A harmadik aranyat is akarja

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2005.08.01. 22:56
Címkék
Bene Barnabás immár kétszeres junior Európa-bajnok. A pécsi futó először decemberben, a mezeifutó-kontinensviadalon ért elsőként a célba, néhány napja pedig Kaunasban 5000 méteren lett első. Ha az időrend megengedi, az utóbbi versenyen 1500 méteren is aranyat nyerhetett volna, így viszont döntenie kellett, melyik számban rajtoljon.
Bene kinézett egy-két rekordot
Bene kinézett egy-két rekordot
Bene kinézett egy-két rekordot
Bene kinézett egy-két rekordot
Bene kinézett egy-két rekordot
Bene kinézett egy-két rekordot
- Bíztam abban, hogy az ötezer méter a jó választás - válaszolta kérdésünkre Bene. - Az Európa-bajnokság előtt két versenyem is volt ezen a távon, s éreztem, hogy bírni fogom a kontinensviadalon várható tempót. Azt pedig tudtam, hogy a hajrám jobb lehet az ellenfeleiménél, hiszen nekem az ezerötszáz a másik számom. Az is az ötezer mellett szólt, hogy Kaunasban a ranglistát átnézve kiderült, sok nyolcszázas nevezett ezerötszázra, én pedig ezen a nyáron inkább a hosszabbik távra készültem.

- Nagyon gyorsan lett kétszeres Európa-bajnok.
- Tavaly nyáron még én sem gondoltam volna, hogy így lesz. Az év végén a mezeifutók kontinensviadala előtt már megfordult a fejemben az a lehetőség, hogy nyerhetek, viszont Kaunasba már úgy mentem, hogy az aranyérem megszerzése volt a célom.

- A jól elvégzett munka után most jöhet a pihenés?
- Nem, edzem tovább. Csak a hét végém volt szabad, azt a mogyoródi aquaparkban töltöttem. Változatlanul készülök, van néhány országos juniorrekord, ilyen az ezer-, a kétezer és a háromezer méteres csúcs, amelyet megdönthetek. Ezerötszáz méteren külföldi versenyem is lesz, az év végén pedig ismét rajtolhatok a junior mezeifutó Európa-bajnokságon. Most már ott is a győzelem a célom.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik