Asztalos az aranykapuban

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2005.07.16. 22:37
Címkék
Ragyogóan szerepel ejtőernyősünk, Asztalos István a célba ugrók döntőjének második napján négy ugrást hajtott végre, közülük hármat hibátlanul, s ezzel holtversenyben az első helyről várhatja az utolsó ugrást. Befejezték szereplésüket íjászaink, hazai párossal szemben maradt alul rock and roll duónk, míg a fallabdázó Krajcsák Márk a harmadik kiemeltet, a világranglista kilencedik helyezettjét próbálta meg elütni a továbbjutástól, de csak megnehezíteni tudta a dolgát.
Asztalos István három tökéletes gyakorlatot mutatott be, a negyediknél is csak két centimétert hibázott
Asztalos István három tökéletes gyakorlatot mutatott be, a negyediknél is csak két centimétert hibázott
Asztalos István három tökéletes gyakorlatot mutatott be, a negyediknél is csak két centimétert hibázott
Asztalos István három tökéletes gyakorlatot mutatott be, a negyediknél is csak két centimétert hibázott
Asztalos István három tökéletes gyakorlatot mutatott be, a negyediknél is csak két centimétert hibázott
Asztalos István három tökéletes gyakorlatot mutatott be, a negyediknél is csak két centimétert hibázott
A vártnál eggyel kevesebb versenyszám jutott a mieinknek szombatra, a testépítőknél ugyanis Taksonyi Erikának nem sikerült bejutnia az ötös fináléba. "Az edzőmmel úgy számolgattunk, hogy az ötödik-hatodik hely környékén végezhettem. Sajnálom, hogy végül lemaradtam a döntőről - jegyezte meg szomorúan a korábbi masters világbajnok, aki komoly bejelentést is tett: - Azt már korábban elhatároztam, hogy a világjátékok után, függetlenül a duisburgi eredménytől, befejezem a versenyzést."

Talán nem végleges a döntés, hiszen a közelgő budapesti masters-világbajnokságon még bizonyára sokan szurkolnának az SFR Fitness Stúdió versenyzőjének.

Ahogyan sokan szorítottak neki a helyszínen is, a magyar sárkányhajós-válogatott ugyanis teljes létszámban felsorakozott a Marientor színházban. Előtte lapátoltak is egyet a mieink, akik remek hajót kaptak a rendezőktől, azon biztosan nem múlik majd a jó szereplés. Szombatra kiderült: a vidám csapat a tervezettnél több feladatot is bevállal Duisburgban, a 200, az 500 és a 2000 méteres táv - valamint az igazán odaadó szurkolás - mellett a magyarok elvállalták azt is, hogy 1000 méteren is összemérik erejüket a riválisokkal.

Jól "célzott" ejtőernyősünk, Asztalos István, aki az első napon mindössze egy centiméterrel hibázott, ennyivel lépett a mindössze háromcentis átmérőjű célkorong mellé. A Szolnoki Honvéd ESE sportolója szombaton három hibátlan ugrást is bemutatott, a negyedik gyakorlata is közel járt a tökéleteshez, csupán két centiméter hiányzott ehhez. Asztalos kiegyensúlyozott teljesítményével az utolsó - vasárnapra tervezett - ugrás előtt a német Wiesnerrel holtversenyben az első helyen áll. Ha vasárnap is egyformán ugranak, következik az úgynevezett "szétugrás", vagyis az első helyről mindenképpen dönteni kell.

Érdemes megemlíteni a horvát Sladetic esetét: a világbajnoki címvédő általános elképedésre alaposan "félrelépett", hat centiméterrel a célpont mellett sarkazott. No persze nem illik ezzel viccelődni, csupán a sportág rendkívüli nehézségét jelzi: ezerméteres zuhanás után hat centiméteres tévedés már egyenlő az aranyérem elvesztésével…

A terepíjászaink a selejtezők második fordulójában szerepeltek, közülük a csigás íjjal versenyző Berényi József nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt, a két nap alatt mindössze hét hibapontot kapott, s ezzel a 11. helyen végzett. Az olimpiai kategóriában Bánszki Gábor a középmezőnyben zárt, 628 pontja a 14. helyre volt elegendő, míg a csigás Gergely Gábor első nemzetközi versenyén a 27. helyre futott be. Mivel egyik íjászunk sem került be a legjobb négy közé, a vasárnapi döntőket nélkülük rendezik meg.

Nem volt szerencsés a magyar rock and roll páros, a Kis Katalin, Horváth Márk duó ugyanis a sorsolásnál a hazaiak kettősét kapta ellenfélül. A szabályok szerint a világ legjobb húsz párosa egyenes kieséses rendszerben küzdött meg egymással - a magyar érdekeltségű párharcban a bírók egyhangúan a Diel, Bechtold párost juttatták tovább. "Most így sikerült, nem is vitatkozhatunk a döntéssel, a második akrobatikus elemnél ugyanis volt egy kis hibánk, ezt pedig a tapasztalt bírák rögtön észreveszik" - fűzte hozzá Horváth Márk. A táncparketten számunkra ezzel még nem értek véget a küzdelmek, elvégre vasárnap a standard táncokban is indul magyar páros.

Késő estére maradt az utolsó magyar érdekeltségű esemény, a fallabdázó Krajcsák Márk fellépése. Már jó néhány napja ismert volt a viadal sorsolása, amely szerint az Európa-bajnoki ötödik helyezett Krajcsák első ellenfele a brit Matthew lesz - ennél keményebb rajtot nehéz elképzelni. A harmadik kiemelt, a világranglista kilencedik helyezettje ellen a magyar versenyző megpróbált nyerő taktikát kidolgozni, de az üvegkalitkában csak megnehezíteni tudta nevesebb ellenfele dolgát - a mérkőzés végeredménye: 3:1 (7:9, 9:7, 9:0, 9:4) Nicholas Matthew javára.


Tarka világ

KABALA
Különleges "kabalát" hoztak magukkal az orosz erőemelők: a 74 esztendős Pavel Popovics, a világbajnok Oleszja Lafina rokona s egyben fő szurkolója a maga nemében történelmi személyiség: ő volt a negyedik szovjet űrhajós, aki eljutott a világűrbe.

MAGÁNLAKSÉRTÉS
Nem kevesebb mint három különféle nemzetiségű ejtőernyőst sodort a Töpper-tó partján kijelölt céltól messzire a szél, mindhárman ugyanabban a kertben landoltak. A meglepett tulajdonos nem csinált nagy ügyet a "magánlaksértésből", sőt, saját autóján szállította a versenyközpontba a sportolókat. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik