Lázas pécsi készülődés

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.02.07. 00:36
Címkék
Ragaszkodnak a hagyományokhoz a pécsi kosarashölgyek. Egyrészt szeretnek telt ház előtt játszani. Másrészt tavaly az Euroliga hasonló szakaszában hasonló koreográfiát követtek: vagyis kiváló alapszakaszbeli produkciót követően a play-off első körében kikaptak Ukrajnában, majd sikerrel zárták a sorsdöntő harmadik mérkőzést a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Zaporizzsja ellen, és továbbjutottak. Sőt! A negyeddöntőben a Bourges ellen ugyancsak ki-ki meccset nyerve jutottak a final fourba. A példa tehát adva van.
A fanatikus pécsi szurkolótábor abban reménykedik, a csapat szerdán megismétli a Gdynia ellen az egyszer már otthon bemutatott játékot. Igaz, a múlt kedden Pécsett elért 85–55-ös parádés siker kicsit csalóka.

„Úgy játszottunk akkor, mint a mesében. Főleg támadásban. Viszont ez nem szabad, hogy elaltasson bennünket, mert a támadójáték a közönség elkápráztatására szolgál, a csatát viszont kiváló védekezéssel lehet megnyerni” – figyelmeztetett Rátgéber László, a MiZo-Pécs vezetőedzője.

A szakvezető óvatossága érthető. A két nyert találkozóig tartó párharc második mérkőzésén a múlt pénteken Lengyelországban ugyanis 79–66-ra kikapott a Pécs, ezért kényszerül harmadik összecsapásra.

A jegyek fogynak, ahogy az egy ilyen súlyú találkozó kapcsán illik. Fogynak viszont a hazaiak egészséges játékosai is.

„Béres Tímea, Bujdosó Nóra és Vajda Anna gyógyszeres kezelést kap, mert valamilyen vírus megfertőzte őket. Amennyiben a hőemelkedésük nem csillapodik, az első kettő nem is edzhet” – adott rövid egészségügyi tájékoztatót Lukács Béla, a csapat fizikoterapeutája, aki hozzátette, Fegyverneky Zsófia Lengyelországban megrándult ujját is kezelni kell.

Persze, szerdán mindegyik kosárlabdázó ott szeretne lenni a pályán.

„Mindegy, lázas vagyok-e vagy sem, beszélni sem akarok a betegségről, mert csak a szerdai meccs a fontos, azon mindenképpen pályára lépek” – adott ízelítőt a pécsiek harci kedvéből Béres Tímea, aki a tavalyi, Bourges elleni negyeddöntő idején hasonló problémákkal küzdött, mégis vállalta a szereplést.

„Agresszív játékkal a külső posztokon sokkal nagyobb nyomás alá kell helyeznünk az ellenfelet, mint tettük azt Gdyniában. A videóelemzés megmutatta, támadásban miként juthatunk el a legkönnyebben a lengyelek kosaráig” – adta meg a sikerhez vezető receptet Rátgéber László.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik