Egykori társait vádolja Eydelie

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2006.02.15. 04:05
Címkék
Jean-Jacques Eydelie azt állítja a most megjelenő könyvében, hogy a francia válogatott két későbbi világbajnoka, Didier Deschamps és Marcel Desailly egyaránt benne volt az Olympique Marseille 1993-as bundabotrányában. Mint ismeretes, az OM megvette a Valenciennes elleni bajnokit, és később – egyebek között az 1–0-s győzelem segedelmével – három ponttal a Paris SG előtt végezve bajnokságot nyert. Az esetre még azon a nyáron fény derült, a klubtól elvették az aranyérmet, és visszasorolták a másodosztályba. Elnöke, Bernard Tapie nyolc hónapra börtönbe került, Eydelie csak felfüggesztettet kapott, de a futballtól természetesen hoszszabb időre eltiltották.
Deschamps is gyanúba keveredett
Deschamps is gyanúba keveredett
Deschamps is gyanúba keveredett
Deschamps is gyanúba keveredett
Deschamps is gyanúba keveredett
Deschamps is gyanúba keveredett
Társai közül azóta többen fényes karriert futottak be, Desailly és Deschamps például világ- és Európa-bajnok lett, ő maga azonban sohasem heverte ki a törést a karrierjében: a Bastiában, majd a Walsallban játszott, 32 évesen visszavonult. A szerdán boltokba kerülő könyvében (címe: „Nem játszom többé”) így ír a Tapie jachtján lezajlott találkozóról: „Didier Deschamps és Marcel Desailly társaságában mentem a hajóra, ahol Bernard Tapie és a sportigazgató, Jean-Pierre Bernes fogadott minket. Tapie azt mondta, elkerülhetetlen, hogy felhívjam korábbi nantes-i, akkor a Valenciennes-ben játszó csapattársaimat, nehogy a kiesés ellen küzdő ellenfél agyonrugdosson minket hat nappal a Bajnokok Ligája-döntő előtt”.

Érdekes, hogy amíg Bernes korabeli tanúvallomása is ezt a verziót erősíti, addigi Tapie kedden, a Le Parisien nevű napilapnak nyilatkozva cáfolta a Deschamps és Desailly jelenlétére vonatkozó állítást. Szerinte a találkozó nem is volt titkos, hiszen azzal egy időben, televíziós felvétel miatt kétszáz ember tartózkodott még a hajón. Talán mondani sem kell, a megvádolt egykori klasszisok szintén tagadják, hogy bármi közük lett volna az annak idején nagy port kavartó ügyhöz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik