Jaj, jaj, oktatott a Jujuy!

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.01.31. 00:32
Címkék
Passarella gyôzelemmel debütált
Passarella gyôzelemmel debütált
Passarella gyôzelemmel debütált
Passarella gyôzelemmel debütált
Passarella gyôzelemmel debütált
Passarella gyôzelemmel debütált
Bombameglepetéssel rajtolt a 109. profibajnokság. A kiesés ellen küzdő kiscsapat, a Gimnasia de Jujuy, az Apertura 18. helyezettje könnyedén legyőzte az elmúlt fél évben hengerlő bajnokot, a Boca Juniorst. A tavaly egész évben vergődő River Plate ellenben remek formában játszott, Daniel Passarella a Libertadores-kupa után a bajnokságban is fölényes győzelemmel tért vissza a „milliomosok” kispadjára.

Buenos Airestől 1700 kilométerre északra, San Salvador de Jujuy városában felcserélődtek a szerepek. A Gimnasia játszott úgy, mint egy verhetetlen csapat, míg a Boca olyan volt, mint egy bokszzsák. Az arany-kékek zavarodottan, pontatlanul játszottak, amit csak részben magyaráz meg a 40 fokos hőség és a két meghatározó játékos, a sérült Fernando Gago és Sebastian Battaglia kényszerpihenője. A gólt megelőző helyzeten kívül alig-alig volt képes összjátékra a Boca, amellyel így megesett az, ami legutóbb 1993-ban: kikapott a Jujuy otthonában. Alfio Basile vezetőedző nem keresett kibúvót: „Erre a vereségre nincs mentség. Egyszerűen rosszul játszottunk, nem is lehetett más a vége, mint vereség.”

A River sikeréhez ellenben kétség sem fért. A „milliomosok” megismételték az Oriente Petrolero elleni formájukat (a hét közepén 6–0-ra győztek a bolíviai csapat ellen), és átgázoltak a Tiro Federalon, amely a Jujuyhoz hasonlóan a kiesés ellen küzd. A River megalkuvás nélkül, félelmetesen és rámenősen támadott, a vendéglátóknak semmi esélyük sem volt a pontszerzésre. A hatékonyság illusztrálására egy statisztikai adat: ami a győzelem különbségét illeti, Passarella, a régi-új edző beállította az egyéni csúcsát (River–Belgrano 5–0, 1993, Clausura). Ezt az eredményt leszámítva a Kaiser nem különösebben vágyik a 13 évvel ezelőtti idény megismétlésére, hiszen akkor csupán az 5. helyen végzett a River. Most csak a bajnoki cím lehet a cél!

Clausura (Zárás) - 1. forduló
Gimnasia de Jujuy–Boca Juniors 2–1 (Damonte 51., Silva 62., ill. Palermo 47.)
Tiro Federal–River Plate 0–5 (Montenegro 3., 40., Patino 13., Santana 19., Farías 62.)
Estudiantes La Plata–Instituto 4–1 (Calderón 2., Alayes 13., Brana 41., Carrusca 48., ill. Jiménez 73. – 11-esből)
Olimpo–Arsenal 0–0
Vélez Sársfield–San Lorenzo 1–1 (R. Zárate 71., ill. Saja 76. – 11-esből)
Arsenal–Argentinos Juniors 1–1 (P. González 68., ill. Niell 35.)
Colón–Gimnasia La Plata 1–0 (Fuertes 15.)
Newell’s Old Boys–Quilmes 2–0 (Scocco 54., 64.)
Banfield–Racing Club 3–0 (Datolo 17., 52., Leiva 71.)
Independiente–Lanús 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik