Megmutatták a nejeknek

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.01.12. 01:36
Címkék
Remekül vette az akadályt a Wigan története első kupaelődöntjének odavágóján. A Premier League abszolút újonca 1–0-ra megverte az Arsenalt, vagyis ötödik meccsén sem kapott gólt a Ligakupában. Korábban a Bournemouth (1–0), a Watford (3–0), a Newcastle (1–0) és a Bolton (2-0) bánta a Wigan-játékosok elszántságát.

Arséne Wenger tanácstalan lehetett az ügyben, hogy voltaképpen mennyire fontos a klubnak a meccs: a kezdő tizenegy messze állt a lehető legjobbtól – többek között Thierry Henry, Sol Campbell és Jens Lehmann maradt ki –, de erősebb volt a sorozatban korábban megszokottnál, bekerült José Reyes és Fredrik Ljungberg is.

Az első félidőben említésre méltó esemény is alig akadt, bár a hazaiak futballoztak enyhe fölényben, a helyzetekkel adósak maradtak. Nyolc perccel a szünet után csaknem negyedórára félbeszakadt a találkozó, ugyanis elromlott a világítás, az újrakezdéskor pedig egyértelműen a Wigan kapta el a fonalat. A hajrában az újonc osztrák debütánsa, a csereként beálló Paul Scharner bebólintott egy beadást, egyszeriben reális esélyt teremtve a kiscsapat fináléba jutására.

"Félidőben kicsit mérges voltam, mert semmi lendület sem volt a játékunkban. Mintha a fiúk hetente lépnének pályára kupaelődöntőkben. Megmondtam nekik, ilyen lehetőségük talán soha többé nem lesz, úgyhogy menjenek ki, és mutassák meg a lelátón ülő feleségüknek vagy barátnőjüknek, adott esetben mind a kettőnek" – így Paul Jewell, a győztesek szakvezetője.

LIGAKUPA
Elődöntő, első mérkőzés
Wigan–Arsenal 1–0 (Scharner 78.)

A visszavágót január 24-én játsszák.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik