A Tottenham Hotspur és az Aston Villa vinné Gerát

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.05.18. 08:51
Címkék
Két angol első osztályú klub érdeklődik Gera Zoltán iránt, és ez a két klub a Tottenham Hotspur és az Aston Villa - mondta el a Nemzeti Sport Online-nak Vladan Filipovics, aki a válogatott játékos ügyeinek intézésében közreműködik, és akinek a közvetítésével Gera tavaly nyáron a West Bromwich Albion csapatához igazolt. Filipovics megerősítette a Képes Sportnak azt az információját, hogy a támadó középpályás értéke a duplájára nőtt.
Lehet, hogy Gera Zoltán szeptembertől már nem a West Bromwich csíkos mezében veti majd a szaltókat?
Lehet, hogy Gera Zoltán szeptembertől már nem a West Bromwich csíkos mezében veti majd a szaltókat?
Lehet, hogy Gera Zoltán szeptembertől már nem a West Bromwich csíkos mezében veti majd a szaltókat?
Lehet, hogy Gera Zoltán szeptembertől már nem a West Bromwich csíkos mezében veti majd a szaltókat?
Lehet, hogy Gera Zoltán szeptembertől már nem a West Bromwich csíkos mezében veti majd a szaltókat?
Lehet, hogy Gera Zoltán szeptembertől már nem a West Bromwich csíkos mezében veti majd a szaltókat?

"Hadd mondjam el, mennyire jól érzem magam a West Bromwichnál, és azt is, mennyire hálás vagyok a klubomnak és az itt dolgozóknak azért, hogy ilyen hamar befogadtak, és mindenben segítették a beilleszkedésemet és a fejlődésemet. Az újságokban és az interneten én is olvastam az összes velem kapcsolatos híresztelést, de csak annyit mondhatok, hogy tudomásom szerint a klubomat még senki nem kereste meg, de legalábbis én nem tudok róla. Részben a West Brom kezében vagyok, hiszen élő szerződésem van, ők rendelkeznek velem. Hogy mit hoz a jövő, az a következő hetek kérdése, ezért nem tudok válaszolni a kérdésére."

A fenti szavak Gera Zoltántól származnak, aki a Nemzeti Sport Online-nak adott hétfői interjújában válaszolt eképpen a jövőjére vonatkozó kérdésünkre.

Vladan Filipovics, a Gera ügyeinek intézésében közreműködő menedzser érdeklődésünkre most meg is nevezte azt a két klubot, amelyek érdeklődnek a magyar válogatott csapatkapitánya iránt, azonban hivatalos lépéseket még nem tettek az ügyben.

- Igen, van érdeklődés, azonban hivatalosnak egyik sem nevezhető - mondta a szerb származású, magyarul tökéletesen beszélő korábbi diósgyőri, fehérvári és békéscsabai futballista. - Angliában az a szabály, hogy ha egy futballistának több mint fél év van hátra a szerződéséből, akkor a kérőnek először a klubjával kell hivatalosan felvennie a kapcsolatot. A játékos és én akkor kapcsolódnánk be a történetbe, ha a West Brom pozitívan fogadná a megkeresést, és elkezdődnének a tárgyalások.

- Azt is elárulná, kik azok az érdeklődők, akiket említett?
- Körülbelül azokról van szó, akikről már jelentek meg információk a sajtóban. A Premier League-ből a Tottenham Hotspur és az Aston Villa érdeklődik, másokról nincs tudomásom. De mondom, egyelőre még nem léptek rá a hivatalos útra.

- Mikorra várható, hogy ezt is megteszik, amennyiben tényleg szeretnék megszerezni Gera Zoltánt?
- Nos, a következő néhány hét során mindenképpen számítani kell rá.

- Igaz-e az az információ, hogy Gera Zoltán az utóbbi szezonban nyújtott teljesítményének köszönhetően ma már kétszer annyit ér, mint amennyiért tavaly nyáron a West Bromhoz igazolt?
- Igen, ezt meg tudom erősíteni.

Gera Zoltán statisztikái a Premiership 2004–2005-ös idényében

Bajnoki mérkőzések: 38 (ebből hétszer csere)
Gól bajnoki mérkőzésen: 6
Sárga lap bajnoki mérkőzésen: 4
Kiállítva bajnoki mérkőzésen: –
FA-kupa-mérkőzések: 3
Gól FA-kupa-mérkőzésen: –
Ligakupa-mérkőzések: 1
Gól Ligakupa-mérkőzésen: –

Forrás: West Bromwich Albion
A Képes Sport a ma megjelent számában azt írta: Martin Jol, a Tottenham Hotspur holland vezetőedzője személyesen kérte el Fülöp Mártontól, a Spurs kötelékébe tartozó magyar kapustól Gera telefonszámát.

Miután a Premiership 2004-2005-ös szezonjában 38 mérkőzésen hat gólt szerző Gera Zoltán 2004 júliusában 1,5 millió fontért szerződött a The Hawthornsra, Vladan Filipovics nyilatkozata alapján a tárgyalási alap jelenleg hárommillió font, azaz napi árfolyamon 1,1 milliárd forint.

Jeremy Peace, a West Bromwich Albion elnöke egyébként négy-öt új játékos szerződtetését ígérte a nyári átigazolási időszakban Bryan Robson vezetőedzőnek. Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban a "túlélés vasárnapjaként" aposztrofált utolsó fordulóban a bentmaradást kiharcoló klub első embere erről a WBA hivatalos internetes oldalán beszélt.

"Most, hogy a dolgok kicsit lecsendesedtek, és visszatérhetünk az üzleti ügyekhez, a figyelmünket az átigazolásokra összpontosítjuk - mondta Peace. - Reméljük, hogy most a tavalyinál korábban lesz lehetőségünk minőségi játékosok szerződtetésére, 2004-ben ugyanis feljutó újoncként a sor végén álltunk."

"Az utóbbi néhány hónapban több játékosunktól is megváltunk, ezen a folyamaton tehát túlvagyunk - folytatta a sportvezető. - A keret létszámát huszonkettőre csökkentettük. A nyáron többen távoznak és többen érkeznek majd, azonban remélem, hogy a végén huszonnégy felnőtt játékosunk lesz."

"Azt mondtuk, hogy legfeljebb öt játékost leigazolunk, így aztán mindenki kitalálhatja, hány ember távozik majd. Egy biztos: Jason Koumas már átadólistán van."

Peace hangsúlyozta, hogy a teljes erősítést végre akarják hajtani az augusztus 31-ig tartó átigazolási időszakban, mert szerinte januárban a minőségi játékosok közül már nem mindenki megszerezhető.

"Egyes játékosmenedzserek már több olyan futballistát megemlítettek nekem, akik szívesen jönnének és játszanának Bryan Robson keze alatt, és ez komoly pluszt jelent számunkra. Ez már félsiker, hiszen az ilyesmi nem csupán a pénzen múlik. Mi egy stabil első osztályú csapat és egy olyan rendszer kialakításán fáradozunk, amelyben a játékosok jól és otthonosan érzik magukat. Ez remélhetőleg arra ösztönöz majd embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik