Bravúrral feledtetnék a debreceni kudarcot

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.01.28. 02:26
Címkék
A kétszeres BL-győztes, címvédő dán Slagelse DT régi ismerősként látogat Dunaújvárosba, hiszen az utóbbi években többször is összehozta a sors a két csapatot. Az eddigi három párharcból (két BL-elődöntő, egy EHF-kupa-finálé), mindannyiszor az északiak kerültek ki győztesen.
Ferling Bernadettre (fehérben) a DVSC ellen is hárman vigyáztak
Ferling Bernadettre (fehérben) a DVSC ellen is hárman vigyáztak
Czeglédi Zsolt
Ferling Bernadettre (fehérben) a DVSC ellen is hárman vigyáztak
Ferling Bernadettre (fehérben) a DVSC ellen is hárman vigyáztak
Ferling Bernadettre (fehérben) a DVSC ellen is hárman vigyáztak
Czeglédi Zsolt
Ferling Bernadettre (fehérben) a DVSC ellen is hárman vigyáztak

A csarnok is átalakult a neves ellenfél fogadására, műanyag burkolat került a parkettára, hétfő óta már ezen gyakorol a Dunaferr. A jegyek a hét elején elkeltek, de azóta is reménykedő kézilabdabarátok ostromolják személyesen és telefonon a klub irodáját. A csarnok pénztára szombaton két órával a kezdés előtt kinyit, a korábban lefoglalt belépőket akkor lehet átvenni, csak akkor juthat hely a későn eszmélőknek, ha a megrendelő nem jön a jegyéért.

A dánok pénteken átmozgató edzést tartottak a helyszínen, amely új lesz számukra, hiszen eddig mindig a Jégcsarnokban kialakított pályán szerepeltek Újvárosban. Az elmúlt héten Togliattiban a házigazda Lada 29–28-ra felülmúlta a Slagelsét. A Dunaferr ezzel egy időben a Knjaz Milost győzte le, így három forduló után a dán, az orosz és a magyar együttes egyaránt négy ponttal áll a csoportban. A java tehát most következik.

„Nem változott a véleményem, ahogyan a kinti mérkőzés előtt, úgy most is vallom, tökéletes teljesítmény kell hozzá, hogy versenyben legyünk a Slagelsével – mondta Kiss Szilárd. – Az első találkozón nagyon jól megtaláltuk a dánok ellen hatásos játékot, ebben a szezonban ott nyújtotta a legjobb játékát csapat, mégsem sikerült a bravúr.” A vezetőedző gondjait szaporítja, hogy a hétközi debreceni csata a 25–24-es vereség mellett áldozatokkal is járt. Nagy Ivett térdsérülést szenvedett, és Mehlmann Ibolya is fájlalja a kezét. Ferling Bernadett sincs jól, kilyukadt a dobhártyája. A játékvezetők a találkozó után is állították, hogy nem történt semmi, a dunaújvárosiak postázni fogják a bíróknak az orvosi látleletet…

„Kaptam egy ütést a jobb fülemre – emlékezik vissza Ferling. – Nagyon rosszul voltam, nem hallottam, zúgott a fejem. A dunaújvárosi kórházban megvizsgáltak, s megállapították, hogy kilyukadt a dobhártyám. Egy-másfél hónap, amíg rendbe jön, most speciális ragasztást kaptam. A csütörtöki edzést kihagytam, fájt a fejem, pihenni próbáltam. Kellemetlen a sérülés azért is, mert például nem fújhatom ki az orromat, nem érheti víz a fülemet. Vigyáznom kell, hogy ne érjen újabb ütés, de ezt a meccs hevében nagyon nehéz megoldani. A szerdai teljesítményünket természetesen nem hagyták szó nélkül az edzőink, de itt az újabb feladat. Slagelsében jól szerepeltünk, de sajnos a végjátékot elrontottuk. Most idehaza játszunk, a megszokott »kis« termünkben, és ha derekasan küzdünk, akkor a közönségünk belehajszolhat bennünket a győzelembe. Ellenfelünk még nem szerepelt itt, nem tudja, mi vár rá ebben az oroszlánbarlangban. ”

Újraműtötték a balszélsőt

A DVSC elleni bajnoki első félidejében sérült meg a Dunaferr játékosa, az Eb-bronzérmes Nagy Ivett. „A mérkőzés elején támadásban vezettem a labdát, amikor megtörtént a baj – emlékezett vissza a balszélső. – Szerettem volna felugrani, ám kaptam egy kis lökést, letapadt a lábam, és a műtött térdem megsérült. Nagyon elkeseredtem, attól féltem, ismét elszakadtak a szalagok, de erről nincs szó. A porckorong egy része azonban levált.” Nagy Ivett térdét péntek délelőtt dr. Hangody László professzor Budapesten az Uzsoki úti kórházban artroszkópos módszerrel megműtötte. A játékos felépülése várhatóan három-négy hetet vesz igénybe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik