Birgit Fischer is kémkedik utána

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.07. 22:36
Címkék
Janics Natasa idén is remek évet zárt. Míg tavaly az athéni olimpián teljesített maximumot, addig idén párostársával, Kovács Katalinnal, a poznani Európa- és zágrábi világbajnokságon parádézott: a hat aranyérem önmagáért beszél&
Janics Natasa pihen – akárcsak tavaly: teljesen megérdemelten
Janics Natasa pihen – akárcsak tavaly: teljesen megérdemelten
Janics Natasa pihen – akárcsak tavaly: teljesen megérdemelten
Janics Natasa pihen – akárcsak tavaly: teljesen megérdemelten
Janics Natasa pihen – akárcsak tavaly: teljesen megérdemelten
Janics Natasa pihen – akárcsak tavaly: teljesen megérdemelten
- Ha jól sejtem, most a pihenésé a főszerep. Merre jár?
- Jelenleg Mico bátyám barátnőjének horvátországi nyaralójában vagyunk Opatijában, jólesik egy kicsit süttetni a hasam, vagyis jelenleg a semmittevésé a fő- szerep. Fárasztó év volt. De voltam már az elmúlt másfél hét során a Balatonon, a szlovéniai Koperben is, szóval teljes erőbevetéssel nyaralok.

- Tökéletes évadot zárt, meg is érdemli a lazítást. Hogyan tekint vissza a szezonra?
- Most ugyan nem kiabáltam ezt a hajóban ülve, amit Athénban, de megint úgy érzem, én vagyok a világ legboldogabb embere. Kevés ember mondhatja el ugyanis magáról, hogy amit eltervezett, azt százszázalékosan sikerült megvalósítania. Igaz, egyesben az idén nem versenyeztem, de párosban minden a tervek szerint alakult, sikerült Katival a kitűzött célt megvalósítanunk: hat aranyérmet nyertünk.

- Jövőre Szegeden lesz a világbajnokság. Tervek?
- Erre mindenkinek azt válaszolom, hogy most, a pihenés ideje alatt még nem gondolkodom komoly dolgokról, például a jövőről, de az biztos, foglalkoztat az egyesben és négyesben való indulás lehetősége is. Hazai pályán érdemes több számot is vállalni, úgy is mondhatnám, hogy érdemes meghalni.

- Mit mondott önöknek Kati néni a hatodik arany megszerzése után?
- Megdicsért minket, persze nem nagyon, de neki ez nem is szokása. Minden szónál többet mond viszont, hogy október tizenhetedikéig pihenőt kaptunk, vagyis rendesen adott szabadságot.

- Akkor októberig nem is fog lapátot?
- A jövő hétvégén még egy nem hivatalos versenyen azért részt veszek, a németországi Hoffban lesz egy szezonvégi kajakfesztivál, ahol olyan számok is szerepelnek majd, mint a vegyes páros vagy a váltó. Engem is meghívtak, nagyon megtisztelő, hogy példaképem, Birgit Fischer felkért: legyek a párostársa ezen a versenyen. Már a zágrábi vébén odajött hozzám, beszélgettünk, e-mail-címet cseréltünk, aztán e-mailen jött a felkérés. A menedzserem, Csonka Gábor viccesen azért megjegyezte, nem árt óvatosnak lennünk, hiszen lehet, hogy ez az "ipari kémkedés" része, ezért a második lyukat választottam, így Birgit nem látja, csak érzi majd, mikor mit csinálok. A huszonhétszeres világ- és kilencszeres olimpiai bajnok Fischernek van egy kajaksulija, rengeteget foglalkozik a német tehetségekkel, és állítólag kőkeményen filmezett minket, Katit meg engem Zágrábban. Kell ennél nagyobb elismerés?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik