Két brazil a fináléban

BARSÁNSZKI JÁNOSBARSÁNSZKI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2005.07.02. 00:15
Címkék
A Chivas ellen idegenben elért 2-2-es döntetlennel fennállása során először jutott a Libertadores-kupa döntőjébe a brazil Atlético PR. A mexikói csapat 3-0-s hátrányát hazai pályán próbálta ledolgozni, és ennek megfelelően - a Konföderációs Kupáról hazaérkező öt válogatottjával kiegészülve - már a mérkőzés elejétől kezdve kapujához szegezte vendégét. Ennek a 24. percben lett meg az eredménye: Sol passzából Palencia talált be.
A második felvonásra azonban elfáradtak a hazaiak, és fokozatosan engedték át a területet ellenfelüknek. Az Atlético átvette a játék irányítását, és Lima előbb Marcao bal oldali beadásából, majd egy gyönyörű távoli bombával mattolta a Konföderációs Kupán remekül védő Oswaldo Sánchezt. Palenciát a 85. percben a brazil védők lerántották, a jogosan megítélt büntetőt a sértett értékesítette, de ez is csak a döntetlen eléréséhez volt elegendő.A döntő résztvevői a brazil bajnokságban jelenleg 12. helyen álló Sao Paulo, és az utolsó helyezett Atlético csapata. A sorozat 45 éves történetében első alkalommal csap össze két azonos nemzetiségű együttes a fináléban.LIBERTADORES-KUPA
Elődöntő, visszavágó: Chivas Guadalajara (mexikói)-Atlético PR (brazil) 2-2 (Palencia 24., 85. - utóbbit 11-esből, ill. Lima 68., 80.), továbbjutott: az Atlético PR, 5-2-es összesítéssel. A finálé mérkőzéseit július 6-án és 13-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik