A Paks felőrölte a Falcót a negyedik negyedre

Horváth ZoltánHorváth Zoltán
Vágólapra másolva!
2005.12.11. 01:04
Címkék
Nagyon úgy néz ki, hogy idén kevés szerencséje van a légiósok kiválasztásával a Falcónak. A két eredetileg szerződtetett külföldi játékos, Jovo Glavinics és John Martin eddig szinte felváltva voltak sérültek, így aztán senkit sem ért meglepetésként, hogy a vasi klub elöljárói szerződést bontottak az utóbbi kosarassal.

A Martin helyére érkező Jamar Brown viszont még pályára sem lépett sárga-feketében, máris baj van vele: a napokban derült ki ugyanis, hogy érvényes szerződés köti a CBA-ben szereplő Memphishez. Ezek után a Falco Jovo Glaviniccsel és a litván Mindaugas Kalvelisszel a soraiban állt fel a bajnoki éllovas Atomerőmű elleni derbire. Ettől függetlenül a szombathelyi csapat a szokásosnak mondható Kálmán-pontoknak köszönhetően szerzett markáns előnyt a hetedik perc végére. Persze ebben jelentős érdeme volt a régi, válogatott önmagát idéző Pankár Tibornak is.

Zsoldos András edző gyorsan váltott, a gyengélkedő Kiss Zsolt és Horváth Zoltán helyére Rod Grizzardot és Czigler Lászlót küldte pályára. A Falco azonban továbbra is remekül játszott: a 13. perc derekán már 26–17-re vezettek a vasiak. A folytatásban belejöttek a paksi nehéztüzérek: Chris Monroe és Djordje Djogo tripláival szinte pillanatok alatt egyenlített a Paks. Sőt Monroe harmadik hármasa a mérkőzés során először ASE-vezetést ért.

Ezzel aztán hatalmas üldözőverseny vette kezdetét, hol a hazaiak, hol a vendégek jártak egy-két ponttal előrébb. Ám amíg a Falcóból hárman (Kálmán László, Pankár Tibor és Jovo Glavinics) szerezték a találatok javát, addig az Atomerőműból Monroe szinte kisajátította magának e feladatot. A 24. percben már 24. pontjánál járt az amerikai kosaras. A 62–60-as paksi vezetésről induló záró negyed derekán aztán elhúztak a játékvezetői hármas jóindulatát élvező vendégek, és végül magabiztosan nyerték a mérkőzést, bár a különbség túlzottnak mondható.

Mestermérleg
Váradi Attila: – Jól kezdtük az összecsapást, de a záró negyedre a Paks felőrölt bennünket.
Zsoldos András: – Az első félidőben csak annyi pozitívum volt, hogy nem hagytuk meglépni a Falcót. A nagyszünet után ritmust és szerkezetet váltottunk, és ennek köszönhetjük a győzelmünket.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?



Kálmán László (sárgában) többször faképnél hagyta Mészáros Zalánt, de egyedül kevés volt a sikerhez
Kálmán László (sárgában) többször faképnél hagyta Mészáros Zalánt, de egyedül kevés volt a sikerhez
Unger Tamás
Kálmán László (sárgában) többször faképnél hagyta Mészáros Zalánt, de egyedül kevés volt a sikerhez
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik