Fehérvár: az eredmény a legfontosabb

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2005.10.02. 23:07
Címkék
Túlzás lenne azt állítani, hogy szórakoztató volt az FC Fehérvár-ZTE mérkőzés. A szombati találkozón a hazaiak a középhátvéd Kuttor Attila fejesével már a 3. percben megszerezték a vezetést, és ez a gól elég is volt ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokit. A meccs hátralévő része finoman fogalmazva sem volt túl izgalmas.
A Fehérvár leginkább arra törekedett, hogy tartsa az eredményt, a Zalaegerszeg pedig nem tudta kihasználni a mezőnyfölényét, csak szabadrúgások és szögletek után került közelebb a labda Daniel Tudor kapujához. Így persze nem volt szemet gyönyörködtető a futball, ahhoz a kulcsembereknek többet kellett volna hozzátenniük a játékhoz. Érvényes ez Farkas Balázsra is, aki megbízhatóan, de kissé szürkén tette a dolgát.

"Szerencsére korán megszereztük a vezetést - mondta Farkas Balázs. - Minden csapat vágya, hogy már a harmadik percben előnyben legyen. Ezt követően kicsit visszaálltunk, s ebben volt tudatosság is, de a ZTE is többet birtokolta a labdát. Jó csapat a Zalaegerszeg, sok ellenfélnek szerez még kellemetlen perceket. Mindenesetre bíztató, hogy ellenfelünk akcióból nem tudott veszélyt teremteni a kapunk előtt. Igaz, mi sem kontráztunk úgy, ahogy elképzeltük, az üres területeket nem játszottuk meg jól. Az egygólos vezetés nem életbiztosítás, úgyhogy legközelebb törekednünk kell arra, hogy nagyobb előnyt szerezzünk. Abban egyetértek a kritikusokkal, hogy nem játszottunk jól, de számunkra egyelőre az eredmény fontosabb volt, mint a szép játék. Amikor majd tényleg jó csapat leszünk, akkor a szórakoztatásra is jobban odafigyelünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik