Lengyel nyert az idénynyitón

F. L.F. L.
Vágólapra másolva!
2005.04.16. 23:09
Címkék
A P-Nívó Betonexpressz versenyzője, Lengyel Tamás győzelmével zárult a tegnap Tolna megye útjain megrendezett országos kerékpáros évadnyitó viadal. Már a start előtt többen úgy vélekedtek, a teljes csapattal érkező P-Nívó Betonexpressz kerekesei egymás között döntik majd el a dobogós helyeket, és a jóslat végül be is teljesedett.
Néhány perccel tíz után egyszerre indultak a felnőtt férfiak és nők, az U23-as, az ifjúsági és a serdülő fiúk, valamint az amatőrök, s a bizony száz fölötti bringást számláló mezőny végén már a harmadik kilométernél vagy féltucatnyian keveredtek bukásba. Az első akcióra sem kellett sokáig várni, hiszen Tevelen mindössze 13 kilométer után hárman máris szökésre vállalkoztak. A Mucsi előtti első komolyabb emelkedő sem szegte kedvüket, nem úgy a főmezőnyét, amelyet igencsak megrostált a hosszú kaptató. Dúzsról kiérve mintegy 25-en tekertek az élen, aztán Csibrákon az addig is aktív Kusztor Péter (P-Nívó Betonexpressz) gondolt egy merészet, és faképnél hagyta a bolyt. Röviddel később Specziár Viktor (Postás-Matáv) robbantott, de vele tartott Lengyel is, a trió a lengyeli emelkedőre már csaknem egyperces előnynyel érkezett, aztán Lengyel robbantott, és meglépett két útitársától.Az üldözőbolyt a P-Nívó bringásai kontrollálták, s miután két csapattársuk is szökésben volt, nem különösebben törték magukat. Azok után pláne nem, hogy Specziár mellől Kusztor is meglépett, és csatlakozott klubtársához. A két fővárosi "kéz a kézben" tekert a végéig, hogy azután Lengyel haladjon át elsőként a célvonalon.ORSZÁGÚTI SZEZONNYITÓ
Zomba-Zomba (130): 1. Lengyel Tamás (P-Nívó Betonexpressz) 3:16:46 ó, 2. Kusztor (P-Nívó Betonexpressz) azonos idővel, 3. Arany (P-Nívó Betonexpressz) 1:20 p hátrány.
U23: 1. Kusztor Péter 3:16:46, 2. Zsombók (P-Nívó Betonexpressz) 1:44 p h., 3. Koczka (BVSC) a. i.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik