Egy nap alatt bajnokot avatnak

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2006.02.05. 02:51
Címkék
Vasárnap délben a REAC– DVSC-AVE Ásványvíz mérkőzéssel megkezdődik az idei terembajnokság, amely a Tippmix teremlabdarúgó-kupa nevet viseli. A torna egynapos lesz, és csak öt csapatot láthatnak a drukkerek, ugyanis a szervezési viták miatt nem maradt elég idő arra, hogy előkészítsék a sorozatot… A focirajongókat nem érdekli, milyen szervezési nehézségek voltak a műfüves terembajnokság kapcsán, ők csak azt érzékelik, hogy amit évek óta megszoktak (máskor ilyentájt már a torna selejtezőin szurkolhattak kedvenc csapatuknak Zalaegerszegtől Nyíregyházáig), az nincs. Csak csonka terembajnokság van, de azért remélni lehet, hogy ezúttal is elégedetten, élményekkel gazdagodva távozhatnak a debreceni Főnix-csarnokból. Kíváncsiak voltunk a most meghívásos alapon kiválogatott öt csapat edzőjének a véleményére, mindegyiküknek négy kérdést tettünk fel a tornával kapcsolatban.
1. Teljes kerettel vesznek részt a tornán, és készültek-e rá külön edzésekkel?
2. Jobb vagy rosszabb az idei teremtorna, mint a korábbi években?
3. Több csapat is lemondta a szereplést, önök miért vállalták az indulást?
4. Mit gondol, melyik együttes lesz a győztes, és ki lesz a gólkirály?

Urbán Flórián (REAC)
1. Néhány sérült játékost leszámítva mindenki ott lesz. A tornára nem készülünk különösebben, mi az MTK elleni bajnokira hangolunk.
2. Nem jó, hogy a mérkőzéseink közt nagy szünetek lesznek, ha pedig a játékosok izomzata lemerevedik, az sérülésveszélyes lehet. Az a fontos, hogy minél több játékosunk szerepeljen.
3. A vezetők így döntöttek,én tiszteletben tartom a kérésüket.
4. Hazai pályán a Debrecen az esélyes. Teremben bárki lehet gólkirály, de én azért bízom a mi fiunkban, Torma Gáborban.

Örömteli pillanat a tavalyi terembajnokságról: Dombi Tibor (balra) és Sándor Tamás vezetésével a Loki otthon tartotta a szép trófeát
Örömteli pillanat a tavalyi terembajnokságról: Dombi Tibor (balra) és Sándor Tamás vezetésével a Loki otthon tartotta a szép trófeát
Németh Ferenc
Örömteli pillanat a tavalyi terembajnokságról: Dombi Tibor (balra) és Sándor Tamás vezetésével a Loki otthon tartotta a szép trófeát

Supka Attila (DVSC-AVE Ásványvíz)
1. Természetesen a három sérült játékosunk, Mészáros Norbert, Bojan Brnovics és Ronald Habi kivételével mindenki ott lesz a tornán. A sikeres szereplés érdekében pénteken és szombaton a Főnix-csarnokban gyakoroltunk, szeretnénk jól szerepelni a saját közönségünk előtt.
2. Azért a tavalyi talán jobb volt, de most ilyen bajnokság van, így kell készülni.
3. Jó kezdeményezésnek tartom a terembajnokságot, amely megtöri a monoton felkészülést, és lendületet adhat a
bajnokságig hátralévő időszakra.
4. Az a csapat győz majd, amelyik a legjobban tud alkalmazkodni a talajhoz, a gólkirály pedig a teremspecialista futballisták egyike lehet – nevet nem tudok mondani.

Pajkos János (DVTK)
1. Nem készülünk különösebben a tornára, amelyre a sérülések miatt szűk kerettel utazunk, így valószínűleg nem lesz három teljes sorunk. De azért igyekszünk eredményesen szerepelni.
2. Mindig reménykedünk, hogy a torna jobb lesz, mint az előző évi, bízom benne, hogy ez most is így lesz, még ha
nem is teljes a mezőny. Azért a nézők biztos jól szórakoznak.
3. A sok edzőmérkőzés közben ez a játék megtöri a felkészülés ritmusát, tehát hasznos lehet a csapat számára.
4. Kispályán nem lehet esélyest megnevezni, mind az öt csapat megszerezheti az első helyet. A gólkirály pedig, ha játszik, a tavaly még diósgyőri, a ma már újpesti Tisza Tibor lesz.

Gálhidi György (Lombard FC Pápa)
1. A két sérült brazil játékosunk kivételével mindenki ott lesz Debrecenben. A szombati edzésen már speciális méretű pályán gyakoroltunk, valamint a taktikáról sem feledkeztünk meg.
2. Hogy jobb lesz-e az idei torna, azt nem tudom eldönteni. Vannak érvek és ellenérvek a selejtezős rendszer mellett és ellen, azonban úgy gondolom, a legfontosabb, hogy lesz ez a torna, ne tamáskodjunk, hanem örüljünk neki.
3. Megtöri a felkészülés monotóniáját. Ráadásul jó erőfelmérő lesz, a legerősebb csapatok közül kettővel, a Debrecennel és az Újpesttel is játszhatunk.
4. A jó erőkből álló Debrecennek előny a hazai pálya, a gólkirály pedig a kapu előtt veszélyes Sándor Tamás lesz.

Mészöly Géza (Újpest FC)
1. Pénteken és szombaton is műfüvön készültünk. A sérüléséből felépülő Kovács Zoltán és Kőhalmi András szereplését nem kockáztatjuk meg, a többiek viszont ott lesznek Debrecenben.
2. A teremtorna hasznos, hiszen megtöri, színesíti a felkészülést. Nekünk pedig megfelel a jelenlegi lebonyolítási mód, az, hogy csak egy kör van, és talán jobb is, hogy négy meccset játszhatunk egy nap alatt.
3. Vártuk a teremtornát. Ezzel megpezsdül a felkészülés, élvezik a játékosok, jó hangulata van a tornának, persze bízom benne, senki sem sérül majd meg.
4. Remélem, hogy az Újpest nyeri meg a tornát. A gólkirály Rajczi Péter, Tisza Tibor vagy Tóth Norbert lehet.

Rangadó este hatkor
12.00: REAC–DVSC-AVE
12.30: DVTK–Újpest
13.00: REAC– Pápa
14.00: DVSC-AVE–DVTK
15.30: Pápa–Újpest
16.00: REAC–DVTK
16.30: DVSC-AVE–Pápa
17.00: REAC–Újpest
17.30: Diósgyőr–Pápa
18.10: DVSC-AVE–Újpest
A BELÉPŐ ÁRA: 2000 FORINT

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik