Mindenki folytatni szeretné

B. A., K. GY., M. CS.B. A., K. GY., M. CS.
Vágólapra másolva!
2006.02.11. 03:19
Címkék
Három magyar csapat az EHF-kupában, egy pedig a KEK-ben lép pályára a hét végén, s természetesen valamennyien szeretnének ott lenni a következő fordulóban is. A DVSC és a Cornexi hazai pályán kezd, a Fradi és a Vác idegenben játssza le a párharc első mérkőzését.
A debreceni Orbán Annamáriára a Lublin ellen is nagy feladat vár
A debreceni Orbán Annamáriára a Lublin ellen is nagy feladat vár
A debreceni Orbán Annamáriára a Lublin ellen is nagy feladat vár
A debreceni Orbán Annamáriára a Lublin ellen is nagy feladat vár
A debreceni Orbán Annamáriára a Lublin ellen is nagy feladat vár
A debreceni Orbán Annamáriára a Lublin ellen is nagy feladat vár

Szombaton két, az EHF-kupa nyolcaddöntőjében érdekelt magyar csapat lép pályára. Az 1995-ben és 1996-ban győztes DVSC a 2001-es győztes lengyel SPR Icom Lublint fogadja, méghozzá egyik legjobbja, a részleges bokaszalag-szakadás miatt hiányzó Szűcs Gabriella nélkül. „Magas, erős játékosai vannak a lengyel bajnoknak – mondt a Bíró Imre, a Loki edzője. – Szűcs Gabriella teljes felépülése sokkal fontosabb, mint a továbbjutás, ezért nem erőltetjük, hogy idő előtt pályára lépjen. Nélküle kell legyőznünk a Lublint.” Debrecenben több száz jegy fogyott el elővételben, de nem csak emiatt lesz érdemes korábban kimenni a 17 órakor kezdődő mérkőzésre: a Loki Szurkolók Egyesülete 11 órától délután háromig véradást szervez a Hódos Imre Sportcsarnok büféjében.

A Fradi az idény európai meglepetéscsapatánál, a Havelsan Ankaránál vendégeskedik. A török együttes az előző körben a három vb-bronzérmessel felálló román Silcotub Zalaut verte ki 59–58-as összesítéssel. „Az utóbbi években rengeteget fejlődött a török kézilabda. Ezt bizonyítja a ellenfelünk kupaszereplése is – dicsérte a riválist Németh András, az FTC mestere. – A Havelsan nyitott védekezéssel próbálja megzavarni ellenfeleit, míg leggólerősebb játékosa, Yeliz Yilmaz a Lublin elleni BL-selejtezőn tizenhat gólt szerzett. Nem szabad lebecsülni a törököket, hiszen a zilahiak is erre fizettek rá.”

Az EHF-kupa címvédője, a Cornexi-Alcoa HSB Holding vasárnap délután ötkor fogadja a szerb-montenegrói RK Lasta Beogradot. „Nagyon erős ellenfél a belgrádi együttes, amely viszonylag fiatal klub, a Radnicski jogutódja – mondta Szabó Edina, a Cornexi edzője. – Hatalmas tervei vannak az RK Beogradnak, szeretne bekerülni a BL-be. Ehhez mérten erősítette meg a keretét, van két szerb válogatott játékosa és több junior válogatottja. Pillanatnyilag százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, legyőzte azt a Knjaz Milost, amely a BL-ben a Dunaferr csoportjában megverte az orosz Togliattit. A játékosok magasak, erősek, gyorsak, jól működik a hatos faluk, szinte áttörhetetlen a nyitott védekezésük. Támadásban az átlövőikre építenek. A belgrádiak már kétszer jártak Fehérváron, hogy meglessenek bennünket, igaz, én is láttam már kazettát az ő mecscseikről. Nehéz, de nem legyőzhetetlen ellenfél az RK Beograd.”

A KEK-ben érdekelt váciak vasárnap a norvég Gjerpen Skien otthonában szerepelnek. A skieniek fölényesen nyerték meg legutóbbi bajnokijukat, ezzel feljöttek a tabella harmadik helyére. A fiatalokból álló csapat rendkívül gyors kézilabdát játszik, végig hatalmas tempót diktál, felállt fal ellen azonban kevésbé hatékony. „Megpróbáljuk megakadályozni, hogy a norvégok ránk erőltessék a stílusukat – mondta Majoros Gusztáv, a Vác edzője. – Úgy érzem, megtaláltuk az ellenszert, kérdés, mit tudunk a taktikánkból megvalósítani. Rábai Edina térdsérülése miatt biztosan hiányzik majd, de Hornyák Ágnes és Veszeli Judit játéka is kérdéses.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik