Buzsáky Ákos: Nem vagyok Deco, a Porto most taktikázik

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.05.03. 11:52
Címkék
Paul Stapleton, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Plymouth Argyle futballklub elnöke úgy érzi, lehet, hogy nem tudják majd megtartani Buzsáky Ákost, a csapat középpályását, akit az FC Porto ebben januárban fél szezonra kölcsönadott a szigetországi együttesnek. Buzsáky a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: szeretne a Plymouthnál maradni, mert nagyon jól érzi magát.
Buzsáky Ákos
Buzsáky Ákos
Buzsáky Ákos
Buzsáky Ákos
Buzsáky Ákos
Buzsáky Ákos
Buzsáky Ákos nagyon megható és kedves gesztusnak tartja, hogy jelenlegi csapata, az angol Plymouth szurkolói gyűjtést rendeznek, hogy a klub ki tudja fizetni az FC Portónak a magyar labdarúgó vételárát. A január óta Angliában futballozó Buzsáky nagyon szeretne a szigetországban maradni.

Amint azt korábbi hírünkben már megírtuk, a Plymouth szeretné megvásárolni a magyar játékost a Portótól, a The Sun című bulvárlap értesülése szerint azonban a portugálok 350 ezer fontot kérnek azért, hogy lemondjanak Buzsáky játékjogáról.

A BBC azt írja, hogy a Porto csak most emelte meg a tétet az eredetileg kért 280 ezer dollárról, amelyet azonban a Plymouth nem biztos, hogy megad a 22 éves magyar futballistáért.

"A Porto elég magas összeget akar, nekem viszont minden körülményt és lehetőséget mérlegelnem kell - mondta a Plymouth Evening Herald című napilapnak Stapleton elnök.

"Kedvelem Ákost mint labdarúgót és mint embert, de körültekintőnek kell lennem. Tettünk egy ajánlatot a Portónak, amire a portugálok nemet mondtak. Sokkal többet szeretnének, mint amit adni akartunk, ezért azt mondtuk: jól van, tárgyaljunk. Jelen pillanatban itt tart az ügy."

"Talán júniusban, amikor a jövő évi bérletek értékesítése megtörtént, már többet tudok mondani arról, meddig nyújtózkodhatunk. Amennyiben az értékesítés ugyanolyan sikeres lesz, mint az idén, esetleg sikerült még nagyobb bevételt szerezni, akkor talán ki tudok majd fizetni több pénzt is, de nekem muszáj a költségvetési adatokból kiindulnom."

A 23. születésnapját május 7-én ünneplő korábbi MTK-játékos megkeresésünkkor telefonon azt mondta: egyelőre nem tudja megerősíteni a sajtóban megjelent összegeket, csak annyit mondhat, hogy pillanatnyilag elég nagy a különbség a Porto és a Plymouth elképzelése között.

"Túl sokat kér értem a Porto, ez biztos, de ez nem jelent semmit, ugyanis a futballban mindig úgy van, hogy először nagyon távol vannak egymástól az álláspontok, aztán közelednek, és a végén csak sikerül valahogyan megkötni a szerződést."

"Természetesen az átigazolási tárgyalások azért is indultak meg, mert én nagyon szeretnék itt maradni - folytatta Buzsáky. - Egyrészt rendszeresen játéklehetőséget kapok, szeretnek a szurkolók, én is szeretem ezt a környezetet, és véleményem szerint ez egy nagyon erős bajnokság, könnyű vagy lefutott meccsek nincsenek."

Kérdésünkre a fiatal futballista elárulta: távlati tervei között szerepel, hogy a Premiershipben is kipróbálja magát.

"Természetesen nem az angol másodosztályból szeretnék nyugdíjba menni, ám mielőtt ide érkeztem, a portugál második és harmadik vonalban szerepeltem, és azért egy ilyen váltásnál idő kell ahhoz, hogy az ember megerősödjön, felvegye a szigetországi futball ritmusát, hozzászokjon az iramhoz, a magas színvonalhoz. Biztos vagyok abban, hogy ha a következő szezont a Plymouthnál tölthetném, mindez sikerülne, és utána már másképpen alakulnának a dolgok, már ami a jövőmet illeti."

Buzsáky megvásárlása mindenesetre olyan fontosnak tűnik a klub számára, hogy a vezetők - a The Sun szerint - a szurkolók anyagi segítségét kérik, hogy kifizethessék a vételárat a Portónak. A játékos úgy tudja, hogy a szurkolók adtak ki felhívást a gyűjtésre.

"Ez egy nagyon kedves gesztus, rendkívül jó érzésekkel tölt el, és nagyon örülök neki, hogy ennyire szeretnek, de nem tudom elképzelni, hogy kétszázezer fontot összegyűjtenek a megvásárlásomra - nevetett Buzsáky Ákos, aki a tárgyalásokra visszatérve annyit azért még hozzátett: "Még egy évig érvényes a Portóval kötött szerződésem, és azt hiszem, a portugálok most taktikáznak. Tisztában vannak vele, hogy én nem vagyok egy Deco, jövőre pedig már szabadon igazolható leszek. Én arra számítok, hogy még a héten jelentős elmozdulás történik az ügyemben, ugyanis most következik az utolsó forduló, és utána már szabadságra megyek. Hétfőn hazaérkezem Magyarországra."

Buzsáky Ákos eddig 13-szor lépett pályára a Plymouth együttesében, és egy gólt szerzett. A csapat 52 pontjával a 18. helyen áll a 24 csapatos bajnokságban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik