Vereséggel ünnepelt a Boca

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.04.04. 21:39
Címkék
A katolikus egyházfő, II. János Pál pápa szombati halála miatt sokáig úgy tűnt, Olaszországhoz hasonlóan Argentínában is felfüggesztik a bajnokságot. Az argentin szövetség (AFA) rendkívüli gyűlésén azonban végül úgy határoztak, az előzetes menetrend szerint kerül sor a hetedik fordulóra, amelyben minden mérkőzésen egyperces néma tiszteletadással adóztak a pápának (a katolikus egyházfő halála miatt minden játékos fekete karszalagot viselt).
Maradona vitte az ünnepi fáklyát
Maradona vitte az ünnepi fáklyát
Maradona vitte az ünnepi fáklyát
Maradona vitte az ünnepi fáklyát
Maradona vitte az ünnepi fáklyát
Maradona vitte az ünnepi fáklyát
A hét végén az Independiente három forduló után győzött ismét, az Instituto és a San Lorenzo négy- négy vereséget követően szerzett három pontot. A Newell’s veresége után egyedül veretlen Rosario Central a hosszabbításban csikarta ki idei ötödik sikerét, amelynek köszönhetően a tabellán megőrizte első helyét az Arsenalt legyőző River Plate előtt.

A Boca Juniors a lehető legrosszabb eredménnyel ünnepelhette meg 100. születésnapját: az 1905. április 3-án alapított klub a 2783. első osztályú bajnokiján elszenvedte története 658. vereségét. A hússzoros bajnok, ötszörös Libertadores-kupa- és háromszoros Világkupa-győztes Boca Juniors a Vélez elleni veresége ellenére hatalmas ünnepséget rendezett. A fesztivál szombat este nagyszabású vacsorával kezdődött, a 3500 meghívottól Carlos Bianchi, a Boca legsikeresebb edzője kapta a legnagyobb tapsot.

A születésnap fénypontjára egy nappal később a Bombonera-stadionban majdnem négyórás ünnepség keretében került sor. A Boca szentélyében koncertek, táncbemutatók és filmvetítések szórakoztatták a közönséget, amely megtekinthette a Boca történetét és legjobb játékosait bemutató filmeket, valamint a klub legjobb meccseit. A szurkolók is külön műsort adtak elő, elénekelték a Boca összes indulóját, valamint az ősi rivális River Plate-et gyalázó dalaikat.
Az est főszereplője Diego Armando Maradona volt, a Boca Juniors őt választotta meg története legjelentősebb sportolójának. A látványosan lefogyó Isteni hozta be a pályára a Centenáriumi Fáklyát, amely az elmúlt évben körbejárta egész Argentínát. Maradonát hatalmas ováció fogadta, majd a beszéde után elszabadult a pokol a Bombonerában. "A Boca Juniors szurkolói a világ legjobbjai, mi szeretjük a legszenvedélyesebben a klubunkat, a földkerekség legjobb klubját" - így hangzott a szurkolókat mámorba juttató mondat Maradonától.

Clausura (Zárás)
7. forduló: Huracán de Tres Arroyos-San Lorenzo 2-2 (Caggiano 44. - 11-esből, Vannieuwenhoven 70., ill. Moreno 9., Garcia 13. - 11-esből), Argentinos Juniors-Quilmes 0-1 (Saavedra 45.), Independiente-Gimnasia La Plata 2-0 (Frutos 51., Agüero 58.), Estudiantes La Plata-Racing Club 2-2 (Maggiolo 6., Pavone 45., ill. Guerrero 25., Romero 34.), Rosario Central-Olimpo 1-0 (Ledesma 91.), Instituto-Newell’s Old Boys 4-3 (Raymonda 30., Lujambio 31., Jiménez 43., Cobo 75., ill. Vella 21., Spolli 38., Capria 63.), Banfield-Almagro 4-1 (Cvitanich 33., Ceballos 43., San Martin 66., Barrionuevo 81., ill. Nieto 58.), Colón-Lanús 4-0 (Gioda 48. - öngól, Moreno y Fabianesi 55., Fuertes 71., Gandín 90.), Vélez Sársfield-Boca Juniors 2-0 (Cudero 59., Castromán 93.), River Plate-Arsenal 2-0 (Domínguez 34., Gallardo 37.)
Az élcsoport: 1. Rosario Central 17 pont, 2. River Plate 16, 3. Estudiantes La Plata 14, 4. Quilmes 13 (8-3), 5. Racing Club 13 (8-5), 6. Vélez Sársfield 12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik