Karriercsúcs a Real ellen

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.01.21. 02:37
Címkék
Felemás eredménnyel zárták a férfi Euroliga legutóbbi fordulóját a magyar játékosokat is foglalkoztató csapatok.

A Tau Cerámica, Dávid Kornéllal a soraiban, az elmúlt héten visszaszerzett lendülettel gázolt át Athénban az AEK-on, és immár pontelőnnyel vezeti az A-csoportot. Még ennél a sikernél is jobban örülnek Baszkföldön, hogy a Tau ezzel biztosan bejutott a legjobb 16 közé. A B-csoportban sem Németh István, sem csapata, a Prokom Trefl nem remekelt, ennek bizonyítéka a lengyelek sima veresége a Barcelonában. Gulyás Róbertről ellenben annak ellenére áradoznak az isztambuli lapok, hogy az Ülker odahaza kapott ki a Real Madridtól, s ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a továbbjutásért zajló harcban. A tabellán a törökök három győzelemmel és nyolc vereséggel állnak a C-csoportban, éppúgy, mint a lengyelek a B-ben. A továbbjutáshoz mások segítségére is szüksége lesz az Ülkernek és a Prokomnak is.

Gulyás ellenállhatatlanul játszott
Gulyás ellenállhatatlanul játszott
Gulyás ellenállhatatlanul játszott
Dávid Kornél ezúttal csereként lépett a pályára az Athénban 87–60-as győzelmet arató Tau Cerámicában, de 18 perc alatt is 10 pontig jutott, míg a büntetővonalról négyből négyszer talált be.

"Jól kezdtünk, és utána sem tanúsítottak igazi ellenállást a görögök, olyan volt a hangulat, mintha edzőmeccset játszanánk – mondta Dávid Kornél. – Ellentét van az elnök és a szurkolók között, szinte családias körülmények között biztosítottuk be a tizenhat közé jutást, és még rá is pihenhettünk kicsit a hét végi baszk rangadóra, amelyre már most tizenkétezer jegy elkelt Bilbaóban."

Németh István kezdőként 28 perc alatt hat pontig jutott a Barcelonában 99–80-ra veszítő Prokom Treflben.

"Azért kaptunk ki, mert az első félidőben nem figyeltünk kellőképpen Juan Carlos Navarróra, aki gyakorlatilag egyedül vert meg bennünket" – magyarázta a Körmendről elszármazott hátvéd. Navarro úgy lett 26 pontjával a meccs legeredményesebb játékosa, hogy hétből hat triplakísérlete volt sikeres.

Az Ülker Istanbul 79–75-re kikapott otthon a Real Madridtól, annak ellenére, hogy Gulyás Róbert a padról beállva 24 pontos karriercsúcsot ért el.

"Huszonhárom pontot dobtam már a CSZKA Moszkva és a Benetton Treviso kosarába is, még az ASVEL Villeurbanne mezében, de huszonnégy még nem jött össze – mondta a magyar center. – Örülök is a rekordnak, de sokkal fontosabb lett volna, hogy nyerjünk. Így is megmaradt az esélyünk, de most már figyelnünk kell mások eredményeire is." ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik