csapat keretében bizonyíthatják rátermettségüket.

Pápa–Tatabánya
Szombat, 16.00. Játékvezető: Vad II István
PÁPA. A Perutz-stadion székházában február 23-án 16 órakor szurkolói ankétot tartanak, amelyen a Lombard vezetői, s az új szakmai igazgató, Gálhidi György mellett a klubtulajdonos Bíró Péter is jelen lesz.
TATABÁNYA. Török József megegyezett Sallói Istvánnal, a diósgyőriek ügyvezetőjével, illetve Vámosi Csabával, a DVTK védőjével, így a hátvéd a következő fél évet a Tatabánya mezében játssza végig.

Bp. Honvéd–Sopron
Szombat, 16.00. Játékvezető: Solymosi Péter
HONVÉD. Várhatóan lesz meccs, hiszen a szurkolók segítségével sikerült eltakarítani a havat a pályáról, de azért még mindig kérdéses, hogy a Bozsik-stadion nem túl jó talaja mennyire sínyli meg az időjárást.
SOPRON. Ma játssza utolsó felkészülési mérkőzését a Sopron. A csapat Steinbrunnban az osztrák Parndorf ellen lép pályára 16 órától.

Kaposvár–Pécs
Szombat, 16.00. Játékvezető: Makai János
KAPOSVÁR. A Rákóczinál megkezdték a bérletek árusítását. A klub vezetősége úgy döntött, hogy a diákok a stadionban egy kijelölt helyen a diákigazolványukkal egész tavasszal ingyen nézhetik meg a bajnoki mérkőzéseket.
PÉCS. Sajtótájékoztatót tartottak a PMFC-nél. Ezen elhangzott, hogy 2005-ben tartozásmentessé vált a pécsi klub, amely Keszei Ferenc vezetőedző elmondása szerint az utóbbi évek legjobb téli felkészülésén esett át.

MTK–REAC
Szombat, 16.00. Játékvezető: Bede Ferenc
MTK. Szerződést hosszabbított az MTK-val Czvitkovics Péter. Az utánpótlás-válogatott középpályás 2007 június 30-ig kötelezte el magát a Hungária körútra.
REAC. Az FC Fehérvár elleni edzőmeccsen az állkapcsára kapott ütést Tamási Zoltán, de kedden már részt vett az edzésen. A rutinos védő így vélhetően játszhat az MTK ellen.

Győri ETO–Vasas
Szombat, 16.00. Játékvezető: Saskőy Szabolcs
GYŐR. A sérüléssel bajlódó Stark Péter és Bajzát Péter biztosan nem léphet pályára szombaton, annak viszont – jelen állás szerint – nincs akadálya, hogy a többiek ezt megtegyék: a gyepszőnyeg jó állapotban van.
VASAS. Ma 18 órától a Fáy utcában szurkolói ankéton találkozhatnak a Vasas drukkerei az új edzőpárossal, Pintér Attilával és Farkas Józseffel, és válaszolnak a kérdésekre az újonnan szerződtetett játékosok is.

Fehérvár–Ferencváros (Tv: RTL Klub)
Vasárnap, 11.30. Játékvezető: Megyebíró János
FEHÉRVÁR. A szerb támadó, Juszuf Dajics korábbi sérülése rendbe jött, és kedden már teljes intenzitással edzett. Csertői Aurél vezetőedző azonban úgy véli, a Ferencváros ellen még nem küldi pályára a légióst.
FERENCVÁROS. Gellei Imre vezetőedző a juniorok közé száműzte Grósz Róbertet. A védő a nyáron igazolt az Üllői útra, de sérülés miatt egyetlen alkalommal sem lépett pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik