Bejött Crouch, belejött a Pool

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.11.06. 01:05
Címkék
Úgy tűnik, kezd magához térni a Liverpool és még inkább az Arsenal: mindkét csapat kétgólos győzelemmel erősítette meg a pozícióját. A Chelsea első számú "üldözője" azonban még mindig a Wigan.
A Liverpoollal ebben az idényben példátlan dolog történt, egymás után második bajnokiját nyerte meg. Még álomszerűbb lett volna az Aston Villa elleni meccs, ha Peter Crouch betalál, de itt azért még nem tartunk, a támadó csak egy tizenegyest harcolt ki. A BL-címvédő nem futballozott jól, de akadtak lehetőségei, csakhogy Thomas Sörensen nagyszerűen védett, akár Djibril Cissé ziccerét kellett hárítani, akár Steven Gerrard remekül helyezett lövését. Cissé egyébként jobbszélsőt alakított, csapnivalóan, de az egyetlen lövésig jutó Fernando Morientes még a franciát is alulmúlta.

Bár helyzeteit a csereként beálló Crouch szintén kihagyta, furcsamód ő vitt életet a "vörösök" játékába. Liam Ridgewell a 85. percben a tizenhatoson belül lebirkózta az egykori Villa-csatárt, a büntetőt Gerrard higgadtan begurította. Négy perccel később Xabi Alonso rászúrt egy lecsorgó labdát, és Sörensen ezúttal védhető labdát engedett maga mögé.

Ugyancsak kétgólos különbséggel nyert az Arsenal, de sokkal látványosabb futballal. Sol Campbell a 12. percben beívelte a labdát a Sunderland-védelem mögé, Robin van Persie mellre vette, majd ballal a rövid sarokba bombázott. A holland tehetség a későbbiekben is pazar teljesítményt nyújtott, de a többiekre sem lehetett panasz, a második gól előtt például a jobb szélen meglógó kameruni Lauren adott gólpasszt Thierry Henrynak. Az utolsó húsz percben kissé könynyedén vette a mérkőzést az Arsenal, a nézők boldogan tapsoltak Henry kapufát eltaláló ollózásának, aztán Alan Stubbs szögletet követően bekotorta a szépítő gólt. A hajrában Henry gondoskodott róla, hogy a győzelem ne forogjon veszélyben.

A Newcastle hírneves csatárduója végig a pályán volt a Birmingham látogatásakor, de Michael Owen és Alan Shearer sem talált a kapuba. Helyettük a török középpályás, Emre Belözoglu ítélte megszakítás nélküli ötödik Premiership-kudarcukra a kékeket, akik így továbbra is kieső helyen állnak.

Mourinho: A pénz nem minden!

A Manchester United–Chelsea rangadó felvezetése szokás szerint az üzengetést sem nékülözte. Sir Alex Ferguson, a hazaiak szakvezetője azon búsongott, hogy ha játékost akar igazolni, el kell titkolnia a tervet a Chelsea elől, mert a Roman Abramovics millióival dobálózó londoniak pusztán azért is képesek szerződtetni valakit, hogy az illető ne kerülhessen a riválisokhoz. (Ide kapcsolódó hír: a Deportivo argentin középpályása, Aldo Duscher azt állítja, az MU érdeklődik iránta.)

A Chelsea-t irányító José Mourinho eközben éppen arról értekezett, hogy a futballban a gazdagság nem feltétlenül vonja maga után a sikereket. "Nézzék meg az Intert, rengeteget költ, ennek ellenére régóta nem tud nyerni semmit" – mondta a portugál tréner, nagyvonalúan eltekintve az összegek összehasonlításától. Mourinho továbbá kijelentette, csapatának bajnoki esélyei az esetleges vasárnapi vereséggel sem csökkennének jelentősen.

Távirati stílusban a többi mérkőzésrőlPREMIER LEAGUE - 12. forduló
Aston Villa–Liverpool 0–2 (Gerrard 85. – 11-esből, Xabi Alonso 89.)
Arsenal–Sunderland 3–1 (Van Persie 12., Henry 36., 82., ill. Stubbs 75.)
Newcastle United–Birmingham 1–0 (Emre 78.)
West Ham United–West Bromwich Albion 1–0 (Sheringham 57.)
Blackburn–Charlton Athletic 4–1 (Emerton 2., Dickov 18., Pedersen 59., Bellamy 90., ill. B. Hughes 36.)
Fulham–Manchester City 2–1 (Malbranque 6., 45., ill. Croft 20.)
Portsmouth–Wigan Athletic 0–2 (Chimbonda 48., Roberts 79.) ---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik