Ez csak a ciprusiak ellen elég

B. A., K. T.B. A., K. T.
Vágólapra másolva!
2005.12.09. 02:28
Címkék
Nem túl jó emlékű a debreceni kosarasok számára a két héttel ezelőtti, Boncourt elleni mérkőzés. Akkor a Páneurópai Kupa utolsó csoportmeccsén a Főnix-csarnokban alulmaradtak a nem túl acélos svájci gárdával szemben, s azóta nem is örülhettek győzelemnek Rajko Toroman játékosai, hiszen az Albacomptól és a Soprontól is kikaptak a hazai bajnokságban.
Ezzel együtt lehet, hogy a Boncourt elleni vereség nem is volt olyan nagy baki, hiszen a Vadkakasok így kerülte el a görög Larisszát. A hellének ugyanis a nyolcaddöntő első meccsén 79–63-ra páholták el a Boncourtot, azaz aligha lett volna kellemes élmény ellenük játszani…

A Debrecen szerb szakvezetője, Rajko Toroman edzősködött a ciprusi ellenfélnél, így – bár azóta sok változás történt a Keravnosz Nicosia keretében – jól ismeri a riválist. Igaz, ennek a tudásanyagnak nem sok nyomát fedezhettük fel a mérkőzés elején, hiszen a debreceniek katasztrofális játékkal kezdtek. Akadt olyan támadásuk, amelyben három rontott kísérletet regisztrálhattak a statisztikusok.

A ciprusiak nem hibáztak el ennyi dobást, merthogy technikai bakik miatt sokszor el sem jutottak a gyűrű közelébe. Sokat elárul a magyar együttes produkciójáról, hogy ennek ellenére a Keravnosz vezetett az egész első negyedben, a végén öt ponttal. Ráadásul a folytatásban úgy tűnt, hogy Rajko Toroman a rövid szünetben sem tudott rendet tenni játékosai fejében, mert a második periódus nyitó szakaszában a debreceniek alulmúlták korábbi teljesítményüket is.

A ciprusiak szép lassan megléptek tíz ponttal, pedig náluk is csak két kosárlabdázóra emlékeztető férfiút fedezhettünk fel az amerikai George Banks és Davor Pejcinovic személyében. Szerencsére a debreceniek számára szinte tarthatatlan horvát centert gyakran ültette kispadra a Nicosia "jószemű" mestere. A nagyszünet előtti időszakban Fodor Márton aktivizálta magát, s a vendégek is növelték labdaeladásaik számát, így kétpontosra csökkent a különbség.
A harmadik negyed váratlan fordulatot hozott, hiszen néhány percig legalább valós tudása töredékét hozta a debreceni együttes, s mivel ekkor Tóth Gábor személyében vezéregyénisége is akadt, gyorsan megfordult az eredmény, sőt meg is léptek a vendéglátók. Mielőtt a látványtól elalélt volna a lelátó népe, újra bakihalmozó korszakába lépett a magyar gárda, s pillanatok alatt elolvadt az előny.

A végjátékban szerencsére elkerültük azt a szégyent, a hogy a tudósítás a ciprusi gárda magyarországi győzelméről szóljon. Sőt a fáradó Keravnosz Nicosia csak egy pontot szerzett az utolsó percekben, s mivel ekkor a bírókra sem panaszkodhattak a hazaiak, végül tíz ponttal nyertek. A visszavágó miatt felesleges aggódni, hiszen a csütörtökön látottak alapján az ellenfél nem éppen mestere a műfajnak, azaz a Debreceni Vadkakasok közepes teljesítménnyel idegenben is bizonyosan legyőzheti a Nicosiát.

Könnyen lehet azonban, hogy szombaton, a Dombóvár elleni hazai bajnokin kevés lesz a kupameccsen bemutatott produkció…

Debreceni Vadkakasok-Keravnosz Nicosia (ciprusi) 81–71 (16–21, 21–18, 23–15, 21–17)
Debrecen, 1200 néző. V: Brziak (szlovák), Van den Heuvel (holland)
DEBRECEN: FODOR M. 7/3, Williams 15/6, Molnár A., Andriukaitis 14/6, Powell 10. Cs: Horvat 9/3, Swietonski 3/3, Bukva 7, TÓTH G. 16/9. Edző: Rajko Toroman
NICOSIA: Koronidesz 8, Triszokkasz 13, Alston 14, Zahariu, BANKS 17/9. Cs: Stevanovic 4, Sztefanidisz, PEJCINOVIC 15. Edző: Kosztasz Flevarakisz
Az eredmény alakulása. 5. p.: 7–9. 9. p.: 16–19. 15. p.: 18–29. 18. p.: 29–34. 21. p.: 39–39. 25. p.: 46–43. 28. p.: 54–48. 33. p.: 63–60. 36. p.: 71–66
Kipontozódott: Triszokkasz (39. p.), Fodor M. (40. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik