Lengyel Tamás a győztes

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.08.07. 22:30
Címkék
Lengyel Tamás csapata vasárnap állta a rohamokat, így háromesztendős szünet után újra hazai győztest ünnepelhetett a publikum a Magyar körversenyen. A Tour de Hongrie mezőnye délelőtt Vácról Dunakeszire futott be, ezt a szakaszt Gerald Ciolek nyerte meg, a záró etapon, az Újbuda Nagydíjon ugyancsak a német bajnok végzett az első helyen.
Lengyel Tamás és csapattársai ragyogó teljesítményt nyújtottak (Fotó: Meggyesi Bálint)
Lengyel Tamás és csapattársai ragyogó teljesítményt nyújtottak (Fotó: Meggyesi Bálint)
Lengyel Tamás és csapattársai ragyogó teljesítményt nyújtottak (Fotó: Meggyesi Bálint)
Lengyel Tamás és csapattársai ragyogó teljesítményt nyújtottak (Fotó: Meggyesi Bálint)
Lengyel Tamás és csapattársai ragyogó teljesítményt nyújtottak (Fotó: Meggyesi Bálint)
Lengyel Tamás és csapattársai ragyogó teljesítményt nyújtottak (Fotó: Meggyesi Bálint)
Régen lehetett látni magyar csapatot olyan szenzációsan harcolni, ahogyan a P-Nívó-Betonexpressz versenyzői küzdöttek vasárnap Lengyel Tamásért. A sárga trikós kerekest folyamatosan támadták riválisai, leginkább a szlovák Podbrezová versenyzői - olykor éppen a címvédő, az elmúlt két év Tour-győztese, Remák Zoltán. (A szlovák színekben szereplő magyar ajkú kerekes számára nem a sikerekről marad emlékezetes az idei viadal - már a második szakaszon kedvezőtlenül alakult számára a verseny, ráadásul a befutó előtt hatalmasat bukott. A sík etapon nem is zavarták a különféle sérülések, de a szombati hegyi szakaszokon képtelen volt önmagához méltó teljesítményt nyújtani. Azért alighanem látjuk őt még győzni Magyarországon…)

Lengyelék a délelőtti, Vác és Dunakeszi közötti szakaszon minden támadást visszavertek, a mezőnybefutónál azonban már inkább a biztonságra ügyeltek. Így aztán mások vállalták magukra a főszerepet, például a német bajnok Gerald Ciolek - tőle nem áll távol az ilyesmi, nyert már szakaszt Békéscsabán, s most megtette ugyanezt Dunakeszin is. Nem lenne meglepő, ha jövőre már az egyik sztárcsapat sprintereként Petacchival vagy McEwennel csatázna a Tour de France-on - jó lesz majd akkor arra gondolni, hogy ő is járt a mi körversenyünkön.

Mindössze 41 kilométer maradt a 32. Tour de Hongrie végső befutójáig, ám a záró etap is tartogatott izgalmakat! Miroslav Keliar révén már a második körben akciózott a Podbrezová, ám Stubán Ferenc versenyzői ezúttal is remekül összpontosítottak, és megvédték a sárga trikót. A befutónál a németek egymással csatáztak, az utolsó sprint ismét Cioleké lett, úgyhogy nála immár három óra van - a pénzdíj mellé ennyi járt a három magyarországi etapsikerért.

"Ezt a szép sikert Barkóczi Péternek ajánlom, versenyzőtársam alig húszesztendős, és igen súlyos sérülést szenvedett két hete, a magam és a csapat nevében mielőbbi felépülést kívánunk neki" - mondta a boldog, sárga trikós Lengyel Tamás, aki az öröm pillanataiban sem feledkezett meg versenyzőtársáról. Lengyel azt is hozzátette: csapattársai segítsége nélkül aligha győzött volna.

32. TOUR DE HONGRIE
7. szakasz, Vác-Dunakeszi (70 km): 1. Gerald Ciolek (német, Winfix) 1:23:56, 2. Schüler (német, BBC) azonos idővel, 3. Ivanics Gergely (magyar, Pannónia Regional) a. i., 4. Lampater (német pályaválogatott) a. i., 5. Helmantel (holland, Apac) a. i., 6. Stevenson (ausztrál, Cyclingnews.com) a. i.
8. szakasz az Újbuda Nagydíjért, Újbuda (41 km): 1. Gerald Ciolek 1:06:03, 2. Gajek (német, Winfix) a. i., 3. Grebeci (szlovák, Podbrezová) a. i., 4. Bartko (német pályaválogatott) a. i., 5. Berkesi (magyar, FTC) a. i., 6. Ivanics a. i.
Összetett verseny a Michelin Nagydíjért: 1. (sárga mezben) Lengyel Tamás (magyar, P-Nívó-Betonexpressz) 16:52:23, 2. Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová) 45 mp h., 3. Chadwick (ausztrál, Cyclingnews.com) 1:53 p h., 4. Berkenbosch (holland, Apac) 2:18 p h., 5. Fulst (német pályaválogatott) 2:32 p h., 6. Szekeres Csaba (magyar, P-Nívó-Betonexpressz) 3:02 p h.
Gyorsasági pontverseny a Magyarország Nagydíjért: 1. (zöld mezben) Gerald Ciolek 32 pont, 2. Lampater 24, 3. Gajek 13
Hegyi pontverseny a Toyota Nagydíjért: 1. (piros mezben) Glen Chadwick 29 pont, 2. Berkenbosch 24, 3. Myhre (norvég, Maxbo-Bianchi) 13, 4. Ábrók Norbert és Szekeres Csaba 10-10
A csapatversenyben: 1. P-Nívó-Betonexpressz 2000 (Lengyel Tamás, Szekeres Csaba, Kusztor Péter, Zsombók Dániel, Arany Gábor) 50:46:26, 2. Podbrezová (szlovák) 1:22 p h., 3. Cyclingnews.com (ausztrál) 1:41, …10. Békéscsabai KK 15:43 p h., 11. FTC 17:32 p h., 12. Tamási KE 20:15 p h. ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik