Sir Alex hirtelen halálra számít

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.01.13. 00:58
Címkék
Az MU sem tudott a hazai meccsre előnyt szerezni a Ligakupa-elődöntőben, de az Arsenallal ellentétben nem is kapott ki. Szakvezetője ügyel rá, hogy elégedettsége ne csapjon át elbizakodottságba.
Neville már késôn érkezett, nem tudta megakadályozni Pedersen egyenlítô gólját
Neville már késôn érkezett, nem tudta megakadályozni Pedersen egyenlítô gólját
Reuters
Neville már késôn érkezett, nem tudta megakadályozni Pedersen egyenlítô gólját
Neville már késôn érkezett, nem tudta megakadályozni Pedersen egyenlítô gólját
Neville már késôn érkezett, nem tudta megakadályozni Pedersen egyenlítô gólját
Reuters
Neville már késôn érkezett, nem tudta megakadályozni Pedersen egyenlítô gólját

A Wigan otthonában elbukó Arsenal példája mellett az is óvatosságra inthette a Manchester Unitedet, hogy a Blackburn Rovers elleni egyetlen szezonbeli mérkőzésén 2–1-re kikapott az Old Traffordon. Sir Alex Ferguson olyan csapatot küldött pályára (Van der Sar – G. Neville, R. Ferdinand, Brown, Silvestre – C. Ronaldo, Fletcher, A. Smith, Giggs – Rooney, Saha), amely nem hagyott kétséget afelől, hogy a manchesteriek komolyan veszik a feladatot.

Ez azonban nem tántorította el Rio Ferdinandot egy hajmeresztően rossz hazaadástól, mindjárt az első percben, sőt a hazaiaknak rövidesen még egy lehetőségük akadt a gólszerzésre: az őrizetlenül hagyott Robbie Savage lőtt kapásból éppen Edwin van der Sar kezébe. A vezetést ennek ellenére az MU ragadta magához, pontosan fél óra elteltével, a kezdő tizenegy azon tagja révén, aki nem számít alapembernek. A Ruud van Nistelrooy helyén bevetett Louis Saha kontra végén elmozgott védőjétől, átvette Ryan Giggs passzát, és nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt.

Öt perc múlva visszavágott a Rovers. Egy magas indításhoz Shefki Kuqi épphogy hozzá tudott érni, társa, Morten Gamst Pedersen viszont így is könnyedén birtokba vette a labdát, hogy aztán váratlanul elemi erejű lövést küldjön a kapu bal felső sarkába. Megjegyzendő, az említett szeptemberi bajnokin a norvég támadó jegyezte mindkét találatot.

"Az első félidőben igazán jól játszottunk, függetlenül attól, hogy gólt kaptunk. Örülök, hogy még nyílt a párharc" – összegzett tömören a blackburnieket irányító Mark Hughes. "Elégedett vagyok, de még semmi sem dőlt el, otthon amolyan hirtelen halál következik. Emlékeznünk kell az őszi vereségünkre" – fogalmazott Ferguson. Egyszersmind elárulta, megeshet, hogy a szerb Nemanja Vidics és a francia Patrice Evra után még egy futballistát vesz a téli átigazolási időszakban.

Az újdonsült orosz (társ)tulajdonosa pénzét buzgón költő Portsmouth e tekintetben már lehagyta az MU-t: a klubrekordért szerződtetett Benjamin Mwaruwarit csütörtökön Sean Davis és a portugál Pedro Mendes követte, sőt szóba került egy harmadik Tottenham-labdarúgó, a francia Noe Pamarot is (ő az 1999–2000-es idény nagy részét már a Fratton Parkban töltötte, akkor még a Nice kölcsönjátékosaként). Továbbá pletykálnak még a Tottenhamben korábban éveken át futballozó Steffen Iversenről és az Aston Villából elkívánkozó Lee Hendrie-ről.

LIGAKUPA
Elődöntő, első mérkőzés
Blackburn–Manchester United 1–1
(Pedersen 35., ill. Saha 30.)
A visszavágót január 25-én rendezik.

Sheffield United: kínai figura
A másodosztályú Sheffield United – első külföldi klubként – kínai egyesületnek lett a tulajdonosa. Az angolok 90 százalékos részesedést vásároltak az ugyancsak második ligás Csengtu Vuniuban, amely nemrégiben nehéz helyzetbe került főszponzora (egy dohányárugyár) elvesztése miatt. Az üzleti lehetőségekről annyit, hogy Csengtu városában 11 millióan élnek, Szecsuán tartományban pedig összesen 100 millióan – a Bramall Lane-en még úgy is jól járhatnak, ha csupán a lakosság töredéke zárja szívébe a "kardosokat". A sheffieldi vezetők másképp is igyekeznek szorosra fűzni a kapcsolatot az ázsiai országgal: az évad hátralévő részére kölcsönvették a 30-szoros válogatott Csang Jao-kunt az élvonal bajnokától, a Dalian Shidétől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik