Könyörtelen volt a Chelsea

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.08.25. 00:44
Címkék
Lampard megszerezte az elsô góljait a 2005–2006-os idényben
Lampard megszerezte az elsô góljait a 2005–2006-os idényben
Lampard megszerezte az elsô góljait a 2005–2006-os idényben
Lampard megszerezte az elsô góljait a 2005–2006-os idényben
Lampard megszerezte az elsô góljait a 2005–2006-os idényben
Lampard megszerezte az elsô góljait a 2005–2006-os idényben
A Gera Zoltánt pihentető West Bromwich ugyanolyan bátor játékkal rukkolt ki a Chelsea ellen, mint az első fordulóban a Wigan. Bryan Robson egyenesen három csatárral (Andy Johnson, Kamara, Kanu) küldte csatába az övéit, ehhez képest a londoni gárda voltaképpen egyetlen ékkel, Drogbával támadott. Mégis a címvédő szerzett vezetést a 23. percben, egy hátul eladott labda révén: Drogba centerezett, Lampardnak meg a labda átvételére és a rövid sarok megnézésére is bőven volt ideje, mielőtt bevágta. A szünet előtt Robinson is besegített a "kékeknek", bakiját Joe Cole használta ki, és ez elég is volt a Chelsea tabellaelsőséget érő harmadik sikeréhez. A második félidő a hazaiak szempontjából pihentető volt, de azért egy-egy Drogba- és Lampard-gól még belefért a meccsbe.

PREMIER LEAGUE
3. forduló
Birmingham City - Middlesbrough 0–3(Viduka 16., 45., Queudrue 71.)
Portsmouth–Aston Villa 1–1(Lua Lua 42., ill. R. Hughes 11. – öngól)
Sunderland–Manchester City 1–2(Le Tallec 41., ill. Vassell 10., Sinclair 35.)
Arsenal–Fulham 4–1(Cygan 32., 91., Henry 53., 82., ill. C. Jensen 22.)
Chelsea–West Bromwich Albion 4–0(Lampard 23., 81., J. Cole 43.. Drogba 68.)
A Blackburn–Tottenham és a Bolton–Newcastle mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Váratlan jelenetsorral indult az Arsenal-Fulham meccs, Henry kiharcolt egy tizenegyest, de nem ő állt a labda mögé, hanem a jobbhátvéd, Lauren. A kameruni gyenge lövését a Van der Sart feledtetni hivatott Warner könynyedén kiütötte. Pár perc múlva aztán egy másik Arsenal-bekk, Kolo Touré is hibázott, de ő már a saját szakterületén - felszabadítás gyanánt Claus Jensenhez paszszolt, aki a kicsit kint álló Lehmann felett gyönyörűen a bal felső sarokba csavart. Hanem Cygan még az első félidőben megmentette a hazai védelem becsületét, amikor Bergkamp beadását a Fulham kapujába csúsztatta. A második játékrészben fordított is az Arsenal, Fabregas kiugratását Henry a rá jellemző magabiztossággal értékesítette, majd a hajrában hozzátett még egyet ő és Cygan is.

Továbbra sem tud nyerni az Aston Villa, bár ezúttal talán örülnie kell az egy pontnak is, hiszen nyolcvan percen át emberhátrányban volt a Portsmouth otthonában. A Villa vezető gólja másodpercekkel a kiállítás után született: a hazaiak egészségügyi stábja fellocsolta a Nolberto Solano által lekönyökölt Richard Hughest, de nem kellett volna ennyire sietnie, mert a sértett nyomban a saját kapujába fejelt. A Portsmouth fölényben játszott a későbbiekben, de csak egyenlítésre futotta, Lua Lua húszról eleresztett bombagóljával. "Solano piros lapja vicc volt, hozzá sem ért az ellenfélhez" - dühöngött a meccs után David O’Leary, a vendégek edzője.

A Villa-szurkolók vigasza lehet, hogy a városi vetélytársnak még rosszabbul megy. A Birmingham City újból hazai pályán kapott ki, most a Middlesbrough-tól, amelyben Mark Viduka duplával ünnepelte, hogy április óta először kezdő volt. Pedig a házigazdák még a csökkentett árú jegyek (gyerekeknek csak öt font…) fegyverét is bevetették a telt ház elérése érdekében - hiába, a Boro nem zavartatta magát a közönségtől, 3-0-ra nyert. Steve Bruce, a Birmingham edzője a plasztikus "horrorshow" kifejezéssel illette a látottakat.

Harmadik bajnokiját is elveszítette a Sunderland, holott jól futballozott a gyorsan kétgólos előnyre szert tevő Manchester Cityvel szemben. Beszédes tény, hogy még a manchesterieket irányító Stuart Pearce is elismerte, "Mick McCarthy együttese jobb volt, megérdemelte volna a győzelmet".

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik