Olasz teszt? Ki kell próbálni!

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2006.01.23. 01:06
Címkék
Nagyszerű lehetőséget kapott Kovács Zoltán, a Honvéd húszesztendős védekező középpályása, akit az olasz első osztályú Empoli hívott meg próbajátékra. A tehetséges, ám olykor túlzottan vehemensen futballozó játékost Aldo Dolcetti beleegyezésével hívta tesztelésre az 1920-ban alapított, a Serie A-ban egyelőre biztos bentmaradást szavatoló helyen álló klub.
"Kovács Zoltán egy hétig lesz az Empoli vendége, ez idő alatt olasz kollágáim eldönthetik, szükségük van-e a játékosra – mondta Aldo Dolcetti, aki az utazásra biztatta a játékosát. – Az Empoli vezetőinek érdeklődését még az ősszel keltette fel Kovács Zoltán, és abban egyeztünk meg, hogy a következő napokban személyesen is figyelhetik, mire képes."

Más hiányzók is voltak azonban a Honvédnál. Szombat délutánra sem érkezett meg a Budapest Honvéd öt afrikai labdarúgója. Kamerunból érkezne Mbengouo Andou Yannick, Zambo Noah Eric Fredy, illetve Ariel Thierry Ngoenkam, míg Elefántcsontpartról Angoua Brou Benjamin és Guie-Guie Gneki Abraham. A futballisták magyarországi munkavállalásához szükséges papírok már megvannak, a napokban a játékengedélyük is megérkezett, ám mivel a labdarúgóknak él a szerződésük a klubjukkal, a kispestiek hétfő délelőtt felveszik a kapcsolatot a konzulátussal, érdemi választ várva a késés okaira. A héten érkezik vissza a mozambiki Miro, aki lejárt tartózkodási, illetve munkavállalási engedélyét meghosszabbítandó utazott haza. Miután Takács Tamás Sopronba igazolt, Tóth Iván lépett elő első számú kapusnak, aki azonban sérült, így aztán a piros-feketék kapujában ifjúsági labdarúgók álltak a vasárnapi edzőmérkőzésen.

Egyszóval nincs könnyű helyzetben az olasz vezetőedző, akinek most már kezd kínossá válni a helyzet, hiszen a csapata a második felkészülési meccsén a második vereségét könyvelte el.

BP. HONVÉD–KECSKEMÉTI TE 3–4 (0–2)
Rozsnyai út, 300 néző. V: Kömpf
BP. HONVÉD. 1. félidő: Kovács T. – Kovács N., Baranyai, Debreceni, Udvari – Mészáros, Csobánki (Zabundu), Dobos, Zana – Schrancz (Genito), Venczel. 2. félidő: Gyenes – Mészáros, Bihari, Udvari, Takács Z. – Zana (Borgulya), Dancs, Zabundu (Erdei), Genito, Dobos – Kocsis F.
KECSKEMÉTI TE: Nagy Zs. (Beke) – Dávid, Ferdzsán, Kurucsai, Farkas – Bagi (Karda), Béress, Némedi (Bakos), Ursz (Nagy A.) – Halászi (Kása), Szabó T. (Tóth Gy.)
G: Dobos (11-esből), Kocsis F., Dancs, ill. Kása (2), Szabó T., Némedi

NS-értékelés
Lídio Melis, a kispestiek erőnléti edzője alapos munkát végez. A Honvéd játékán ugyanis látszott, hogy kemény a felkészülési program. A találkozón fáradtan mozogtak a hazaiak, a második félidőben azonban a cseréknek köszönhetően sikerült szorossá tenniük az eredményt.

A meccs hibája

Egy jobb oldali beadás után az ötösön álló kispesti Baranyai Tibor megtette azt a szívességet, hogy felszabadítás helyett a labda mellé rúgott, így a kapu előtt portyázó kecskeméti Szabó Tamás három méterről zavartalanul bombázott a hálóba.

A meccs szövege

A Kecskemét negyedik találata már a kispesti szurkolókat is felbosszantotta. Az egyik piros-fekete szimpatizáns hangos jó tanáccsal látta el a Honvéd vezetőit: "Jó lesz ez a csapat a bajnokság kezdetére, de nem ártana egy jó kapust is igazolni!"

A meccs támadása

Borgulya István passzolt Dancs Roland elé a felezővonalnál, aki azonnal Genitót futtatta a jobb oldalon. A színes bőrű labdarúgó egyet tolt a labdán, majd a középen érkező Gulyás Ferenc elé ívelt, aki 13 méterről kapásból lőtt a jobb sarokba.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik