Sztárparádé a Tisza-parton

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.08.13. 23:31
Címkék
Négy hölgy és tíz férfi képviseli a magyar színeket a mai tiszaújvárosi Világkupa-futamon. A gyengébb nem képviselői - köztük Szabó Zita (Debreceni Sportcentrum), Walkó Andrea (TVK-Mali TK), Koch Renáta és Poros Tímea (mindkettő Mogyi SE-Baja) - 10.30-kor ugranak majd a Tiszába.
Kuttor Csaba is ott lesz a rajtnál
Kuttor Csaba is ott lesz a rajtnál
Kuttor Csaba is ott lesz a rajtnál
Kuttor Csaba is ott lesz a rajtnál
Kuttor Csaba is ott lesz a rajtnál
Kuttor Csaba is ott lesz a rajtnál
Az 1.5 kilométer úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló olimpiai távú versenyen a férfiaknál Kuttor Csaba (Team Miskolc SE), Lipták Tamás, Pocsai Balázs, Bíró Zsolt (mind Debreceni Sportcentrum), Balogh Lőrinc, Török Dániel (mindkettő TVK-Mali TK), Nógrádi Tamás (Proform-Pécs), Ágoston Szabolcs (Győri Vízisport SE), Vanek Ákos (Budaörsi TK) és Bajai Péter (Mogyi SE, Baja) vesz részt a küzdelemben - rajt 13.30-kor.

"A nőknél Szabó Zita és Walkó Andrea a középmezőnyben végezhet, míg Koch Renáta és Poros Tímea célja a rutinszerzés - vélekedett Lehmann Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - A férfiaknál Kuttor Csabát és Lipták Tamást az első harmadba várom, a tavaly az első húsz között célba érkező Balogh Lőrinc megismételheti jó teljesítményét, Török Dániel szintén húzóembere lehet a csapatnak. Pocsai Balázs, Nógrádi Tamás, Ágoston Szabolcs, Bíró Zsolt, Vanek Ákos tehetsége nem kérdéses, ők azonban kevesebbet versenyeztek külföldön, ami a végelszámolásnál döntő lehet. Véleményem szerint a Tisza-úszáson ezúttal is sok múlik majd, a jó úszók, mint Kuttor és Balogh, jó pozíciót szerezhetnek a kerékpározásra, amelynek végén kedvező esetben előnnyel kezdhetik a mindent eldöntő futást.

Talmácsi vezeti a kerékpárosokat

Nem ritka, hogy Tiszaújvárosban a sport egy-egy nagy csillaga is kiveszi a részét a triatlon Világkupa lebonyolításából – elôfordult már, hogy az olimpiai bajnok kajakos, Kôbán Rita ügyelt a biztonságra az úszás során, a világbajnok Rakusz Éva pedig évrôl évre besegít. Ezúttal a kerékpáros számban is lesz egy „nagyágyú”, a világbajnoki sorozatban remeklô gyorsasági motorversenyzô, Talmácsi Gábor vezeti majd fel a kétkerekûek futamát.
Az elsődleges cél az, hogy az olimpiai kerettagok az idén is minél több pontot szerezzenek ezen a versenyen, ettől függ ugyanis, hogy jövőre kik indulhatnak majd a pekingi olimpiát megcélzó kvalifikációs versenyeken."

A tiszaújvárosi Vk-viadalon rajthoz áll többek között négy világbajnok (az ausztrál Peter Robertson és Emma Snowsill, a kazah Dmitrij Gaag, valamint az amerikai Sheila Taormina), az U23-as vb-első brit Annabel Luxford és ausztrál Brad Kahlefeldt, a kétszeres junior-világbajnok Annaliese Heard, a korábbi tiszaújvárosi győztesek közül pedig a címvédő új-zélandi Shane Reed, az ukrán Vladimir Polikarpenko, a cseh Martin Krnavek és az ausztrál Craig Walton - vagyis ebben az évben is igen rangos mezőnyt láthat a magyar publikum.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik