Zico fiával készül a Fla

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.01.11. 01:51
Címkék
Szerdán kezdődnek az állami bajnokságok Brazíliában, ezeket néhány hónap alatt lebonyolítják az áprilisban induló országos bajnokság előtt. Közülük a két legnagyobb, a riói és a Sao Pauló-i érdemel megkülönböztetett figyelmet.
A 2006-os brazil futballszezon e korai kezdési időpontja egyrészt azért kellemetlen a résztvevők számára, mert mindössze öthetes szüneten vannak túl, másfelől azért, mert a déli féltekén tombol a nyár, a hőmérkséklet szinte egész nap harminc fok felett van. Előfordul, hogy némelyik nagyágyú a nemzeti bajnokságra és a Libertadores-kupára gondolva a nagy hagyományú, de mára kisebb presztízsű és kevesebb nézőt is vonzó versengésekben pihenteti legjobbjait.Carlos Tévez, a brazil aranyérmes Corinthians legnagyobb csillaga máris közölte, hogy szeretné kihagyni legalább a Paulista bajnokság elejét, mert nem érzi magát megfelelő fizikai állapotban. Úgy tetszik azonban, Dél-Amerika jelenlegi leggazdagabb klubja nem engedheti meg magának, hogy "feláldozza" akár csak a helyi pontvadászatot, friss hírek szerint ugyanis Antonio Lopes vezetőedzőnek sikerült meggyőznie az argentint, hogy vállalja a játékot.A Cor, jó pénzügyi lehetőségeinek hála, csupán kapusát, Fabio Costát veszítette el a holt idényben. Egyébként akadt néhány érdekes üzlet: az előző évad végén remek formába lendülő Palmeirashoz visszatért a 34 éves Edmundo, aki 1993-ban és 1994-ben két országos bajnoki címet nyert a zöldekkel, de sorozatos kiállításai és botrányai miatt dicstelenül kényszerült távozni. Wanderley Luxemburgo egyéves madridi ténykedése után újra leült a Santos kispadjára (első feladata a 22 éve hiába áhított Paulista cím megszerzése lesz), és új edzője van a Libertadores- és Világkupa-győztes FC Sao Paulónak is: Paulo Autuori visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a japán Kasima Antlerstől, Muricy Ramalho vette át a pozícióját.A szegényebb Rio kevesebb figyelemre méltó fejleményt tudott felmutatni, de mindenképp megemlítendő, hogy a maholnap 40 éves Romário újabb egy évet vállalt a Vascónál, így a társulatnak van esélye megszorítani a Fluminensét. A Flamengo pedig elvitte a Coritibától Thiago Coimbrát, a hajdani Fla-legenda, Zico 22 éves fiát.Megint sok volt a téli mozgás

Mint minden szezonkezdetkor, most is beletelik majd egy kis időbe, míg a szurkolók megtanulják új hőseik nevét. A téli jövés-menés némely klubnál óriási mértékű volt, hogy mást ne mondjunk, a Santos 12 új futballistát igazolt – köztük a Paris SG egykori támadóját, Reinaldót, továbbá két külföldi válogatottat: a paraguayi Julio Manzurt és a chilei Claudio Maldonadót. A Cruzeiro ezzel szemben húsz játékosát eresztette szélnek, legutóbb 27 éves csatára, Adriano Louzada írt alá a portugál Sportingnak. Természetesen szinte mindenünnen távoztak ismertebb arcok, a legnagyobb név Cicinho (Sao Paulo), az ő madridi szerződéséről már korábban beszámoltunk. Még Oroszországba is igazoltak néhányan, a Palmeiras sokra tartott védőjét, Baianót például a kevéssé ismert Rubin Kazany vette meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik