Szokás szerint egy német

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2005.09.25. 03:41
Címkék
Regina Schleicher győzött a madridi világbajnokságon a nők 126 kilométeres országúti mezőnyversenyében. Ezzel a diadallal a németek megőrizték trónjukat, hiszen az egy évvel ezelőtti bajnok, Judith Arndt után ismét ők adják a világbajnokot.
Schleicher így ünnepelt a célban
Schleicher így ünnepelt a célban
Schleicher így ünnepelt a célban
Schleicher így ünnepelt a célban
Schleicher így ünnepelt a célban
Schleicher így ünnepelt a célban
A szombati versenyen számos szökési kísérlet volt. Elsősorban a hazaiak reménysége, az egyéni indításos időfutamban ezüstérmet szerző Joanne Somarriba, valamint az ausztrál Olivia Gollan volt aktív, de az üldözők többé-kevésbé képesek voltak a végéig együtt maradni, és küzdeni a felzárkózásért. Miután ezt a kötelezőnek mondható feladatot megoldották, a németek fejlődtek fel legjobban a sprinthez. Igaz, ekkor már nem a címvédőt támogatták, hiszen Judith Arndt vírusfertőzés áldozata lett, és gyakorlatilag az életéért küzdött a sor végén. Sokkal inkább a korábban nem túl magasan jegyzett Regina Schleicherben bíztak, mint kiderült, joggal. A német sprinter az utolsó 200 méteren tökéletes pozícióból indulhatott neki a mindent eldöntő száguldásnak, és az övé lett a szivárványszínű trikó, amelyet a brit Nicole Cooke és az ausztrál Oenone Wood elől halászott el.

A 23 éven aluli férfiak versenye valóságos flúgos futam volt. Folyamatos szökési kísérletek gondoskodtak róla, hogy senki se unatkozzon egyetlen pillanatig sem. A mezőnyben pedig nem akadt olyan csapat, amely összefogta volna a felzárkózási kísérleteket. Így aztán pillanatnyi érdekszövetségek összességéből állt szinte a teljes 168 kilométer. A legelszántabbnak az olasz Dall’Antonia tűnt, aki még arra is képesnek érezte magát, hogy egyedül vigyen végig egy szökést. Túlbecsülte saját képességeit. Amikor fáradni látszott, lecsapott rá a mindössze 19 éves ukrán Grabovszkij. Már csak 40 kilométer volt hátra, amikor a kettős tisztán vezetett a meglehetősen zilált hadrendű üldözőkkel szemben.

A nyolc, egyenként 21 kilométeres körből már csak egy volt hátra, amikor az ukrán elérkezettnek látta az időt a végső hajrá megindításához - vagy olasz ellenfele fáradt el, nem tudni… Az üldözők közül ketten - Will Walker és Jevgenyij Popov - kiváltak, és példásan összedolgozva próbálták elkapni az ukránt, akinek nem is volt rendkívül nagy az előnye. Alig több mint fél perc, de az kitartott a célig. A második helyet az okosan helyezkedő és az ellenfele szélárnyékából jókor kibújó ausztrál szerezte meg. Az igazi szenzációt azonban a szakértők szerint földöntúli adottságokkal megáldott, 19 éves ukrán diadala jelentette!

Országúti világbajnokság, Madrid
Férfiak. 23 éven aluliak mezőnyversenye (168 km). Világbajnok: Dmitro Grabovszkij (Ukrajna) 3:56:23 (42.642 km/órás átlag), 2. Will Walker (Ausztrália) 26 másodperc hátrány, 3. Jevgenyij Popov (Oroszország) azonos idővel, …123. Cziráki István (Magyarország) 15:32 p h., 132. Zsombok Dániel (Magyarország) 19:39 p h., Haiszer Ákos és Kusztor Péter feladta.
Nők. Felnőtt mezőnyverseny (126 km). Vb: Regina Schleicher (Németország) 3:08:52 (40.028 km/órás átlag), 2. Nicole Cook (Nagy-Britannia) a. i., 3. Oenone Wood (Ausztrália) a. i.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik