Twellman brillírozott

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2006.02.12. 01:21
Címkék
Fölényesnek induló, végül szoros győzelmet aratott az Egyesült Államok Japán felett. Az egyaránt a vb-re készülő két csapat szakvezetője sok változtatást hajtott végre meccs közben, de így is sokatmondó volt, hogy a 90 perc kétharmadában nagy fölényben játszott az amerikai válogatott.

Huszonhat éve ez volt az első országok közötti hivatalos mérkőzés San Franciscóban, és a legelső a Giants baseballcsapat stadionjában. Zico, a japánok brazil szövetségi kapitánya a tudósítások szerint hat (!) középpályással kezdett, ami egyáltalán nem vált be, a vendégek a szünetig csupán egy lövéssel próbálkoztak, az sem találta el a kaput. A Norvégia elleni 5–0-s siker során triplázó Taylor Twellman viszont ezúttal is remekelt, a szünetig két gól előkészítésében is főszerepet vállalt.

Az elsőnél ő adta a gólpasszt Eddie Pope-nak, a második előtt kényszerítőzött Josh Wolff-fal. A harmadikat maga rúgta be, az utolsó fél órát viszont jobban bírták a taktikát változtató japánok, és begyötörtek két szépítő gólt.

Barátságos mérkőzés
EGYESÜLT ÁLLAMOK–JAPÁN 3–2
San Francisco, 37 365 néző
V: Elizondo (argentin). G: Pope (24.), Dempsey (39.), Twellman (50.), ill. Maki (60.), Nakazava (91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik