Kovács Fatima győzelme Grazban

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2005.06.03. 12:38
Címkék
Május utolsó hétvégéjén Grazban rendezték a STYRIA MAN Nemzetközi feles ironmanversenyt, melyen megvédve tavalyi bajnoki címét, közel félperces előnnyel ért célba a váci Katlan SE versenyzője, Kovács Fatima.


A magyar ironman-triatlonista hölgy az ausztriai versenyen 2 km úszás, 80 km kerékpározás, végül 20 km futás teljesítése után vívta ki a diadalt.

"Tavalyi bajnok lévén meghívást kaptam erre a versenyre a szervezőktől. Nagyon örültem, hogy sikerült megvédenem a bajnoki címet. A 2 km úszás után a harmadik helyen álltam, három-három és fél percre az elsőktől, egy német és egy osztrák versenyző után. A kerékpározás adok-kapok harcából szintén a harmadik helyen "jöttem ki", bár némileg átalakult a mezőny: a német lány, Silvia Czaika mellé szlovén ellenfél társult - ők fej-fej mellett indultak a futópályára -, akik mögött hét perces hátránnyal kezdtem el a 20 km futást.

A hirtelen jött meleg nagyon megviselt, a kerékpáros pályán nem volt elég a frissítő, így a futás elejére már dehidratálódtam, ezért elsősorban arra kellett figyelnem, hogy visszapótoljam az elvesztett folyadékot, hogy harcban tudjak maradni a verseny hátralévő részében A futást nagyon erős iramban kezdtem - a 213 célbaérkező közül a 24. időt futottam -, szlovén ellenfelemet tizenkét kilométer körül értem utol, úgy látszik, nem bírta sokáig a német lány által diktált tempót; 17 kilométernél sikerült elfutnom az addig végig vezető Silvia mellett, végül 28 másodperces előnnyel értem célba" - emlékezett vissza a versenyre az immár kétszeres címvédő, Kovács Fatima.

STYRIA MAN Nemzetközi feles ironmanverseny
Nők:

1. Kovács Fatima (magyar) 4:38:50
2. Czaika Silvia (német) 4:39:18
3. Mijovic Mojca (szlovén) 4:50:41

Férfiak:
1. De-Faveri Giampietro (olasz) 3:53:23
2. Frühwirth Alexander (osztrák) 3:56:22
3. Schubert Elmar (osztrák) 3:59:35
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik