A középmezőny is fontos

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.08.22. 23:19
Címkék
A várakozásnak megfelelően szerepelt - sajnos - a magyar csapat a lausanne-i rövid (olimpiai) távú Európa-bajnokságon. A mieink közül Kuttor Csaba érte el a legjobb eredményt: a sydneyi és az athéni olimpiára egyaránt kvótát szerző triatlonista négy és fél perccel az Európa-bajnok francia Bélaubre mögött, a 31. helyen ért célba. Kuttor - akárcsak a nőknél Walkó Andrea - a kemény hegyikerékpáros-pályán szakadt le az élbolyról, Lehmann Tibor szövetségi kapitány szerint sík pályán egészen biztosan a legjobbakkal együtt kezdhette volna az utolsó számot, a futást.
Kuttor Csaba lett a legjobb magyar
Kuttor Csaba lett a legjobb magyar
Kuttor Csaba lett a legjobb magyar
Kuttor Csaba lett a legjobb magyar
Kuttor Csaba lett a legjobb magyar
Kuttor Csaba lett a legjobb magyar
"Csaba nagyon jó erőben volt, ezt a tiszaújvárosi Világkupa-futamon megszerzett nyolcadik helyével is bizonyította, a svájci pálya viszont nem kedvezett a mieinknek" - jegyezte meg a kapitány, aki már a kontinensviadal előtt drasztikus lépésre szánta el magát: a magyar csapat nem használta ki a teljes létszámot, csak azok indulhattak Lausanne-ban, akiket jó eredmény elérésére képesnek tartott a szakember.

"Ebben a sportágban még a legjobbak sem tervezhetnek dobogós eredményt, az első tíz közé kerülés mindenkitől jó teljesítménynek számít, ezért egy ehhez hasonló eredményt nekünk is sikerként kellett volna elkönyvelnünk. Tudomásul kell venni, hogy élversenyzők nélkül nálunk sincs utánpótlás, azokat is meg kell becsülnünk, akik most csak a középmezőnyt képesek elérni, csak az ő hátukon nőhet fel egy eredményesebb korosztály" - vélekedett Lehmann Tibor a folytatásról. Emlékeztetőül: a szeptemberi gamagori világbajnokságra a mieink közül egyedül Kuttor szerezte meg az indulási jogot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik