Már unják a vereségeket

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.02.11. 03:19
Címkék
Két, rossz szériában lévő csapat játssza a férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójának rangadóját szombat délután Körmenden. A hazaiak három meccset vesztettek zsinórban, a vendég kecskemétiek pedig az utolsó négy bajnokijuk közül hármon maradtak alul. Az biztos, hogy ilyen előzmények után harcos mérkőzésre számíthatnak a szurkolók.

A 15. forduló programja

Szombat, 18.00
Lami-Véd-Körmend–Univer KSC
PVSK-Pécs Expo–Kaposvári KK
Atomerőmű SE–Marso-Carmo-Suzuki Nyíregyházi KK
Albacomp–ZTE KK
Soproni sÖrdögök–EMK-Dombóvár KC
Vasárnap, 18.00
Debreceni Vadkakasok–MAFC-Újbuda
Kedd, 18.00
Falco KC–Szolnoki Olaj KK

A 15. forduló programja

Szombat, 18.00
Lami-Véd-Körmend–Univer KSC
PVSK-Pécs Expo–Kaposvári KK
Atomerőmű SE–Marso-Carmo-Suzuki Nyíregyházi KK
Albacomp–ZTE KK
Soproni sÖrdögök–EMK-Dombóvár KC
Vasárnap, 18.00
Debreceni Vadkakasok–MAFC-Újbuda
Kedd, 18.00
Falco KC–Szolnoki Olaj KK
„Melyik csapatnál lenne jó hangulat ilyen rossz sorozat közepette? – tette fel a kérdést Sabáli Balázs, a körmendiek trénere. – Elemeztük a héten a hibáinkat, elsősorban a Kaposvár, a Szolnok és a Debrecen ellen védekezésben tapasztalt bakikat. Nyilván egyik játékosom sem lett gyengébb, és én sem felejtettem el az edzői szakmát, mindennél fontosabb, hogy a Kecskemét ellen mennyire tudunk egységes csapatként játszani.”

Edzője szavait erősítette meg Miroslaw Lopatka, akit elsősorban pazar támadójátéka s nem kőkemény védekezése miatt szeretnek a vasi szurkolók.
„Roppant fontos ez a találkozó, s ha odafigyelünk arra, hogy csapatként védekezzünk, akkor megverjük az Univert, hiszen a támadójátékunk a vereséggel végződő meccseinken sem volt rossz” – mondta a 213 centis lengyel center.

A kecskemétiek számára is létfontosságú az összecsapás, hiszen Meszlényi Róbert együttese a négy fordulóval ezelőtti, Paks elleni rangadó előtt mindössze egyetlen vereséggel, a listavezetővel azonos pontszámmal állt a második helyen, most viszont csupán a negyedik. A vendégeknél kulcsszerepet kaphat Lopatka honfitársa, Tomasz Celej, aki kisebb kitérő után Rytis Vaisvila sérülését követően került vissza Kecskemétre.
„Beszéltünk telefonon Miroslawval, akit jól ismerek, hiszen már juniorkorunkban egy csapatban játszottunk, kicsit zrikáltuk egymást – mondta Tomasz Celej. – Komolyra fordítva a szót, szerintem kulcsfontosságú, hogy őt kikapcsoljuk a játékból.”

„Nem csak Lopatka semlegesítésére kell figyelnünk, hanem az egész védekezésünkre; amúgy ezt gyakoroltuk többet az elmúlt időszakban. A támadójátékunkat sokkal nehezebb Vaisvila sérülése után újra öszszerakni” – tette hozzá Meszlényi Róbert, az Univer szakvezetője.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik