Hazai siker után varsói érem?

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2005.08.01. 22:05
Címkék
Horváth Viktor ragyogó formában utazik a varsói világbajnokságra(Fotó: Danis Barna)
Horváth Viktor ragyogó formában utazik a varsói világbajnokságra(Fotó: Danis Barna)
Horváth Viktor ragyogó formában utazik a varsói világbajnokságra(Fotó: Danis Barna)
Horváth Viktor ragyogó formában utazik a varsói világbajnokságra(Fotó: Danis Barna)
Horváth Viktor ragyogó formában utazik a varsói világbajnokságra(Fotó: Danis Barna)
Horváth Viktor ragyogó formában utazik a varsói világbajnokságra(Fotó: Danis Barna)
- Mondja csak, biztosra vehetjük, hogy érmes lesz a varsói világbajnokságon?!
- Nagyon szeretnék dobogóra állni - felelte Horváth Viktor. - De miért gondolja, hogy ezt biztosra lehet venni?

- Azért, mert először 2001-ben lett országos bajnok, utána a dobogó második fokára állhatott a millfieldi világbajnokságon. Az idén itthon megnyerte második egyéni aranyérmét, vagyis következik a vébéérem…
- Látja, erre nem gondoltam. És ha csak ezen múlna… Tény, hogy remekül érzem magam, a háromhetes tatai edzőtábor is jól sikerült, úgyhogy bizakodva várom a csütörtöki selejtezőt.

- Az, hogy remekül érzi magát, valóban biztató, mert az utóbbi időben szinte több időt töltött orvosoknál vagy sérülés-betegség miatti kényszerpihenőn, mint az öttusával.
- A kálváriám a tavaly szeptemberi Európa-bajnokságon kezdődött, amikor a döntő vívásában megsérültem, fel kellett adnom a versenyt. Aztán november végén futás közben nagy fájdalmat éreztem a bokám fölött. Ebből rendbe jöttem, de a tavasszal elkapott az influenza, így utaztam el a mexikói Világkupára, amelyen az állapotomhoz képest jól szerepeltem, tizedik lettem. Aztán elindultam kisebb versenyeken, és azt hittem, minden rendben, amikor a budapesti Világkupa előtt a bal felkaromban vénás gyulladás keletkezett. Három hét pihenőt írtak elő, vagyis nemcsak a verseny, hanem az edzések is kimaradtak az életemből.

- Képzelem, milyen lelkiállapotban lehetett…
- Kezdetben elkeseredtem, aztán jól feldolgoztam a helyzetet, mert már hozzászoktam ehhez az állapothoz. Az is segített, hogy Pálvölgyi Miklós kapitány biztatott: ha rendbe jövök, egyéni indulóként számít rám az Ebén.

- Mégsem volt ott Montepulcianóban.
- Bár az Eb előtt elkezdtem edzeni, nem éreztem úgy, hogy jól szereplésre lennék képes, nem voltam megfelelő formában. Megbeszéltük a kapitánnyal, hogy kihagyom az Eb-t, és ő megerősítette, hogy ettől függetlenül az egyéni indulói pozíciót a világbajnokságon is megkapom. Jólesett a bizalma.

- Az országos bajnokságon aratott meggyőző sikerével megmutatta, hogy rá is szolgált erre a bizalomra.
- Az első két számban még érződött, hogy rég versenyeztem, viszont a hibátlan lovaglással nagy lépést tettem a győzelem felé, és a fizikai számok is nagyon jól sikerültek. A bajnokság után elindultam az athéni Világkupán, hogy visszaszerezzem a kihagyások miatt megkopott versenyrutint, és az ötödik hellyel elégedett voltam, mert egyetlen számban sem hibáztam. A két versenyre nagy szükségem volt, jót tettek az önbizalmamnak. Remek állapotban várom a vébét, bízom benne, hogy éremmel térek haza Varsóból.

HORVÁTH VIKTOR
Született: 1978. február 26., Székesfehérvár
Klubja: Alba Volán
Edzői: Kulcsár Antal, Komlódy Zsolt, ifj. Deák Ferenc, Heilig Anita, Mészöly Gábor
Legjobb eredményei. Egyéni: vb-2. (2001); Eb-14. (2001); junior Eb-3. (1999), junior Eb-6. (1998). Csapat: 3x világbajnok (2001, 2002, 2003); Európa-bajnok (2001), Eb-2. (2003); junior-vb-2. (1999), junior Európa-bajnok (1997), junior Eb-3. (1999). Váltó: 2x világbajnok (2001, 2003); 2x Európa-bajnok (2001, 2003); 2x junior-világbajnok (1997, 1999), junior Európa-bajnok (1999), junior Eb-2. (1997), junior Eb-3. (1998)

Nem kérdéses a helye

"A többiekkel ellentétben csak egy Világkupa-versenyen tudott indulni, a hazait sérülés miatt ki kellett hagynia. Az országos bajnokságon győzelemmel tért vissza, aztán Athénban is jól teljesített. Korábbi pályafutása és mostani eredményei alapján nem kérdéses a helye a világbajnokságon. Bár neki általában több szereplésre van szüksége, bízom benne, hogy ezen a két viadalon sikerült felfrissítenie versenyzési élményeit, és a világbajnokságon a régi jó formáját mutatja" - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Túlélik az évet

Támogatói szerződést kötött a Magyar Öttusaszövetség a Magyar Villamos Művek Rt.-vel. A 2005-re szóló megállapodás segítségével a nehéz anyagi helyzetben lévő szövetség teljesíteni tudja idei kötelezettségeit, megrendezheti a hátralévő versenyeket, és a felnőttválogatott az edzőkkel együtt teljes létszámban vehet részt a csütörtökön kezdődő, varsói világbajnokságon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik