Ferguson gólokat érez

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.08.20. 23:15
Címkék
Visszafogott teljesítménnyel tüntettek a Premiership csapatai szombaton, egyik találkozón sem esett háromnál több találat. Az esélyesek többnyire nyertek, így például a Manchester United, amely ugyanabban a felállásban kezdett az Aston Villa ellen, mint egy hete, az Everton otthonában. Pak Dzsi Szung szerepeltetése eleinte telitalálatnak tetszett: a dél-koreai az első fél órában eleresztett egy óriási bombát, amelyet Thomas Sörensen ritka bravúrral tolt a lécre, majd alig csavart mellé. Paul Scholes tűnt még ki távoli lövésével, Wayne Rooney pedig kapásból próbálkozott - Peter Whittingham a gólvonalról vágta ki a labdát.
Az elôzô évadban gyengélkedô Ruud van Nistelrooy (elöl) a Debrecen és az Everton után az idény harmadik tétmeccsén, az Aston Villa ellen is a kapuba talált
Az elôzô évadban gyengélkedô Ruud van Nistelrooy (elöl) a Debrecen és az Everton után az idény harmadik tétmeccsén, az Aston Villa ellen is a kapuba talált
Az elôzô évadban gyengélkedô Ruud van Nistelrooy (elöl) a Debrecen és az Everton után az idény harmadik tétmeccsén, az Aston Villa ellen is a kapuba talált
Az elôzô évadban gyengélkedô Ruud van Nistelrooy (elöl) a Debrecen és az Everton után az idény harmadik tétmeccsén, az Aston Villa ellen is a kapuba talált
Az elôzô évadban gyengélkedô Ruud van Nistelrooy (elöl) a Debrecen és az Everton után az idény harmadik tétmeccsén, az Aston Villa ellen is a kapuba talált
Az elôzô évadban gyengélkedô Ruud van Nistelrooy (elöl) a Debrecen és az Everton után az idény harmadik tétmeccsén, az Aston Villa ellen is a kapuba talált

Míg Edwin van der Sar tétlenül szobrozott az MU kapujában, a Villa-játékosok leggyakoribb mozdulata az ész nélküli felszabadító rúgás volt, de a gól csak nem született meg, elsősorban Sörensen pazar védései miatt. A dán kapus az egyaránt csereként beálló Gabriel Heinze és Cristiano Ronaldo fejesét hárította remekül, mígnem saját védője megtréfálta: Olof Mellberg átcsúsztatott felette egy beadást, Ruud van Nistelrooy meg a hosszú saroknál a hálóba pofozta a labdát. "Ruud elképesztő formában van. Rengeteg gólt szimatolok erre az idényre" - dörzsölte a kezét a manchesteri tréner, Sir Alex Ferguson.

A Liverpool nagyon hasonló meccset játszott a Sunderlanddel, mint egy hete a Boróval, az egyetlen szembetűnő különbség, hogy ezt sikerült megnyernie. Xabi Alonso szabadrúgásból betekert góljától eltekintve ugyanaz a trehány helyzetkihasználás nyomta rá a bélyegét a BL-győztesek játékára, ami a nyitó fordulóban két pontjukba került. Djibril Cissé volt a főbűnös, három ziccert is elpuskázott, míg Steven Gerrard egy távoli kapufával hívta fel magára a figyelmet. Rafa Benítez vezetőedző számára aggasztó jel lehet, hogy tanítványai még azután sem tudták végleg eldönteni az összecsapást, hogy a Sunderland tíz főre fogyatkozott - mi több, a hajrában még az újoncnak voltak lehetőségei.

Gera Zoltán West Bromwich Albionja Geoff Horsfield duplájával 2-1-re megverte a Portsmoutht, így roppant elkőkelő helyen áll a tabellán. A magyar légiós a 66. percig volt a pályán. "Kettő nulláig uraltuk a mérkőzést, riválisainknak nem is volt helyzetük. Aztán kicsit megzavarodtunk, sok szabadrúgást rúghattak, és az egyikből gól lett. Elfáradtam, nem voltam annyira friss, biztosan a válogatott meccs miatt is, ezért cseréltek le. Nagyon fontos, hogy az első hazai mecscset hoztuk, az eddigi négy pont számunkra tökéletes kezdés" - mondta elégedetten Gera.

A táblázatot az ismét 2-0-ra nyerő Tottenham vezeti. A Middlesbrough sokkal jobbat érdemelt volna ennél az eredménynél, de Jimmy Floyd Hasselbaink, George Boateng, Stewart Downing és a szünetben becserélt Mark Viduka számolatlanul rontotta el a helyzeteket. Nem úgy Jermain Defoe, aki elindult a kezdőkörből, aztán jó messziről bevágta Mark Schwarzernek az első gólt, a másodikról pedig az egyiptomi Mido gondoskodott. Először kezdett a hazaiaknál a holland Edgar Davids, és nem okozott csalódást.

A Spurshöz hasonlóan százszázalékos a Charlton, amely a múlt héten a Chelsea ellen hősiesen helytálló Wigant verte meg 1-0-ra. Darren Bent második bajnokiján a harmadik gólját jegyezte, ezúttal Danny Murphy keresztlabdáját bólintva a hálóba.

Rá sem lehetett ismerni a Blackburnre a West Ham elleni fiaskó után: Morten Gamst Pedersen és Tugay Kerimoglu két remekbe szabott góllal intézte el a Fulhamet. A Newcastle 35 percen át emberelőnyben futballozott a West Ham ellen, mégsem tudott változtatni a 0-0-s eredményen - a jelek szerint nagyon kellene egy minőségi ék Alan Shearer mellé. Jobban megy viszont a Manchester Citynek, a Birmingham pályáján tudott ugyanis diadalmaskodni, többek közt Andy Cole pompásan eltalált lövésével.

PREMIER LEAGUE
2. forduló
Manchester United-Aston Villa 1-0
(Van Nistelrooy 66.)
Liverpool-Sunderland 1-0
(Xabi Alonso 24.)
West Bromwich Albion
Portsmouth 2-1
(Horsfield 2., 59., ill. Robert 63.)
Blackburn Rovers-Fulham 2-1
(Pedersen 15., Tugay 71., ill. McBride 49.)
Charlton Athletic-Wigan Athletic 1-0
(D. Bent 42.)
Tottenham Hotspur-Middlesbrough 2-0
(Defoe 49., Mido 75.)
Birmingham City
Manchester City 1-2
(Butt 7., ill. Barton 20., Andy Cole 47.)
Newcastle United
West Ham United 0-0
A Bolton-Everton és a Chelsea-Arsenal mérkőzést ma játsszák.

Következik (augusztus 23-24-én) a 3. forduló: Birmingham-Middlesbrough, Portsmouth-Aston Villa, Sunderland-Manchester City; Arsenal-Fulham, Blackburn-Tottenham, Bolton-Newcastle, Chelsea-West Bromwich. Az Everton-West Ham, a Manchester United-Wigan és a Charlton-Liverpool találkozókat a BL-selejtezők miatt később rendezik.

Luque Newcastle-ban?
Joaquín Caparrós, a Deportivo vezetőedzője hajlandónak mutatkozik arra, hogy eladja Albert Luquét. A kilencszeres válogatott spanyol csatár jelentheti a megoldást a Newcastle csatárgondjaira.

Mégsem kell Owen
A legfrissebb liverpooli változat szerint a klub nem tett ajánlatot a Real Madridnak egykori játékosára, Michael Owenre. Ezt maga a szakvezető, Rafael Benítez jelentette ki. Ugyanakkor megerősítette, az Aston Villa és a Lyon valóban vinné Milan Barost. ---- A szezon legelején járunk, de ma már a második londoni csúcsrangadóra kerül sor. Az elsőt (Community Shield) ugye 2-1-re megnyerte a bajnoki címvédő Chelsea, és most is jó esélyekkel vág neki a csatának, hiszen hazai pályán játszik.

"Pszichikailag, úgy tűnik, ez több mint egy sima meccs, de valójában három pont a tét, semmi más. Nem arra van szükségünk, hogy valamiféle extra motiváció felpumpálja bennünk az adrenalint, hanem arra, hogy sokkal jobban játsszunk, mint az első fordulóban" - mutatott rá a Chelsea edzője, José Mourinho, a Wigan 1-0-s legyűrésére utalva.

Nagy ellenlábasa, Arséne Wenger az 500. tétmérkőzésén fog az Arsenal kispadján ülni - az eddigi 499-ből 294-szer győzelemmel, 89 vereséggel ért véget. "Nem az én jubileumom a fontos, hanem hogy önbizalmat szerezzünk a bajnoki versenyfutásra" - legyintett a francia mester. Az előkészületekről annyit, hogy mindkét csapat a lehető legerősebb összeállításában léphet pályára, a hírek szerint valamennyi sérült összeszedte magát. ---- Buzsákyék nem bírtak a Crystal Palace-szal

A másodosztályban megszerezte első győzelmét (1-0) Király Gábor csapata, a Crystal Palace - történetesen éppen egy másik "magyar" együttes, a Buzsáky Ákost soraiban tudó Plymouth Argyle ellen. A tudósításokból annyi feltétlenül leszűrhető, Királynak volt már nehezebb ütközete a Palace kapujában.

"Beszéltem Ákossal, azt mondta, elég sokat, hat és fél órát utaztak Londonig. A meccsen úgy láttam, alaposan bennük lehetett az a hosszú út. Az az igazság, hogy két-három góllal kellett volna nyernünk, szinte alig akadt dolgom. Kitűnően működött a védelmünk, no meg a Plymouth csatárai egyáltalán nem voltak ütőképesek. A közönség szerintem nem szórakozhatott jól, de nekünk nagyon kellett ez a három pont, mindegy, milyen játékkal" - értékelte a történteket a magyar válogatott kapusa.

A leedsi Elland Roadon a Wolverhampton Wanderersnek megszakadt a 21 bajnoki óta tartó veretlenségi sorozata. Gyepes Gábor ott ült a Wolves kispadján, de nem kapott lehetőséget Glenn Hoddle vezetőedzőtől.

LEAGUE CHAMPIONSHIP
4. forduló: Coventry City-Queens Park Rangers 3-0, Crewe Alexandra-Leicester City 2-2, Crystal Palace-Plymouth Argyle 1-0, Derby County-Cardiff City 2-1, Hull City-Brighton 2-0, Ipswich Town-Sheffield Wednesday 2-1, Leeds United-Wolverhampton Wanderers 2-0, Reading-Millwall 5-0, Sheffield United-Preston North End 2-1, Southampton-Norwich City 1-0, Stoke City-Luton Town 2-1, Watford-Burnley 3-1
Az élcsoport:
1. Reading 9 pont (11-2), 2. Sheffield United 9 (9-5), 3. Derby 8 (6-3), …10. Wolverhampton 7, …16. Crystal Palace 4 (4-5), 17. Plymouth 4 (5-7)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik