Lassan tisztul a kép

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2005.04.18. 20:14
Címkék
Alig több mint két hónap múlva, június 27-én Zalaegerszegen megkezdődik az idény egyik legrangosabb viadala, az Európa-bajnokság. Válogatott vívóink pénteken birtokukba vették a tatai edzőtábort, ahol egy héten át készülnek a következő versenyekre, köztük az Eb-re.
Mohamed Aida is az Eb-re hangol
Mohamed Aida is az Eb-re hangol
Mohamed Aida is az Eb-re hangol
Mohamed Aida is az Eb-re hangol
Mohamed Aida is az Eb-re hangol
Mohamed Aida is az Eb-re hangol
- A versenyidény ezúttal két részből áll, az első januártól március végéig tartott, majd rövid szabadságot kapott mindenki. A második szakasz a hónap végén kezdődik, és az egyhetes edzőtábor koncentrált munkája arra lesz jó, hogy a pihenő után a következő versenyeken megfelelő erőben legyenek legjobbjaink - kezdte Szabó Bence szövetségi kapitány.

- Mint mondta, az első felvonás lezárult. Hogyan értékeli versenyzőink teljesítményét?
- Nehezen indult az idény, nem tudtunk Tatára mennni, elmaradt az alapozás, és ennek is tudható be, hogy első Vilákupa-viadalok döntőit versenyzőink nélkül rendezték meg. Azóta szerencsére kiegyenesedtünk, a szövetség is pénzhez jutott és az eredmények is jöttek. Az utóbbi időszak teljesítményével kifejezetten elégedett vagyok.

- Nemsokára újból hazai közönség előtt bizonyíthatnak versenyzőink, ráadásul Európa-bajnokságon. Alakul már a csapat?
- Úgy mondanám, hogy alakulnak az Európa-bajnoki és vébécsapatok. Ellentétben a tavalyi, olimpiai évvel, amikor a kontinensviadalon nem a legjobbak indultak, ezúttal mindkét versenyen erős csapattal veszünk részt, bár ez nem jelenti azt, hogy ugyanabban az összeállításban lépünk pástra Zalaegerszegen és Lipcsében is. A legnagyobb harc a női párbajtőrben várható a csapatba kerülésért. A három rutinos versenyző, a hazai ranglistát vezető Tóth Hajnalka, a sérüléséből visszatért Hormay Adrien, valamint Mincza Ildikó mellett a fiatalok, Szász Emese, Révész Júlia és Kiskapusi Dóra is mindinkább helyet követelnek maguknak. Férfi párbajtőrben viszont úgy tűnik, egyszerűsödik a helyzet, mert Kulcsár Krisztián egyelőre a munkahelyi elfoglaltságát helyezi előtérbe.

- Ha már elkezdte, vegyük végig a többi szakágat is!
- Női tőrben a tapasztalt Mohamed Aida, Knapek Edina és Varga Gabriella helye biztos, hozzájuk társul majd valaki. Ugyanez a helyzet női kardban is, ahol a Nagy Orsolya, Csaba Edina és Sznopek Gabriella hármas mellé lép egy fiatal, várhatóan Varga Dóra. Férfi kardban Nemcsik Zsolt és Fodor Kende jelentheti a gerincet, és nagy harc várható Lengyel Balázs, Decsi Tamás, Lontay Balázs, valamint Kósa Miklós között. Férfi tőrben nemrégiben nagy sikernek, Berjozkin Anton Világkupa-ezüstérmének örülhettünk. A fiatalok az idén nehéz helyzetben voltak, két fronton, saját korosztályukban és a felnőttek között is versenyeztek, ezért érthetően elfáradtak.

- Mikor hirdet Eb-csapatot?
- Még hátravan egy-két Világkupa-verseny, köztük a női tőrözők budapesti Világkupája, azokat mindenképp megvárom. Vagyis május végén nevezem meg a Zalaegerszegen pástra lépőket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik