Haynes a finisben lett rosszul

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.08.05. 22:57
Címkék
Hamish Haynes kis híján elveszítette a sárga mezt, a brit versenyző ugyanis rosszul lett a célegyenesben. A Cyclingnews.com menője az eredményhirdetés után a mentőben kötött ki, de előtte még megígérte: szombaton mindent megtesz a jó folytatásért.
Az erôs oldalszélben Robert Kriegs volt a leggyorsabb
Az erôs oldalszélben Robert Kriegs volt a leggyorsabb
Az erôs oldalszélben Robert Kriegs volt a leggyorsabb
Az erôs oldalszélben Robert Kriegs volt a leggyorsabb
Az erôs oldalszélben Robert Kriegs volt a leggyorsabb
Az erôs oldalszélben Robert Kriegs volt a leggyorsabb

32. TOUR DE HONGRIE

4. szakasz a Mezôkövesd Nagydíjért, Szeghalom–Mezôkövesd (150 km):
1. Robert Kriegs (német pályaválogatott) 4:03:26, 2. Chadwick (ausztrál, Cyclingnews.com) azonos idôvel, 3. Wilmann (norvég, Maxbo-Bianchi) a. i., 4. Appert (francia, CSM Puteaux) a. i., 5. Szeghalmi Bálint (magyar, Békéscsaba) a. i., 6. Berkenbosch (holland, Apac) a. i.
Összetett verseny a Michelin Nagydíjért:
1. (sárga mezben) Hamish Haynes (brit, Cyclingnews.com) 11:40:42, 2. Fulst (német pályaválogatott) 11 mp h., 3. Metzke (német, Winfix) 16 mp h., 4. Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová) 24 mp h., 5. Lengyel Tamás (magyar, P-Nívó-Betonexpressz) 55 mp h., 6. Nordhaug (norvég, Maxbo-Bianchi) 1:07 p h.
Gyorsasági pontverseny a Magyarország Nagydíjért:
1. (zöld mezben) Leif Lampater (német pályaválogatott) 23 pont, 2. Ciolek (német, Winfix) 15, 3. Haynes 13
Hegyi pontverseny a Toyota Nagydíjért:
1. (piros mezben) Jan Kruzic (szlovák, Podbrezová) 3 pont, 2. Kusztor Péter (magyar, P-Nívó–Betonexpressz) 2, 3. Bartko (német pályaválogatott) 1
"Már reggel elkezdődött, az első ötven kilométer után görcsölt a gyomrom, egyre rosszabbul éreztem magam, és egyre gyengébb voltam. A csapattársaimnak is köszönhetem, hogy eljutottam Mezőkövesdig, ott azonban a célegyenesben heves roham jött rám, minden kijött belőlem, ezért aztán leszakadtam a mezőnytől" - mutatott a levetett sárga mezére Hamish Haynes, a Tour de Hongrie listavezetője.

A brit kerekes éppen a mentőorvosra várt, az eredményhirdetés után ugyanis már annyi ereje sem maradt, hogy visszatérjen csapatához. Annyit azért még megígért: ha rajta múlik, szombaton is megőrzi a sárga mezt. "Nem áll távol tőlem a hegymenet, attól függ minden, milyen állapotban leszek" - fűzte hozzá.
Így ért véget Tour de Hongrie pénteki etapja, amely egyéb izgalmakat is tartogatott. Arra például igen ritkán akad példa, hogy egy szakaszt félbeszakítsanak, majd újra elindítsanak. Bucsánál ez történt. A szervezők már reggel tudták, hogy arrafelé nem lehet biztonságosan átvinni a mezőnyt, ezért a rajt előtt bejelentették, mi vár a karavánra. Bucsánál mindenki behúzta a féket, és szép lassan haladt végig mindenki a Bucsa és Karcag közötti tíz kilométeres úton, amely az elmúlt napok esőzéseitől gyakorlatilag járhatatlan lett (ki hinné, hogy előttük járható volt…).

A "repülőrajtot" nem mindenki vette jól, az erős oldalszélben ugyanis darabokra szakadt a mezőny, s jó ideig nem tudtak rendeződni a sorok, erről az agilis német menők gondoskodtak.

A hajrá előtt valamelyest csillapodott a harci kedv, Szeghalmi Bálint igyekezett élni a lehetőséggel, egymagában vállalkozott szökésre. Bár a kísérlet nem járt teljes sikerrel - hatan is felzárkóztak a békéscsabai kerekes mellé -, Szeghalmi így is elcsípte a befutónál az ötödik helyet. A szakaszgyőzelem a német pályaválogatott tagjának, Robert Kriegsnek jutott, a sárga trikó hányatott sorsáról pedig már ejtettünk szót.
Szombaton két királyetap következik, szinte bizonyos: a Kékestető emelkedőin dől majd el az összetett első helyének sorsa. "Nagyon hideg időt jósolnak, ez nekem nem kedvez, elsősorban melegben érzem jól magam. Persze remélem, nem ezen múlik" - hangzott a legnagyobb hazai reménység, az összetett ötödik helyén álló Lengyel Tamás kommentárja.
Egyébként kénytelenek vagyunk cáfolni őt: nem lenne meglepetés, ha hidegben is nyerne egy szakaszt… ---- SPORTKÓRHÁZ. Leginkább egy baleseti sebészet várótermére hasonlított a békéscsabai kollégium hallja: csaknem egy tucat kerékpáros taglalta izgatottan a történéseket, valamennyien sebesültek voltak, a csabai bukás részesei. A bepólyált kezű, lábú bringások közül egyedül a kézközépcsonttörést szenvedő Árvai Attila volt kénytelen lemondani a részvételről, a könyökét eltörő osztrák Hofmeister pénteken is rajthoz állt.

CSÍPÉS. Fura esemény történt péntekre virradóra: a kísérőcsapat egyik tagját (aki éppen a fészek alatti ablaknál aludt a csabai kollégiumban) halántékon csípte egy darázs. Az eset csak egyetlen embernek nem nyerte el a tetszését.

SZEGHALOM. kitett magáért, a pénteki rajt házigazdája hosszú programmal készült a nemzetközi verseny fogadására, a fiatalok reggeli koncertjét láthatóan élvezték a kerekesek. A búcsú sem volt mindennapi, a város határában táncoslányok sorfalai között haladt át a mezőny - bizonyára nem utoljára. ---- Prológ: A címvédő Remák Zoltán már a négy kilométeres veszprémi prológ során letette névjegyét, így ő húzhatta fel elsőként a sárga trikót.

1. etap: Tarolt a német pályaválogatott, Robert Bartko szakaszt nyert, Christian Grasmann pedig átvette a vezetést az összetettben.

2. etap: Szökés végén nyolc kerekes érte el előnnyel a kecskeméti célt, közülük Hamish Haynes nyert - a sárga trikó új gazdája is a brit fiú lett.

3. etap: A német bajnok Gerald Ciolek nyerte meg a békéscsabai mezőnybefutót, ám ez nem befolyásolta az öszszetett állását, továbbra is Haynes vezet.

4. etap: A brit Haynes megőrizte a sárga mezt, a szakaszgyőzelem ismét a németeké lett, Mezőkövesden Robert Kriegs győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik