Aston Villa: Moore újra megtette a kötelességét

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.02.02. 02:03
Címkék
Sokáig úgy tûnt, begyûjti szokásos sovány, mégis biztos gyôzelmét a Chelsea, de a kényelmes tempó megbosszulta magát, az Aston Villa hazai pályán begyötörte az egyenlítô gólt.
Arjen Robben most piros lap nélkül ünnepelte remekbe szabott gólját
Arjen Robben most piros lap nélkül ünnepelte remekbe szabott gólját
Arjen Robben most piros lap nélkül ünnepelte remekbe szabott gólját
Arjen Robben most piros lap nélkül ünnepelte remekbe szabott gólját
Arjen Robben most piros lap nélkül ünnepelte remekbe szabott gólját
Arjen Robben most piros lap nélkül ünnepelte remekbe szabott gólját
A Chelsea-szurkolók azzal a remek hírrel vághattak neki Birminghamnek, hogy Petr Cech, a csapat világklasszis kapusa két évvel meghoszszabbította 2008 nyaráig érvényes szerzôdését. Talán még oda sem értek, amikor kiderült, hogy a közönségszavazáson Frank Lampardot választották a 2005 legjobb angol válogatott játékosának. A Villa Parkban aztán fertályórát sem kellett várniuk az újabb szívmelengetô eseményre: Arjen Robben határozott mozdulattal félretolta az útból az éppen ott lábatlankodó társát, Joe Cole-t, és a hazai kapu jobb oldalába bombázott.

A londoni drukkerek néhány perccel késôbb valamelyest magukhoz térhettek, Kevin Phillips finom emelése ugyanis John Terry kezében akadt el, de Rob Styles bíró továbbot intett. A feldühödött Villa-játékosok egy perc múlva újból veszélyeztettek, Phillips fejesét Petr Cech bravúrral ütötte ki a bal alsó sarok elôl. Ettôl a közjátéktól eltekintve a listavezetô sokáig megregulázta a rivális támadó kedvét. Hanem a meccs hajrájába érve a fiatal Luke Moore – aki ebben az idényben elsôként talált a Chelsea kapujába, még szeptemberben – közelrôl kiegyenlített.

Szerdán persze nem csak futballoztak Angliában: kiderült, melyik klub mire ment a téli átigazolási idôszak utolsó óráiban. A Blackburn például végleg megszerezte David Bentleyt az Arsenaltól, a Birmingham pedig az alsóbb osztályú Brentfordtól szerzôdtette Dudley Campbellt.

A legnagyobb érdeklôdésre számot tartó ügy Joey Bartoné, holott a Manchester City középpályása nem hagyta el a klubját. Erre a fejleményre a nyárig várni kell – ha a felek álláspontja addig nem változik, Barton biztosan távozik. Annál érdekesebb azonban, hogyan fog alakulni e néhány hónap alatt a középpályás és munkaadója kapcsolata, mert pillanatnyilag nincsenek jóban egymással. Nem szólva a szurkolókról, akikrôl úgy hírlik, nagyon mérgesek kedvencükre a kapzsisága miatt.

Mint már beszámoltunk róla, Barton és a City szerzôdéshosszabbítási tárgyalásai a lehetô legrosszabbul sültek el: a játékos kevésnek találta a felajánlott új fizetést, ezért bejelentette, szeretné, ha a klub eladná. Mondhatni, a lehetô legrosszabbkor tette ezt, hiszen a hátralévô másfél nap alatt ilyen volumenû üzletet nehéz lett volna nyélbe ütni. Meg aztán a City nem is akar tôle megszabadulni, tekintve, hogy mostanában a csapat egyik legjobbjaként tündököl.

Távirati stílusban
  • A Fulham Michael Dawson kiállítása miatt a 72. perctôl emberelônyben játszott a Tottenham ellen, de Carlos Bocanegra csak a meccs utolsó pillanataiban gyötörte be a gyôztes gólt.
  • Az 1–1-es döntetlent hozó Wigan–Everton találkozón két játékost is leküldött a bíró; a néhány perccel korábban beálló Duncan Fergusonnak ez volt a nyolcadik piros lapja a Premiershipben, ezzel beállította Patrick Vieira csúcsát.
  • November 20-a, vagyis kilenc nyeretlen meccs után gyôzött újra a Middlesbrough – a sereghajtó Sunderland otthonában.
  • A továbbra is sérült Gera Zoltán nélkül utazott Londonba, a Charltonhoz a West Bromwich Albion, és a gól nélküli eredménnyel stabilizálta helyzetét az utolsó bennmaradó pozíciójában.
PREMIER LEAGUE, 24. forduló

Aston Villa–Chelsea 1–1(Moore 78., ill. Robben 14.)

Manchester City–Newcastle 3–0(Riera 14., Andy Cole 38., Vassell 62.)

Portsmouth–Bolton Wanderers 1–1(Karadas 86., ill. Fadiga 69.)

Fulham–Tottenham Hotspur 1–0(Bocanegra 90.)

Wigan Athletic–Everton 1–1(Scharner 45., ill. D. Thompson 9. – öngól)

Sunderland–Middlesbrough 0–3(Pogatetz 19., Parnaby 31., Hasselbaink 71.)

Charlton–West Bromwich 0–0 ---- E ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik