Minden edzés verseny volt

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2005.05.19. 23:55
Címkék
Alig érkezett haza az Egyesült Államokból, máris továbbutazott Prágába Zsivoczky Attila. A tízpróba országos csúcstartója az olimpiai bajnok Roman Sebrlével készül a nyári idényre, s a csehek kiválóságával együtt edzőtáborozott egy hónapon át a tengerentúlon.
Zsivoczky Attila kevés technikai edzésen vett részt a tengerentúlon
Zsivoczky Attila kevés technikai edzésen vett részt a tengerentúlon
Zsivoczky Attila kevés technikai edzésen vett részt a tengerentúlon
Zsivoczky Attila kevés technikai edzésen vett részt a tengerentúlon
Zsivoczky Attila kevés technikai edzésen vett részt a tengerentúlon
Zsivoczky Attila kevés technikai edzésen vett részt a tengerentúlon

- A közös munkában elsősorban nem is az volt az érdekes, hogy mit edzettünk, hanem hogy a világ legjobbjával dolgozhattam - magyarázta Zsivoczky. - Volt ugyan különbség abban a munkában, amit itthon szoktam elvégezni és amit Sebrléékkel csináltam, de ez nem volt igazán lényeges. Korábban mi is hasonló úton indultunk el, most legfeljebb egy-két dolgot készen kaptam. Ami fontos, hogy minden edzés olyan volt, mint egy verseny, állandóan százszázalékos teljesítményt kellett nyújtanunk. Sok példa van arra, hogy az edzésen való rivalizálás kiemelkedő eredményekhez vezet, Dan O’Briennek például jobb adodttságai voltak, mint Sebrlének, vagy Tomás Dvoráknak, de az együtt edző cseh tízpróbázók mégis megdöntötték O’Brien világcsúcsát.

- Az Egyesült Államokban hol készültek?
- Los Angelesben, Azusában, ahol az olimpiai ezüstérmes Bryan Clay is edz. Tulajdonképpen ő hívta meg Sebrlééket.

- Clay is a csoporttal tréningezett?
- Csak egyszer-kétszer. Azt hiszem, inkább meg akarta nézni, hogy a csehek mit végeznek el.

- Így viszont az is kiderült, ő mivel készül.
- Úgy látom, Clay edzésmunkájában az erősítés a legfontosabb, Sebrléék ugyanakkor a futásra helyezik a hangsúlyt. Nem volt olyan nap, hogy legalább egy futóedzésünk ne lett volna.

- Elfáradt?
- Igen, de ennek az időszaknak többek között ez volt a célja. Ugyanakkor az itthon szokásosnál több pihenőt kaptunk, például két hét kemény munka után három napig semmit sem csináltunk.

- Milyen formában érzi magát?
- Ez igazán csak a május végi, götzisi vidalon derül majd ki. A hét végi főiskolás országos bajnokságon több számban is indultam, ezek a versenyek nagyon hasznosak voltak, de még nem vagyok elég dinamikus.

- A technikai számokkal hogy áll?
- Kifejezett technikai edzésünk kevés volt, hiszen a világcsúcstartónak erre nincs olyan nagy szüksége, mint nekem. Ezért fontos, hogy a keményebb edzőtáborozások között itthon készüljek, édesapámmal és Vona Attillával sokat technikázzak.

Nemzetközi verseny, Fortaleza
Férfiak. 100 m (-0.8): 1. Joshua J. Johnson (amerikai) 10.20. 200 m (+0.3): 1. Joshua J. Johnson 20.46. 400 m: 1. Leonard Byrd (amerikai) 45.16. 800 m: 1. Fabiano Pecanha (brazil) 1:46.92. 110 m gát (-0.3): 1. Redelen Melo dos Santos (brazil) 13.37, 2. J. Brown (amerikai) 13.47, 3. M. Inocencio (brazil) 13.48. Hármas: 1. Jadel Gregório (brazil) 17.46 (-0.8), 2. W. Davis (amerikai) 17.06 (+1.5)

Nők. 200 m (-0.7): 1. Cydonie Mothersill (kajmán-szigeteki) 22.94. 400 m: 1. Karen Shinkins (ír) 51.99. 400 m gát: 1. Lashinda Demus (amerikai) 54.36. Hármas: 1. Trecia Smith (jamaicai) 14.91 (+0.6) - a világ idei legjobbja. Súly: 1. Valerie Vili (új-zélandi) 19.04, 2. Cumbá (kubai) 18.92, 3. Haranyeko (fehérorosz) 18.41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik