Kiesett az Albacete, góleső Mallorcán

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2005.05.15. 19:54
Címkék
A spanyol bajnokság 36. fordulójában a legfőbb kérdés, a Barcelona bajnoksága már szombaton eldőlt, de a vasárnapi meccsek sem voltak érdektelenek.
Riquelme gólja a végelszámolásnál sokat érhet a Villarrealnak (fotó: Reuters)
Riquelme gólja a végelszámolásnál sokat érhet a Villarrealnak (fotó: Reuters)
Riquelme gólja a végelszámolásnál sokat érhet a Villarrealnak (fotó: Reuters)
Riquelme gólja a végelszámolásnál sokat érhet a Villarrealnak (fotó: Reuters)
Riquelme gólja a végelszámolásnál sokat érhet a Villarrealnak (fotó: Reuters)
Riquelme gólja a végelszámolásnál sokat érhet a Villarrealnak (fotó: Reuters)


Szombaton a Barcelona döntetlent ért el a Levante otthonában, ám ennek ellenére is megnyerte a bajnokságot, hiszen a Real Madrid hiába vezetett a 89. percig a Sevilla otthonában, Julio Baptista fejesgólja után meg kellett elégednie a döntetlennel.

A kiesés kérdésében azonban fontos kérdésekre adhatott választ a forduló, ez elsősorban az Albacete sorsát érinthette. Nos, az Albacete sorsa ebben a fordulóban pecsételődött meg, hiszen Riquelme góljával kikapott a Villarreal otthonában, ami nem is meglepetés, hiszen Pellegrini mester játékosai a Bajnokok Ligája-indulásért harcolnak.

A sereghajtó és már korábban kiesett Numancia az idén kiszámíthatatlanul szereplő Osasunát fogadta, és otthon is tartott egy pontot. A pontszerzés értékéből azonban egy kicsit levon, hogy az Osasuna kilenc emberrel játszott a 76. perctől, hiszen Lizondo Cortes játékvezető előbb a 40. percben Izquierdónak, majd a hajrában Munoznak adott levonulási parancsot. A kettős emberelőnyben csak egy gólt sikerült elérnie a soriaiaknak, ez a döntetlenre volt elég.

Aki figyelemmel követi az Athletic Bilbao szereplését, az megszokhatta, hogy igen gyakran vívnak gólzáporos találkozókat. Az életéért, pontosabban a bentmaradásért küzdő Mallorca ellen is hasonlóra számíthattak a szurkolók, akiknek nem is kellett csalatkozniuk. Hector Cúper edző nagy kedvence, Farinos büntetőből vezetést is szerzett (az apró középpályás az argentin edző keze alatt futballozott Valenciában és az Internazionaléban is), Llorente és Gurpegi a félidő közepén megfordította az állást. A Mallorca azonban nem adta fel, egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték ismét, és bár Orbaiz ismét egalizálni tudott, Victor 63. percben lőtt gólja kialakította a végeredményt.

Zaragozában a Deportivo értékes pontot szerzett, bár amiatt dühösek lehetnek a galíciaiak, hogy kétgólos előnyt herdáltak el, igaz, ehhez kellett az is, hogy Coloccinit, a védelem oszlopát a 61. percben kiállítsák. Santanderben a helyi Racing és a vendég Getafe összecsapásán elsősorban a szabálytalanságok domináltak a játék helyett, ezt jól tükrözi, hogy Ramirez Dominguez játékvezető kilenc futballistát is besárgázott.

San Sebastianban meglepő eredmény született, hiszen a hazai Real Sociedad meglehetősen simán kapott ki a szintén a tabella alsó részében tanyázó Malagától. A vendégeknél igazából a tavaly Wolfsburgban futballozó Fernando Baiano vitte a prímet, aki Edgar góljához még hozzátett kettőt, a baszkok csak a találkozó végén tudtak szépíteni.

Madridban a korábban a Valenciától elküldött betises brazil Oliveira gólt lőtt, és bár csapattársa, Melli egyszer megtréfálta saját kapusát, a három pontot sikerült elhozni az Atletico otthonából.

A nap rangadója estére maradt: a Valencia egy remek kontra után Rufete révén szerzett vezetést, ám a 29. percben Teixeira Vitienes kiállította a tizenhatoson belül szabálytalankodó Palop kapust. Canizares beállt, majd a kapuból volt kénytelen kiszedni a labdát Tamudo büntetője után. A második félidőben egy támadás után Kameni védett, balszerencséjére azonban hátrafutó védője, Garcia a kapuba sodorta a labdát. Támadott az emberelőnyben játszó Espanyol, ám gólt csak a hosszabbításban sikerült rúgnia, amikor egy röviden kifejelt labdát a csereként beállt Velamazán 18 méterről kapásból küldött a bal alsó sarokba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik