Lassan ráunnak egymásra

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.02.16. 02:34
Címkék
Unhatná is egymást a Debreceni Vadkakasok és a Lami-Véd-Körmend férficsapata. A felsőház két markáns képviselője nyolc napon belül harmadszor (az idényben már negyedszer) csap össze, ezúttal Debrecenben, az Oláh Gábor utcai csarnokban. A párharc mérlege a debreceniek számára kedvező, hiszen háromszor is legyőzték a Körmendet.Először még a bajnokság harmadik fordulójában, november 5-én verte meg a Vadkakasok a Somogyi Béla úti otthonában 81–74-re a háromszoros bajnokot, majd másodszor az elmúlt hét szerdáján

a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén ugyanott 100–98-ra győzött, végül pedig a két nappal ezelőtt saját otthonában megnyert (110–92) visszavágóval nyomatékosította erőfölényét.

,,Nem fekszik nekünk a debreceniek játéka, főleg a roppant mozgékony centereikkel nem tudunk mit kezdeni védekezésben” – mondta a kudarcok okáról Sabáli Balázs, a körmendiek szakvezetője, akinek szavait megerősítette játékosa, az egyesztendős debreceni kitérő után hazatérő Trummer Rudolf is.
,,Már a legelején oda kell tennünk magunkat. A kupavisszavágón sok könnyű kosarat kaptunk, rögtön az első negyedben, és csak futottunk az eredmény után. Ha abból a meccsből nem tanulunk, akkor semmiből” – magyarázta a bedobó.

Rajko Toroman, a debreceni szakvezető kollégájához hasonlóan nincs könnyű helyzetben, a győzelmek ellenére sem. ,,Nehéz egy hét alatt harmadszor is ugyanazzal az ellenféllel szemben felkészíteni a csapatot. Nem lebeghet az a szemünk előtt, hogy kétszer már legyőztük a Körmendet, s hogy most is könnyen sikerül. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha végig odafigyelünk” – fejtegette a Főnix-csarnokból az Oláh Gábor utcába visszaköltöző debreceniek edzője.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik